СрбоЛегенда
Сами против свих
- Член од
- 24 декември 2008
- Мислења
- 2.694
- Поени од реакции
- 123
drug zaebava....fakti:pos2::pos2:
Јавен е фактот дека има Македонци во Србија, не го оспорувам јас тоа

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
drug zaebava....fakti:pos2::pos2:
Јавен е фактот дека има Македонци во Србија, не го оспорувам јас тоа![]()
Сто пати го кажав проблемот, ама ти се правиш како да не го гледаш па затоа постојат поголеми фонтови..
ПРОБЛЕМОТ Е ШТО СПЦ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МПЦ!!!!
Не е проблемот во верата....
1.А што имам јас врска сега со проблемите на Србија со Хрватска, и што сакала да и се извини?? Сакала да се извини ама не се извинила.. Многу сериозен муабет...
2. А каков гест е онај што 19 години не ни признавате Црква??
3. Ако Србија планираше да се извини, имаше 18 години простор за тоа да го направи, ама не го направи, и сега викаш дека токму признавањето на Косово е причината која не се извини а??
4. Македонија игра прљаво??
Ги обвинувате Европјаните зошто ви го зеле Косово, а аплицирате да влезете во Европска Унија..И после Македонија игра прљаво..
само што тие истите што пеат на клипот се браќа со 2 српски навивачки групи и што едни од првите нивни воџи на 28 идат на дерби во србија.Ама нема везе бе па и ти.
А тебе до Бога те поврзува верата или црквата ?
1.Пример ти давав за да ти укажам на добрососедски односи, колку и тие да изгледаат дека се мачкање на очи...
2.Дали мислиш дека српската влада може да ја признае МПЦ или тоа е задача на СПЦ која делува независно од српската влада ?
3.Ај види со што све беше преокупирана во тие 18 години , разлистај малце и види што све беше на дневен ред...
4.Ај не е прљаво,ама ќе кажам глупо...Гледајќи по тоа кој е на чело тоа не ме ни чуди толку многу...Глеам сите врати ни се отворија, Косово година дена е ''независно'', а РМ како една од државите кои го признаа требаше да добие нешто за возврат...Што добивме за возврат ја стварно не знам , можда ја сум пропуштил нешто па не се сеќавам...
Кај виде ти ја да се поставам како српски амбасадор овде па мене директно да ми се обраќаш како кон службено лице кое води некаква си политика ? Имаш помутено нешто у главата, ко да ќе се смени нешто у односите на двете држави ако СПЦ ја признае МПЦ...
Вршел обреди... :pos2::kesa:Мене до Бога ме врзува Верата, а Црквата е мој Храм, во кој Храм јас ги вршам Верските обреди...
Мене до Бога ме врзува Верата, а Црквата е мој Храм, во кој Храм јас ги вршам Верските обреди...
1.Добрососедски односи? За тоа требаат залагања од двете страни..А ги пишав, моите залагања..Подготвен сум да простам , ако гледам другата страна дека се кае, и дека во иднина нема да ги повторува истите грешки..
2.Српската Влада и те како може да изврши притисок на СПЦ во однос на МПЦ, ама чим се прави нема за проблемот, веројатно се согласува..
3.Србија беше преокупирана со војни и конфликти кои сама си ги создаде, предводени од Милошевиќ и компанија..Јас ли и сум крив?? Толку ли беше зафатена 18 години, што не најде за згодно, 5 минути да одвојат време нејзините Челници да се извинат??Немој молимте..Приказни за мали деца:nenene:
4. Македонија е земја која 25 % од населението се Албанци, прва работа...Втора работа, експресно и Македонија беше призната од Косово под Уставно име...
Јас ти кажав дека лично за мене, а верувам и на повеќето Македонци, дека Црквата е многу битен елемент во државата..Непризнавањето на Црквата, значи навреда од српска страна..А за разликата во односите?? Сигурен сум дека ќе допринесе за зголемување на меѓусебната доверба..Ајде, како да верувам во добробитта на србите, ако ми се шетаат тука мантии од типот на Јован Вранишковски??
Значи според тебе не е потребна црква за да веруваш во бога. Црквата е дом на верата. Ти дома палиш свеќи за Божик? За Велигден?Значи црквата е the middleman помеѓу тебе и Бога и твојата верба би се расклимала доколку ја нема црквата и некојси поп да ти пее ?
Тоа се трудам да му го објаснам на МАРКО_МЗТ, ама тој постојано ми го поставува истото па истото прашање...Макар верувал или не во Бог,, црквата е симбол на Македонскиот народ и Македонија Тој што негира МАКЕДОНСКА православна црква негира и МАКЕДОНЦИ не само верници туку и атеисти.
А тоа е став н Србската православна црква.
Значи според тебе не е потребна црква за да веруваш во бога. Црквата е дом на верата. Ти дома палиш свеќи за Божик? За Велигден?
Макар верувал или не во Бог,, црквата е симбол на Македонскиот народ и Македонија Тој што негира МАКЕДОНСКА православна црква негира и МАКЕДОНЦИ не само верници туку и атеисти.
А тоа е став н Србската православна црква.
Тоа се трудам да му го објаснам на МАРКО_МЗТ, ама тој постојано ми го поставува истото па истото прашање...
Веројатно не можат да се помират дека не сме под ист бајрак, под исто знаме, со исти граници...
Епа кога не си Верник, тогаш не можеш да ме сватиш што ми значи мене мојата Македонска Православна Црква.. Понатамошна дебата околу ова прашање ќе биде само повторување на истите ставови, т.е. вртење во круг без поента...Јас не палам свеќи ни дома, а ни во црква бидејќи не сум верник...Во црква влегувам чисто од професионална должност кога за тоа има потреба...
Значи Марко, ти самиот си кажа дека не си верник, и се што напиша погоре е исто како вегетеријанец да му кажува на гурман по месо како да го јаде месото.
Црквата е важна установа, и не е сеедно дали таа е признаена или не од нашиот сосед.Нели сум во право ?