Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Да е Космет добро ќе е ама само Вождовац е :pos2:KOSMET JE SRBIJA
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да е Космет добро ќе е ама само Вождовац е :pos2:KOSMET JE SRBIJA
Која црна поддршка од Германија?И теории некои сега дека Хрватска е сателит на Германија вадиш.......истите тие срби кои се побунија во Краина за независноста на Хрватска,......Германија беше НАЈГОЛЕМИОТ подржуваш за НЕЗАВИСНОСТ на Хрватска,се со цел да си има свој сателит на Балканот и да си ја зголеми нејзината доминација на овие простории............да не беше Германија и да не се случија воените дејствија во Краина,целата улога како посредувач за отцепување ќе ја преземеше ООН!!!!!!!!!!!!
ми користиш википедиа за информацииво Косово секогаш биле присутни Албанците , од кога постоји таа земја !
Каде е роден овој човек ?
А богами Историата кажува дека многу по длабоко биле , и внатре во Србија до пред неколку децениа ..Знам дека нам не ни веруваш , ама ете линк , ОД Балканологиа-Србин :
Затоа вие Србите треба да бидете сретни и тие места и градови во денешна Србија каде што биле Албанците ги имате , а се знае како сте дошле до тоа![]()
За ћабе не рекол Клинтон : и првата а и другата светска војна ги почнале Србите http://www.politika.rs/rubrike/ostali-komentari/Srbija-na-dva-koloseka.lt.html
http://www.nin.co.rs/arhiva/2539/5.html
На ваше место по паметно би било да се извинувате на комшиите отколку да фрлате бензин во оган , знаејчи дека позади сте оставиле масовни гробишта , маскрирање не децава , силување и што не друго ?
знам дека си попален по Хрватска(без разлика дали си Хрват или имаш одредени симпатии кон неа) но ВИСТИНА не можеш да ја измениш............ја за некакви подршки од Германии и запдните земји за Хрватска не ги копам од ракав........земи пролистај малку по книгите за конфликтите во Југославија и ќе видиш што како почнало и со благослов од кого т.е. кој стоел во позадина на тие војни,а бога ми имаш и на нет??????Која црна поддршка од Германија?И теории некои сега дека Хрватска е сателит на Германија вадиш.
Германија,освен признавањето нема никаква ама баш никаква улога во ништо.
ОНН цело време имаше свои сили на терен,кои само си седеа и ниту еден злочин не спречија.Цело време преговори се водеа,а од сите земји Германија занемарлив удел имаше во тие преговори.Доста со таа Германија веќе, која освен морална поддршка ништо друго за Хрватска не направи.
ми користиш википедиа за информациии што ако е роден на Косово,до сега само за ЕДЕН албанец ми даде податоци,со тоа ми докажуваш дека тој бил единствениот жител што живеел на Косово и со тоа ви си го присвојувате:nenene:
дај ми статистика на податоци за населението од 19 и 20 век на Косово?????колку вас човек да ви објаснува вие пак си го терате филмот како татко ти,чичко ти ,дедо ти го имаат учено од нивните предци "Голема Ал" и толку :..........КОЛКУ и да сакате да ја смените историјата НЕ МОЖЕТЕ да ја смените,на интернет со пропаганди ваши може да издејствувате некои не познавачи на историјата да ги придобиете,но старите записи или да ти упростам книги ја покажуваат вистината!!!!!!!!
Косово как дел од вашата агенда за националната кауза и т.н "обединување" е создадена од фашистичките власти на Италија во периодот од 1941/1945 прифатил ти или не!!!!!!!!
и кажи ми сега ти:дали после 100 год.кога ќе се расправа нешто за Македонија,дали ќе стои дека Македонија "одсекогаш" била "албанска" со оглед на тоа што ахмети,тачи,џафери и др. се родени во Македонија?????????само поштеди ме во вашите илузии-ОДГОВОРИ за голема ал....
и тука ,Number of inhabitants in cities
Language of Muslim population in cities
Niš
18 255
Turkish
Pirot
10 975
Turkish
Vranje
10 345
½ Turkish, ½ Albanian
Leskovac
13 445
½ Turkish, ½ Albanian
Prokuplje
4 410
Albanian
Kuršumlja
900
Albanian
Trn
Albanian
Total
58 330
The deportation from Sanjak of Niš (1877/1878)
In the Serbian Project Načertanije of the year 1844, the internal affairs minister of Serbia, Ilija Garašanin, expresses his territorial claims on the Albanian populated lands. According to Garašanin’s goals the Greater Serbia would include all the northern Albania down to Shkumbin river. NaÄertanije (Serbian: Project) is a document drawn up by the Serbian politician Ilija GaraÅ¡anin in 1844, aimed at uniting the Serbian people, that at the time was separated among foreign Austria-Hungary and Ottoman empires. ...
http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Albanian-exodus
Хрват сум.Иначе провери ти податоци.Ова што ти пишувам јас се информации од дедо ми,кој за време на војната е близок до Туѓман и дури на воената парада 95 седи со него во свечена ложа,а Олуја ја пратеше од заедно со него од штаб.А исто така најголем дел од документите во тоа време потврдуваат тоа што го зборам.знам дека си попален по Хрватска(без разлика дали си Хрват или имаш одредени симпатии кон неа) но ВИСТИНА не можеш да ја измениш............ја за некакви подршки од Германии и запдните земји за Хрватска не ги копам од ракав........земи пролистај малку по книгите за конфликтите во Југославија и ќе видиш што како почнало и со благослов од кого т.е. кој стоел во позадина на тие војни,а бога ми имаш и на нет??????
би ти ја препорачал да ја прочиташ книгата за Босна и влијанието на 3 светски религии за нивната улога во војната-не ми текнува баш како се викаше,и таму убаво стои кои земји кого подржале
не биде толки нервозен вистината е таа:smir:
ако мислиш на тоа што настојувам да ми дадеш податоци за историјата на Косово и неговиот народ т.е. да докажеш дека навистина Косово била албанска земја и што постирам за реалноста/вистината на овие простори.. ме "правиш" србин не знам што да ти кажам освен ова:pos2::pos2:Глеај го и другиот линк БАЛКАНОЛОГИЈА има и статистика и тоа внатре во Србија ..И доста со тоа Голема Албанија , не слушам , не читам за тоа од никоја Албанска партија а ни од Албанците од Косово и Албанија , тоа што водиме инает во форумов то е башка , и јас често паћам на тоа , за жал .. А и добро е што се отвори оваа тема , се гледа подобро кој е Србин и кој пали на другите теми ..
Ова го имаш во тој линк , а колку сакаш има и други ..
не ти го оспорувам фактот за тоа што србите и ЈНА сакале да направат,како и за зборувањата на дедо ти.....поентата ми беше дека за прогласувањето на независноста на Хрватска;како самата да ја прогласи така и да биде прифатена од останатите земји во светот ја имаше подршката од германија пред се,т.е. Германија најмногу се залагаше за да Хрватска биде признаена во светот пред се од западните земји,како и за нејзино членство во ООН.има македонски книги каде што можеш да прочиташ за војните во бивша Југославија,поводот,причините,подршките од страна итн............Хрват сум.Иначе провери ти податоци.Ова што ти пишувам јас се информации од дедо ми,кој за време на војната е близок до Туѓман и дури на воената парада 95 седи со него во свечена ложа,а Олуја ја пратеше од заедно со него од штаб.А исто така најголем дел од документите во тоа време потврдуваат тоа што го зборам.
Хрватска легитимно си прогласи независност,имаше референдум,србите го бојкотираа,и да излезеа сите срби на гласање пак немаше да биде резултатот под 51% за независност.Дел од нив,буцкани од Белград си се бунтаа,блокираа патишта,уништуваа јавни установи,се собираа на митинзи,се вооружуваа.Хрватска со полиција сакаше да интервенира,Крвави Ускрс кај Плитвице ти е пример,но ЈНА се закани дека ќе употреби сила ако интервенираат.ЈНА изигруаваше раздвојувач,а тајно ги вооружуваа србите од Краина.И на за на крај и ЈНА да влезе отворено на страната на србите.Тоа книги што ми кажуваш тука,се книги од типот теории на заговор,кои во 90% немаат ни малку вистина во нив.
За болдираното но комент,овде зобрам за војната во Хрватска,а не Босна.Во Босна знам,на српска страна имаш доброволци од Грција,Украина и Русија на Хрватска страна од западна европа , а на муслиманска страна се муџахедините.Провери малце,има разлика меѓу војната во Босна и таа во Хрватска.
Да,ако збориш за морална поддршка и тапшање по рамо,да имаше,но ништо повеќе,дури ни признавање не доби од нив.Хрватска тек ја признаа на крај на 91 и почеток на 92,некаде околу 8-10 месеци после откако прогласи независност.не ти го оспорувам фактот за тоа што србите и ЈНА сакале да направат,како и за зборувањата на дедо ти.....поентата ми беше дека за прогласувањето на независноста на Хрватска;како самата да ја прогласи така и да биде прифатена од останатите земји во светот ја имаше подршката од германија пред се,т.е. Германија најмногу се залагаше за да Хрватска биде признаена во светот пред се од западните земји,како и за нејзино членство во ООН.има македонски книги каде што можеш да прочиташ за војните во бивша Југославија,поводот,причините,подршките од страна итн............
во книгата во поголем дел пишува за војната во Босна,но од почеток и во одредени делови пишува,како што напоменав горе,поводот,причините,подршките од страна т.е. сите кои биле замешани во тие војни без разлика дали е тоа војната во Босна,Хрватска,Краина,влегување на ЈНА тенквите во Љубљана,улогата на Белград итн........:smir:
Мислиш оставија Србите трага што е Албанско ?ако мислиш на тоа што настојувам да ми дадеш податоци за историјата на Косово и неговиот народ т.е. да докажеш дека навистина Косово била албанска земја и што постирам за реалноста/вистината на овие простори.. ме "правиш" србин не знам што да ти кажам освен ова
Branko Horvat - Kosovski pitanje
Kolonizacija
....Za razliku od drugih krajeva drzave, podjela zemlje imala je jos jedan cilj. Kolonizacijom je trebalo dovesti drzavotvorni element iz pravih juznoslavenskih zemalja kako bi se Kosovo nacionaliziralo i asimiralo.
То е од Србин напишана статистика , затоа што ке веруваш повеке ..значи пак доминантно население не биле Албанците вот ој регион
Branko Horvat - прави србин.:pos2:
На видео од минута и 47 се гледа цел Нови Пазар.Јеботе бог само една улица ли е?
И се знае кои претежно иделе во авлији,потурици.
А заборавив да прашам , имам и јас право на тоа : Каде се тие Албанци денеска , зошто ниту еден нема таму ?
Горски Вијенац и Дража како одговор на вашите дивеења на Космет под капа на жабарите.
Јас одговарав мислам фино и културно и плус тоа дадов неколку аргументи , и немој ти мене Иди кецај магариња. , правиот маж со мадиња го кажува тоа на 4 очи а не позади завеси ..Иди кецај магариња.