Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Караџиќ НЕ УБИВАЛ... Караџиќ БРАНЕЛ Христијани од муџахедини и слични зла...
Треба ли да те потсетувам на КРСТОНОСНИТЕ ВОЈНИ...???
Понекогаш мораш и да убиеш за да опстанеш, но тоа незначи дека си отишол и убил некој од чист мерак, туку ДА ГО ЗАСТИТИШ СВОЕТО СВЕТО МЕСТО НА ЖИВЕЕЊЕ... ДА ЈА ЗАШТИТИШ ВЕРАТА ОД ЗЛОТО... ДА ГИ ЗАШТИТИШ СВЕТИТЕ ГРАДБИ...
Делија имам едно прашање..
Викаш бранење на својата земја...Сваќам, да те нападни некој, да си ја браниш земјата, самоодбрана, и сите тие работи...
Викаш, да го заштитиш своето место на живеење..Зарем на некој Србин од Белград некој му го загрози домот во Белград што одеше дури до Босна и Херцеговина да убива муџахедини??

Господ, па и Исус Христос незнаел дека на овој свет ќе се роди муслиманството... Да знаел, ...покрај заповедта "НЕ УБИВАЈ" ќе ставел во заграда (освен муслимани)... :wink:
А ти како голем Православец треба да знаеш дека Исус Христос е ГОСПОД...И Господ нема нешто што не знае, во тоа да бидеш сигурен...

Добро прашање... Само што овде кај некои самонаречени македончиња како ЛЕТ 3 не го интересираат цркви... Он има потреба само да го брани непријателот на Србија - единствената земја на Балканот која сеуште го брани ПРАВОСЛАВИЕТО од муслиманите и католиците...

Категорично НЕ!Србиja е единствената земja на Балкан,коja веке опетни православието си за да постигне политически цели.Со православието води експанзионна политика.Игра со православието за да моли за подкрепа от Русиja.Това не е православието!Православието е смиреност,помошт на сите,без значение дали са христиjaни или мусулмани или будисти.Секи коjто е во беда му треба помошт и православниja е дложен да ja даде.

Делија имам едно прашање..
Викаш бранење на својата земја...Сваќам, да те нападни некој, да си ја браниш земјата, самоодбрана, и сите тие работи...
Викаш, да го заштитиш своето место на живеење..Зарем на некој Србин од Белград некој му го загрози домот во Белград што одеше дури до Босна и Херцеговина да убива муџахедини??

.

Кицо Србите во Босна се бореа не тие од Белград или од Крагујевац :helou:

А ти како голем Православец треба да знаеш дека Исус Христос е ГОСПОД...И Господ нема нешто што не знае, во тоа да бидеш сигурен...
Исус Христос не е Господ.
А ти како многу побожен (заедно со другар ти FMI) , би требало да го знаеш тој факт.
По и според ниедна религија вклучително и Православното Христијанство, Исус Христос не е Бог.

А Босна е српска.

Да редиш по 100 луѓе цивили и да ги убиваш од зад грб, не ми личи многу на одбрана:nesum:
Прво...
ноторна лага е дека сите биле цивили.
Второ... барем не ги колеа ко муџахедините.
Трето... у војна не се прашта.
Четврто... сакаш аудио снимки од стартот на војната у Босна од Караџиќ и Краишник...
па ти чуј ги што зборат и `колку посакуваат војна`,
па ќе правиме муабет.
Прати на п.п. e-mail адреса...ќе ти испратам.
:toe:

А ти како многу побожен (заедно со другар ти FMI) , би требало да го знаеш тој факт.
По и според ниедна религија вклучително и Православното Христијанство, Исус Христос не е Бог.

А Босна е српска.

Колкото и Косово.Република Босна и Херцеговина е самостоjна и суверена држава,мислам дека това се види от авион.

Колкото и Косово.Република Босна и Херцеговина е самостоjна и суверена држава,мислам дека това се види от авион.

Појасни си ги поимите самостојна и суверена па обиди се повторно.

НЕ.
Од `самолет се вижда че` :
Постои Република Српска која што има посебна полициска и воена управа,посебни министерства,даночна и финансиска независност.
И апсолутна неправда кон овие луѓе е НАМЕТНАТОТО `заедништво` кое што мораат да го трпат.
А тоа е неодржливо после последните заебанции таму.

А Босна е српска.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ИСУС ХРИСТОС - СВЕТЛОСТ СВЕТА, ТЕМЕЉ И НАДА ЕВРОПЕ[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Припремајући се за велики екуменски сусрет Цркава који ће бити одржан септембра 2007. у Сибињу (Сибиу), у Румунији, наше Цркве „ходочасте“ на путу ка том сусрету у молитви и размишљању над темељном поруком коју желимо да доживимо на том сусрету, a која гласи: Исус Христос - Светлост света, темељ и нада Европе. Први, припремни сусрет одржан је у Риму јануара 2006. Други ће бити одржан у једној од земаља Реформације, у Немачкој, фебруара 2007, a коначни, заједнички, у већински православној земљи Румунији септембра 2007. У међувремену су локалне Цркве позване да на свом подручју организују екуменски сусрет Цркава да би мисао водиља и дело Божје били јединствени „ход“ свих хришћана, a не само „делегата“. Ми, епископи Цркава поверених нашој пастирској бризи, послушни молитви Господа Исуса на Тајној вечери, позивамо вас, своје вернике, на екуменски СУСРЕТ НАШИХ ЦРКАВА, који ће се одржати од 10. до 13. септембра ове године. У овом писму Вам шаљемо ПРОГРАМ за та три дана, заједнички сачињен. [/FONT]

Еве ти цитирам еден текст од официјалната страна на Српската Православна Црква, за да ти биде малку појасно за Исус Христос, зошто гледам дека не ти е баш јасно...

А Босна е српска.
Точно..И сонцето изгрева на Запад....

Оди во енциклопедија и ќе ги видиш објаснати таму.
Зошто му е енциклопедија..Гледаш ли дека тој е сам подвижна енциклопедија на соништа и фантазии...:toe:

НЕ.
Од `самолет се вижда че` :
Постои Република Српска која што има посебна полициска и воена управа,посебни министерства,даночна и финансиска независност.
И апсолутна неправда кон овие луѓе е НАМЕТНАТОТО `заедништво` кое што мораат да го трпат.
А тоа е неодржливо после последните заебанции таму.

Во состава на Република Босна и Херцеговина!Самостоjна и суверена држава!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom