Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А за уништените цркви кој ќе плати ?

Добро прашање... Само што овде кај некои самонаречени македончиња како ЛЕТ 3 не го интересираат цркви... Он има потреба само да го брани непријателот на Србија - единствената земја на Балканот која сеуште го брани ПРАВОСЛАВИЕТО од муслиманите и католиците...

Добро прашање... Само што овде кај некои самонаречени македончиња како ЛЕТ 3 не го интересираат цркви... Он има потреба само да го брани непријателот на Србија - единствената земја на Балканот која сеуште го брани ПРАВОСЛАВИЕТО од муслиманите и католиците...

Јас коментирав вест А тоа е дека пред суд во Бања Лука се поведе постапка за уништување на џамии во тој град за време на војната и дека судот најде дека за тоа се одговорни властите во Бања Лука во тоа време па затоа градот (општината) треба да плати оштета. Тужбата ја покрена Исламската заедница во Босна сосема легално и правно. Значи можно е и Србската православна црква да покрене такви процеси за сите срушени цркви за кои има докази кој и кога ги срушил. Во Бања лука тоа беше правено плански и систематски од страна на властите пошто како се докажа и во постпката, џамии кои беа стари и по 500 години се бришани од катастар (општинска институција) како никогаш да не постоеле. Тука е разлика дали некоја власт плански организирано и систематски уништувала верски и културни објекти на други нации и вери или некоја будала клала сандак динамит во објект и го кренала во воздух самостојно.

Јас коментирав вест А тоа е дека пред суд во Бања Лука се поведе постапка за уништување на џамии во тој град за време на војната и дека судот најде дека за тоа се одговорни властите во Бања Лука во тоа време па затоа градот (општината) треба да плати оштета. Тужбата ја покрена Исламската заедница во Босна сосема легално и правно. Значи можно е и Србската православна црква да покрене такви процеси за сите срушени цркви за кои има докази кој и кога ги срушил. Во Бања лука тоа беше правено плански и систематски од страна на властите пошто како се докажа и во постпката, џамии кои беа стари и по 500 години се бришани од катастар (општинска институција) како никогаш да не постоеле. Тука е разлика дали некоја власт плански организирано и систематски уништувала верски и културни објекти на други нации и вери или некоја будала клала сандак динамит во објект и го кренала во воздух самостојно.
Decko gledas sto pishuvash? Koga imale pred turcdinot da dojde na Balkanot islam ili djamii postari od 500 godini.
Islam beshe okupatorska religija i pola od djamite sto se izgradeni vo toa vreme se izgradeni na rusheni crkvi i manastiri.
Trebashe vo 1912 seto toa da se srushi a ne gradovi kako Bitola so 90% mnozinstvo makedonci hristijani izgleda kako muslimanski grad so djamiite sto vo sred centar.

Работата е во тоа што Србите да покренат тужби за преку 200 срушени цркви и манастири на Косово и Метохија, ти ќе се утепаше пишувајќи на форумов и правдајќи ги Арнаутите дека биле во право што ги срушиле вековните Српски цркви...
Те читам како селски буквар... Провиден си веќе... Омразата ти е влезена во с`ржта на коските...
Се среќавам со такви ко тебе одвреме-навреме во секојдневниот живот...

Decko gledas sto pishuvash? Koga imale pred turcdinot da dojde na Balkanot islam ili djamii postari od 500 godini.
Islam beshe okupatorska religija i pola od djamite sto se izgradeni vo toa vreme se izgradeni na rusheni crkvi i manastiri.
Trebashe vo 1912 seto toa da se srushi a ne gradovi kako Bitola so 90% mnozinstvo makedonci hristijani izgleda kako muslimanski grad so djamiite sto vo sred centar.

Едно време немаше ни христијани па сега има. И црквите се изградени во еден период а паганските наши храмови каде претците ни се молеа се урнати и заборавени. Јас ако побарам да ми се врати паганството и да се урнат цркви христијански?

Како можеш денес уривање на верски или културен објект да правдаш оти пред 600 години турци нападнале и освоиле територии?

Едно време немаше ни христијани па сега има. И црквите се изградени во еден период а паганските наши храмови каде претците ни се молеа се урнати и заборавени. Јас ако побарам да ми се врати паганството и да се урнат цркви христијански?

Како можеш денес уривање на верски или културен објект да правдаш оти пред 600 години турци нападнале и освоиле територии?
Hristijanstvoto dojde na ovie prostori preku svetite apostoli i narodite samovolno go prima preku vreme.
Ne se shireshe so "jizya", janicarstvo, ubivanje i so menuvanje vera preku sila.
Sto pred 600 godini, do denes na Kosovo preku 150 crkvi i manastiri se srusheni vo taka narecenata civilizirana i kulturna evropa(da daj Bog da se sotre zapadna evropa) ili vo Makedonija istoto beshe vo 2001.
Mozam da mu oprostam ako se iskreni ama znam deka ne se ama da zaboravam ama nikogas.

A бе пуштаа и христијаните крв по тро, и тие едно време станаа со закон единствена дозволена вера покрај која не смееше да има други. Али сето тоа е историја исто како и џамии изградени пред пола век.
А со уривање денес на културни и верски објекти што се постигнува ?

А со уривање денес на културни и верски објекти што се постигнува ?
Соживот.
:toe:
Вистински.
Не декларативен како овој што го живееме.
И јас по примерот на Мустафа Кемал,(да не ме обвиниш у великосрпство или дека сум ортодоксен фанатик) би ги изрушил до последна,тоа `свештениците` има да фатат џенем у егзил а луѓето има да заборават на буферот помеѓу нив и Господ.

Непотребен и непрактичен е.
А многу злобници... го искористуваат за манипулирање у име на Бога.

Право на Христијанското, Муслиманското, Будистичкото, Католичкото, Еврејското и секое друго население е да си бара оштета од тие што ги уништиле нивните Верски објекти, во случај на воен конфликт, војна или каков и да е судир...

Србија - единствената земја на Балканот која сеуште го брани ПРАВОСЛАВИЕТО од муслиманите и католиците...
Православието не се брани со пушки, тенкови..
Не може да ми докаже ама баш никој дека Радован Караџич кој сам себе си се нарекуваше како голем Православен Христијанин, се снимаше како во Цркви пали свеќи, а од Црква директно на терен да убива...

Кажи ми Делија, каде во Библијата се оправдува убивањето??

Радован Караџич за мене е ист како и Осама Бин Ладен и исламските фундаменталисти кои ја користат Религијата како изговор и начин за најлесно да си ги оствари своите национални експанзионистични идеи, вметнувајќи му на своите борци доктрина, во која силно се убедени дека со убиства ќе ја бранат Религијата..Религија не се брани со убивање..

Ако Србите бранеле Православие, Православието се диктира од Библијата.. Во Библијата никаде не се оправдува убивањето во НИКОЈ СЛУЧАЈ..Тоа впрочем го докажуваат и 10те Божји Заповеди...
Јас сум Господ, твојот Бог!

Да немаш други богови покрај Мене!

Не почитувај никакви идоли!

Не употребувај го напразно името Господово!

Не врши никаква работа во недела!

Почитувај ги својот татко и мајка!

Не убивај!

Не врши прељуба!

Не кради!

Не сведочи лажно!

Не лакоми за куќата на својот ближен!

Не посакувај ја жената на својот ближен!
И сега, ме убедуваш дека Радован Караџиќ и сите негови истомисленици е голем Православен Христијанин зошто убивал луѓе кои не верувале во истиот Бог во кој „верува“ тој?? И тоа според тебе е „бранење“ Религија?? Како може јас да се чувствувам „загрозен“ од ширењето на Исламот, или на која било вера, ако мојата вера е цврста?? Како утре може мене да ме убеди некој Оџа да верувам во нивниот Бог, ако јас цврсто верувам во Исус?? Верата живее во душата на човекот, и ако е силна и цврста, илијада пушки, тенкови и авиони нема да ме спречат јас да верувам во Исус....

(специјално од Олимп за Кико плачкото):
11. НЕ ПАЛАМУДИ !
12. Не плачи.Плачењето е бугарска особина.
Поготово од кога си направил зулум.

(Специјално од бихаќка за Зевсус сончогледот)

11. Не фаќај работа со Бране, гадно ќе се зафркнеш...
12. Ти секогаш си жртва, нормално, тоа е српска особина..

Поготово кога забега 180 С, од она што го пропагираше порано....

И сега, ме убедуваш дека Радован Караџиќ и сите негови истомисленици е голем Православен Христијанин зошто убивал луѓе кои не верувале во истиот Бог во кој „верува“ тој??

Караџиќ НЕ УБИВАЛ... Караџиќ БРАНЕЛ Христијани од муџахедини и слични зла...
Треба ли да те потсетувам на КРСТОНОСНИТЕ ВОЈНИ...???
Понекогаш мораш и да убиеш за да опстанеш, но тоа незначи дека си отишол и убил некој од чист мерак, туку ДА ГО ЗАСТИТИШ СВОЕТО СВЕТО МЕСТО НА ЖИВЕЕЊЕ... ДА ЈА ЗАШТИТИШ ВЕРАТА ОД ЗЛОТО... ДА ГИ ЗАШТИТИШ СВЕТИТЕ ГРАДБИ...
Господ, па и Исус Христос незнаел дека на овој свет ќе се роди муслиманството... Да знаел, ...покрај заповедта "НЕ УБИВАЈ" ќе ставел во заграда (освен муслимани)... :wink:

(Специјално од бихаќка за Зевсус сончогледот)

11. Не фаќај работа со Бране, гадно ќе се зафркнеш...
12. Ти секогаш си жртва, нормално, тоа е српска особина..

Поготово кога забега 180 С, од она што го пропагираше порано....
:toe:
Јас не сум мрднал ни еден степен од тоа што ми се убедувања.
У рамките на тоа што сметам дека ми е исправно и интерес планирам да живеам и апсолутно не мислам да бидам подреден на било кого ако тој има помал IQ коефициент од мене.
Немам потреба од партиска книшка,тоа е забранета категорија за мене барем уште дваесетина години. :)
До тогаш... ќе играме заедно и со црниот ѓавол ако треба,по пат на тоа што ми е интерес и за што сметам дека ми е важно.

Караџиќ НЕ УБИВАЛ... Караџиќ БРАНЕЛ Христијани од муџахедини и слични зла...
Треба ли да те потсетувам на КРСТОНОСНИТЕ ВОЈНИ...???
Понекогаш мораш и да убиеш за да опстанеш, но тоа незначи дека си отишол и убил некој од чист мерак, туку ДА ГО ЗАСТИТИШ СВОЕТО СВЕТО МЕСТО НА ЖИВЕЕЊЕ... ДА ЈА ЗАШТИТИШ ВЕРАТА ОД ЗЛОТО... ДА ГИ ЗАШТИТИШ СВЕТИТЕ ГРАДБИ...
Господ, па и Исус Христос незнаел дека на овој свет ќе се роди муслиманството... Да знаел, ...покрај заповедта "НЕ УБИВАЈ" ќе ставел во заграда (освен муслимани)... :wink:

Крстоносните војни се дела на католичката секта,тие имаат сторено големо зло против Православјето.:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom