Србите повторно солат ум!

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ја затупевте и забегавте во темава а работава е многу проста.
Тоа кој бил во право ,војните во 90-сетите,што пишувале србите за нас по форуми и сл. работи немаат ама баш никаква врска со тоа што ние сме постигнале договор за границата со Косово и што ќе воспоставиме дипломатски односи исто како што немаа ни кога го признавме Косово,ни кога го потпишавме "рамковниот договор".
Ако некој мисли дека ние сме некаков фактор кој самостојно носи одлуки за такви работи се лаже.Ние играме како што ни свират и тоа е тоа.

Од следниов текст најдобро се гледа како е постигнат овој договор

Дипломатски извори во двете престолнини велат дека договорот е постигнат со посредништвото на САД, ЕУ и на Меѓународната цивилна канцеларија во Приштина, и додаваат дека ако не бил тој меѓународен притисок, до договор не би се стигнало. Истите извори велат дека станува збор за „тајна американска дипломатија“, која резултира и со воспоставување дипломатски односи помеѓу двата соседа. Министрите за надворешни работи на двете земји веднаш откако договорот за границата беше ратификуван во рани зори во неделата потпишаа заедничко коминике за воспоставување дипломатски односи.

Мислам дека се дигна многу врева за ова на форумов, а реално се помина вообичаено со акција и соодветна реакција. И секој си продолжува понатаму.

од вакви најмногу ми се сере...немаат поим за никаква дискусија(им кажале дома некакво срање од типот на Голема А...) и тоа само им стои зацртано во главата:tapp:..........дали воопшто вие знаете нешто за Косово(освен за 1999 и за студентските демонстрации во 80-те)?или само контра да идете без никакви аргументи и знаења??????
таа ваша т.н. Голема Ал..........како идеја е создадена во 2 светска војна од страна на Италијанските фашистички власти т.е. сакале да си имаат свој сателит на Балканот!и кажи ми сега ти ОД КОГА ВИЕ имате право да кажувате дека Косово била "албанска земја"????????те молам појасни ми ја вашата страна за овој дел..............

во Косово секогаш биле присутни Албанците , од кога постоји таа земја !
Каде е роден овој човек ?
Lekë Dukagjini (1410–81) was an Albanian prince who fought against the Ottoman Empire.
Leke Dukagjini is thought to have been born in Ulpiana, which is today Lipljan, in Kosovo, http://en.wikipedia.org/wiki/Lekë_Dukagjini
А богами Историата кажува дека многу по длабоко биле , и внатре во Србија до пред неколку децениа ..Знам дека нам не ни веруваш , ама ете линк , ОД Балканологиа-Србин :
од The Emigration of Muslims from the New Serbian Regions 1877/1878
Miloš Jagodić http://balkanologie.revues.org/index265.html
Затоа вие Србите треба да бидете сретни и тие места и градови во денешна Србија каде што биле Албанците ги имате , а се знае како сте дошле до тоа :tapp:
За ћабе не рекол Клинтон : и првата а и другата светска војна ги почнале Србите http://www.politika.rs/rubrike/ostali-komentari/Srbija-na-dva-koloseka.lt.html
http://www.nin.co.rs/arhiva/2539/5.html

На ваше место по паметно би било да се извинувате на комшиите отколку да фрлате бензин во оган , знаејчи дека позади сте оставиле масовни гробишта , маскрирање не децава , силување и што не друго ?

Не прашувам за вечни пријатели , сега кој ни е пријател ?

а)Турција
б)Грција
в)Србија
г) САД
д)Бугарија
ѓ)Албанија
е)Франција
ж)ЕУ
з)Русија
ѕ)Кина
---------------------------------------------------

Бугарија ви е пријател, независно дали ви се допаѓа или не.
:back:

Србите колку сакаат нека солат ум, ................... караванот врви!

Србите колку сакаат нека солат ум, ................... караванот врви!

И Србите ја користат тактиката: Не можеш на магарето, удри по самарот.

Како ние да сме им криви што го изгубија Косово и што сакаме да си ја утврдиме и заштитиме НАШАТА граница.

Што е тоа??

некое село???

а)Турција
б)Грција
в)Србија
г) САД
д)Бугарија
ѓ)Албанија
е)Франција
ж)ЕУ
з)Русија
ѕ)Кина

никој бе...

Ние сме им пријатели!!:toe:

штом косово е признаено( за нас под уставно име), по некоја нормала следствено е да се воспостават и дипломатски односи на кои пречка им беше демаркацијата на границата. цела деценија и повеќе србија или срј или шо ти ја знам имаше можност заедно со нас да ја направи демаркацијата ама тоа не се случи.

ако србија е газда на косово ( реалноста ме демантира) тогаш газдата е некаде на отсуство. катастарот решил дека тамо има нов газда, ние сме го признале..па нормално е со него да се договараме за работи кои двострано не засегаат.
ние не можеме да сме заложници на српската политика , ние не можеме да го браниме косово за српска кауза кое самата србија го загубила.

а)Турција
б)Грција
в)Србија
г) САД
д)Бугарија
ѓ)Албанија
е)Франција
ж)ЕУ
з)Русија
ѕ)Кина

Пријатели им сме на сите кога ќе им затребаме

Тоа тажно место наречено Балкан...

Што е тоа??

некое село???

никој бе...

Ние сме им пријатели!!:toe:

Роднините не можеш да избираш, а пријателите ги селектираш сам.:back:

Da da sveta srpska zemja e Kosova a :oou: :tapp:...zatoa seuste e pod Srbija:helou:
оди купи диплома од Штулов,Приштина или Тирана па ќе правиме муабет за историјата на Косово!!!

Мала исправка,ЈНА не интервенираше поради отцепувањето на Хрватска туку поради ''заштита на србите во Хрватска".Хрватска и Словенија добија меѓународно признавање тек 92 на почетокот.Германија,па ни целиот запад никаква улога нема во тоа,туку напротив Англија и Франција беа најголеми противници на независноста на Хрватска.А според уставот во Југославија секоај република може да си прогласи независност ако на референдум одлучат така.Незнам кои други начела ти требаат за прогласување независност.Ако референдум не е тогаш незнам што е?И според твојата логика ни Македонија не доби легитимна независност.
......истите тие срби кои се побунија во Краина за независноста на Хрватска,......Германија беше НАЈГОЛЕМИОТ подржуваш за НЕЗАВИСНОСТ на Хрватска,се со цел да си има свој сателит на Балканот и да си ја зголеми нејзината доминација на овие простории............да не беше Германија и да не се случија воените дејствија во Краина,целата улога како посредувач за отцепување ќе ја преземеше ООН!!!!!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom