Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Темава е за СРБИЈА...
А гледам и оние како Лет 3 што не ја сакаат многу се враќаат на оваа тема... КРВТА НЕ Е ВОДА... Тоа и Лет3 го знае, ама уште не се ИЗБАЊАЛ...

На видеово, Хашкиот чистач, си ги кажа своите желби..

Онаа Србија која тој ја признавал, била онаа која ги вклучувала: Косово, Метохија, Војводина,Македонија, Црна Гора, Босна, Херцеговина, Дубровник...

Да ја согледаме реалноста, од сите територии
Косово - не е во составот на Србија
Метохија - не е во составот на Србија
Македонија - не е во составот на Србија
Војводина - е во составот на Србија, но малку по малку си основуваат свои државни органи...
Црна Гора - не е во составот на Србија
Босна - не е во составот на Србија
Херцеговина - не е во составот на Србија
Дубровник - не е во составот на Србија
Шешељ? - моментално во Хаг му завршува смената...

И од сево ова можам да заклучам дека Шешељ многу сонува, ама ова неговово во параноја преминува така да за тоа си има посебни установи.. Физичката активност многу ќе му годи...

Делија, дали ти се сложуваш со Шешељ дека и Македонија треба да биде во Србија??? Директен одговор со ДА или со НЕ!!!

На видеово, Хашкиот чистач, си ги кажа своите желби..

Онаа Србија која тој ја признавал, била онаа која ги вклучувала: Косово, Метохија, Војводина,Македонија, Црна Гора, Босна, Херцеговина, Дубровник...

Да ја согледаме реалноста, од сите територии
Косово - не е во составот на Србија
Метохија - не е во составот на Србија
Македонија - не е во составот на Србија
Војводина - е во составот на Србија, но малку по малку си основуваат свои државни органи...
Црна Гора - не е во составот на Србија
Босна - не е во составот на Србија
Херцеговина - не е во составот на Србија
Дубровник - не е во составот на Србија
Шешељ? - моментално во Хаг му завршува смената...

И од сево ова можам да заклучам дека Шешељ многу сонува, ама ова неговово во параноја преминува така да за тоа си има посебни установи.. Физичката активност многу ќе му годи...

Делија, дали ти се сложуваш со Шешељ дека и Македонија треба да биде во Србија??? Директен одговор со ДА или со НЕ!!!
Decko sto se zamarash do kaj e Srbija? Si proshetal do ovie mesta si videl ili sto si slusnal na tv ili na internet?
Mozam da ti kazam deka del od Kosovo e vo Srbija severniot del, 49% od Bosna e srbija vklucuvajki i Hercegovina(Trebinje) isto taka ako se proshetash vo Crna Gora ke vidish deka mesta kako Berane, Herceg Novi, Andrijevica etc ne se veat crnogorski znaminja i odi kazi mu tamu za crna gora i ako ne te obesat na bandera ja eve.
Tuku vazno e nie da gledame do kaj e makedonija i momentalno do kameniot most i ponatamu ne e, blagodarenie na razmisluvanje kako sto imash ti so sozivot po sekoja cena i podkleknuvanje na albanski uceni po sekoj minuti.

Decko sto se zamarash do kaj e Srbija? Si proshetal do ovie mesta si videl ili sto si slusnal na tv ili na internet?
Mozam da ti kazam deka del od Kosovo e vo Srbija severniot del, 49% od Bosna e srbija vklucuvajki i Hercegovina(Trebinje) isto taka ako se proshetash vo Crna Gora ke vidish deka mesta kako Berane, Herceg Novi, Andrijevica etc ne se veat crnogorski znaminja i odi kazi mu tamu za crna gora i ako ne te obesat na bandera ja eve.
Tuku vazno e nie da gledame do kaj e makedonija i momentalno do kameniot most i ponatamu ne e, blagodarenie na razmisluvanje kako sto imash ti so sozivot po sekoja cena i podkleknuvanje na albanski uceni po sekoj minuti.
Прво, темава е за Србија и за Србија ќе правам муабет..
Второ, што си ти?? Српски адвокат??
Трето, јас не го измислив и не го монтирав ова што го зборувал Шешељ, ова се негови зборови..А во неговите зборови постои теза дека Македонија треба да биде во Србија, значи со тоа и јас сум засегнат со прашањево..Ти се сложуваш со Шешељ што го браниш толку???
Зборувам за факти..А факт е дека ниту Косово, ниту БиХ, ниту Македонија, ниту Дубровник не се во составот на Србија..

Прво, темава е за Србија и за Србија ќе правам муабет..
Второ, што си ти?? Српски адвокат??
Трето, јас не го измислив и не го монтирав ова што го зборувал Шешељ, ова се негови зборови..А во неговите зборови постои теза дека Македонија треба да биде во Србија, значи со тоа и јас сум засегнат со прашањево..Ти се сложуваш со Шешељ што го браниш толку???
Зборувам за факти..А факт е дека ниту Косово, ниту БиХ, ниту Македонија, ниту Дубровник не се во составот на Србија..
Jas sum realist i zboruvam so fakti zosto sum bil i gi gledam site raboti na teren kako se a ne preku internet ili vestite.
Ne se soglasuvam so Seselj, tuku ne treba da se zemat negovite izjavi za nekoj stvari tolku seriozno. Ama ne go ospruvam faktot deka e inteligenten i sto ne gi menuva nacionalistickite idei i ako 6 godini vo haag a ne ljube otide kako nacionalista se vrati po liberalen od Sekerinska.
Toa e seselj vo 91 godina ajde sega seselj 99:

- Danas su nam u goste došla naša makedonska braća čijoj se hrabrosti i junaštvu divi ceo srpski narod. NJihova uspešna odbrana časti i obraza velika je zaloga srpsko-makedonskog prijateljstva. Mi Srbi nikog na svetu bližeg od Makedonaca nemamo, a imamo zajedničkog neprijatelja. I zato ćemo učiniti sve da ojačamo bratsku slogu i solidarnost srpskog i makedonskog naroda, rekao je Šešelj i nazdravio gostima.

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/1999/03/15/ov-07-1999-03-15.html

Jas sum realist i zboruvam so fakti zosto sum bil i gi gledam site raboti na teren kako se a ne preku internet ili vestite.
Ne se soglasuvam so Seselj, tuku ne treba da se zemat negovite izjavi za nekoj stvari tolku seriozno. Ama ne go ospruvam faktot deka e inteligenten i sto ne gi menuva nacionalistickite idei i ako 6 godini vo haag a ne ljube otide kako nacionalista se vrati po liberalen od Sekerinska.
Toa e seselj vo 91 godina ajde sega seselj 99:
А сигурен си дека сега ги има сменето ставовите кон Македонија??
Сигурен го има излижано она што го плукна на видеото??
Јас не сум баш...

А сигурен си дека сега ги има сменето ставовите кон Македонија??
Сигурен го има излижано она што го плукна на видеото??
Јас не сум баш...
Ne sum siguren ama siguren sum deka Seselj ne se zamara so Makedonija nitu radikalite koga imat po bitni raboti kako R Srpska, Kosovo, Vojvodina, Crna Gora.

Убаво му кажа... :bravo:

Убаво му кажа... :bravo:
Момак, тебе ти поставив прашање кое очигледно го одбегнуваш за одговор...Не ми е тешко, уште еднаш ќе ти го поставам:
Делија, дали ти се сложуваш со Шешељ дека и Македонија треба да биде во Србија??? Директен одговор со ДА или со НЕ!!!Јасно да ми одговориш..А не , сега има поинакви ставови, сеа е мирен, тоа беше во пубертет..Конкретно..Дали се сложуваш со неговите ставови искажани во видеото...
Ајде смогни сили, и одговори...Видеото, чинам, го имаш видено...
Но, за секој случај пак ќе го поставам

Момак, тебе ти поставив прашање кое очигледно го одбегнуваш за одговор...Не ми е тешко, уште еднаш ќе ти го поставам:
Делија, дали ти се сложуваш со Шешељ дека и Македонија треба да биде во Србија??? Директен одговор со ДА или со НЕ!!!Јасно да ми одговориш..А не , сега има поинакви ставови, сеа е мирен, тоа беше во пубертет..Конкретно..Дали се сложуваш со неговите ставови искажани во видеото...
Ајде смогни сили, и одговори...Видеото, чинам, го имаш видено...
Но, за секој случај пак ќе го поставам

Мислиш дека несакам да ти одговорам...??? А зошто така гледаш на работите...?? Зошто кажуваш Македонија да БИДЕ ВО СРБИЈА...??? Така изгледа многу гадно, па тинејџериве "патриоти" убеди ги после за нешто друго...
Што не кажеш МАКЕДОНИЈА ДА ЖИВЕЕ ЗАЕДНО СО СРБИЈА... или СРБИЈА ДА ЖИВЕЕ ЗАЕДНО СО МАКЕДОНИЈА...??? И како такви да се бориме да влеземе во ЕУ... Е на вакво прашање, јас би одговорил потврдно... ДА...!!! Јас сум за ЗАЕДНИЧКО ЖИВЕЕЊЕ СО СРБИЈА...!! И сега тоа ме прави помалку Македонец...??? Или помалку патриот...???

Мислиш дека несакам да ти одговорам...??? А зошто така гледаш на работите...?? Зошто кажуваш Македонија да БИДЕ ВО СРБИЈА...??? Така изгледа многу гадно, па тинејџериве "патриоти" убеди ги после за нешто друго...
Што не кажеш МАКЕДОНИЈА ДА ЖИВЕЕ ЗАЕДНО СО СРБИЈА... или СРБИЈА ДА ЖИВЕЕ ЗАЕДНО СО МАКЕДОНИЈА...??? И како такви да се бориме да влеземе во ЕУ... Е на вакво прашање, јас би одговорил потврдно... ДА...!!! Јас сум за ЗАЕДНИЧКО ЖИВЕЕЊЕ СО СРБИЈА...!! И сега тоа ме прави помалку Македонец...??? Или помалку патриот...???
Нема јас што да кажам..Прашањето ти го постави Шешељ, а јас само ти поставив дали се сложуваш со него, не врти муабет..
Шешељ не рече дека Македонија ќе живее заедно со Србија..Шешељ рече дека и МАКЕДОНИЈА ЌЕ БИДЕ ВО СОСТАВ НА СРБИЈА, и дека не може да ја замисли Србија без Македонија, значи „заедничката“ држава ќе се вика Србија, се сложуваш со тоа??...Тука има огромна разлика, а лично јас сметам (и народот Македонски кој си се изјасни на Референдум ) дека не сакам да бидам во никакво заедништво со србите, под никој услов..
А зборовите и делата зборуваат за патриотизмот..

Нема јас што да кажам..Прашањето ти го постави Шешељ, а јас само ти поставив дали се сложуваш со него, не врти муабет..
Шешељ не рече дека Македонија ќе живее заедно со Србија..Шешељ рече дека и МАКЕДОНИЈА ЌЕ БИДЕ ВО СОСТАВ НА СРБИЈА, и дека не може да ја замисли Србија без Македонија, значи „заедничката“ држава ќе се вика Србија, се сложуваш со тоа??...Тука има огромна разлика, а лично јас сметам (и народот Македонски кој си се изјасни на Референдум ) дека не сакам да бидам во никакво заедништво со србите, под никој услов..
А зборовите и делата зборуваат за патриотизмот..

Ај кажи ми КАКО ГЛАСЕШЕ ПРАШАЊЕТО ЗА "РЕФЕРЕНДУМОТ"...???

Ај кажи ми КАКО ГЛАСЕШЕ ПРАШАЊЕТО ЗА "РЕФЕРЕНДУМОТ"...???
Што е толку битно прашањето?
На народот му беше преку глава од српската хегемонија во тогашна Југославија, и Референдумот беше само алатка како да се излезе од таа држава, каде србите настојуваа да бидат први меѓу еднаквите...
Референдумското прашање беше:
Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија.

Значи, дали сме за САМОСТОЈНА Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија, кое право фала Богу не го искористи, а сигурен сигурен сум дека немаше ниту мислење да го искористи..Само УДБА и Кос си го правеа своето...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom