Србија упати протест до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Србија упати остар дипломатски протест по барањето на шефовите на дипломатиите на Македонија и Албанија, Милошоски и Баша, за резолуција на Советот за безбедност со која ќе се поддржи предлогот на Ахтисари.

Според Белград, со ваквото барање двајцата министри се вмешале во внатрешните работи на Србија со барањето за итна резолуција на Советот за безбедност за конечниот статус на Косово.
Според српското Министерство за надворешни работи министрите го прејудицирале идниот статус на протекторатот, иако за ова прашање треба допрва да се води дебата во Обединетите Нации.
Барањето за брзо решавање на косовското прашање, македонскиот министер за надворешни, го елаборираше како предуслов за стабилизирање на регионот.
„Статусот на Косово е подобро решение од статус кво-то кое е во моментов, затоа претпочитаме што побрзо Меѓународната заедница и Советот за безбедност, ги охрабруваме, да дојдат до една нова резолуција која ќе го затвори, на позитивен начин, оваа прашање“, изјави Антонио Милошоски (01.06.2007).
Наспроти ставот на Милошоски, дека решавање на косовската статус кво ситуацијата ќе превенира нови кризи на Балканот. За официјален Белград ваквите изјави можат да предизвикаат дестабилизација на регионот и нарушување на основните принципи на ОН, на кои опстои меѓународниот поредок.
Според српското МНР, независноста на Косово и Метохија претставува опасен преседан, што би го довел во прашање територијалниот интегритет на другите земји на Балканот.

Pa Kosovo i e...opasen presedan!
Ednaska veke kazav na prasanje okolu Kosovo deka Makedonija mora da se drzi nastrana i da nema stav!
A ne...inicijativa da dava za resavanje na `statusot kvo`....
Ima edna prosta i zivotoznacajna politika:
Ne moze da se skaras so site sosedi...barem edna vrata sekogas mora da bide otvorena!
Isto...ako sakas da te cenat i pocituvaat,i vo dobro i vo loso ke gi stitis i pazis interesite na tvoite sojuznici,zosto koj sto ucestvuva vo gubitak...ima pravo da se naredi za dar u dobit!
Neznam...neka raspisat referendum be...kaj nas...:
Dali ste za megjunarodno nezavisno Kosovo!
Se ke stane jasno..
p.s Da gi r`ckas srbite okolu Kosovo e ednakvo kako da rckas mecka u pupak!

Treba da go priznaat. Da ja rasparcat taa Srbija veke. Posle za nekoe vreme i Vojvodina ke si otide...i na kraj ke si ostanat toa sto od sekogas si bile....Belgradski Pasaluk. A sto ima nie da glasame na referendum za toa dali da go priznaeme Kosovo? Abe Kosovo po sekako si e otideno od Srbija sakale nekoi ili ne.

Некако не е наше да се мешаме , утре можи не дај боже источна Мк да треба да ја даваме , па нема да сакаме да ни си меша никој во судбината на татковина .

ВМРО напиша:
Treba da go priznaat. Da ja rasparcat taa Srbija veke. Posle za nekoe vreme i Vojvodina ke si otide...i na kraj ke si ostanat toa sto od sekogas si bile....Belgradski Pasaluk. A sto ima nie da glasame na referendum za toa dali da go priznaeme Kosovo? Abe Kosovo po sekako si e otideno od Srbija sakale nekoi ili ne.
Mozebi....:pos2:
Na Balkanot sekogas site karti i site scenarija se otvoreni i vozmozni...
A ti...kako lojalen gragjanin na tvojata zemja...:vozbud:
Nauci sto e Bajazit2,koj go smislil toj plan,kako se sproveduva,od koga se sproveduva...sto ima za cel...
i brani si ja drzavata!
Zosto spored mene...ima kade-kade poise sansi...bas Bugarija da ja snema.
Brani ja i od takvi kako mene...sto nema da cekaat dvapati da im se kaze... trgame momci!
Nikogas...srbite i nemale pogolem antagonist i rival...i duri i hrvatite ne gi mrazat tolku mnogu kolku bugarite...I toa e jasno kako den...i nepopreavlivo,nazalost ili za srekja!
Ke vidime...:pos2:

Srbite se vo pravo, ova e meshanje vo vnatreshnite raboti na Srbija (slichno kako shto obeshe koga Srbija se meshashe preku crkvata odnosno Jovan Vranishkovski vo vnatreshnite raboti na Makedonja).

So ovoj poteg, SAD go zaobikoluvaat ruskoto veto vo Sovetot za bezbednost vo ON za sudbinata na Kosovo preku upotreba na nas i na Hrvatite. Za vozvrat, Makedonija kje bide ekspresno primena vo NATO pod ustavnoto ime, kako i Hrvatska i Albanija. Toa se ochekuva da go soopshti Bush vo posetata na Albanija. Poslednava stanuva najvazhniot strateshki sojuznik na Balkanot.

Sega na poteg e Rusija, dali i kolku mozhe da vlijae vo Makedonija i Hrvatska za da go sprechi priznavanjeto na Kosovo (Albanija se znae kako kje glasa).

Antonio "Bart Simpson" Miloshevski izgleda ne e svesen vo kakva igra upadnal. Trcha kako prle pred magare namesto da BARA i DOBIE garancii od shiptarot deka i kaj nas nema da se sluchi Kosovo za nekoja godina!

Verojatno kje ne primat vo NATO, no ja dobivame Srbija kako neprijatel. Srpskite politichari se svesni deka Kosovo e i izgubeno (i se borat za da dobijat shto podobra cena), no dobar del od narodot ne e.

Misirkov напиша:
Trcha kako prle pred magare namesto da BARA i DOBIE garancii od shiptarot deka i kaj nas nema da se sluchi Kosovo za nekoja godina!
E! E! E!!!

Тоа е тоа што го зборам цело божјо време!!!

Обезбеди си го ти на папир суверенитетот, па после прави што ќе правиш!

Има некој идеја како да му го кажеме ова на Милошоски? Јас и така 5-6 години збор му немам кажано од што не го мирисам...а и не сум повеќе никаков субјект во таа партија...

Има ли некој што знае некој што може на овој да му го пренесе ова??? :)

Абе ако го земат Косово лошо е и за нас овде! Дај да прекинеме Србија ова она него еднаш да застанеме заедно и да се спречат овие шиптариве што цел балкан си мислат дека е нивни!

A после ќе одиме на долгоочекуваниот, неостварен и никогаш прежален Александров поход на Рим, нели?

:)
toa sto cicoBush go resil i KJE BIDE. nase e da si izvleceme max benefit od istoto. podrska za nezavisno kosovo = ekspress NATO so ustavno ime, NATO= zagarantiran suverenitet i integritet, relaksirani stranski investitori, relaksirani stranski investitori=poveke vraboteni, poveke vraboteni/pogolema konkurencija na pazar na ra.sila= pogolemi plati, pogolemi plati = pogolem budjet za vas i vasite slatki devojcinja koga si iskacate vo grad, pogolem budjet+nightlife= podobar sexlife :)
Naravoucenie: So nezavisnosta na kosovo bush ke go napravi seksualniot zivot na pomladata generacija podobar i na kvantum i na kvalitet :)

P.S Navistina mi e smaceno od taa srbonostalgija prestanete vise :(, za tie nestrplivi da repliciraat so grst pogrdni zborovi pred da pocnat da kucaat neka odvojat malku od slobodnoto vreme i za pocetok neka ja procitaat "Srpskite zestokosti vo makedonija"- od K. Prlicev (da da grigor sepak imal sin :) )

Prvo, ne se znae dali navistina kje bid pod ustavnoto ime, ako voopshto ne primat. Ete Branko Crvenkovski izjavuva deka bil spremen na priem kako "BJRM" - so shto celosno ja potkopa nashata pozicija!

Vtoro, vlez vo NATO ne znachi nimalku deka na Makedonija nema da i se sluchat slichni procesi kako na Kosovo. Posebno, ako Albanija stanuva najbitniot strateshki faktor na Balkanot.

Treto, ne se raboti za nikakva "srbonostalgija". Ednostavno ne e umno da se zakrvuvash so sosed. Ako site drugi go priznaat Kosovo, pa ajde i nie, togash OK.

No da se upotrebi Makedonija kako instrument za nezavisnosta na Kosovo, a pritoa da ne dobie nishto za vozvrat, a da si ja nagrabusime Srbija na vrat za vek i vekov, e togash mora da si Bugar za da toa ne go gledash.

Koga bev mal...
dedo mi me natera da gi naucam site vozmozni latinski pogovorki naizust.
Edna od niv glasese:
Golemo zlo se sprema i ide nakaj nas!Vekje gori kukjata na sosedot Ugakalegon!Nie sme slednite!
Dolgo vreme.`pismenite` rimjani zborele megju niv so sifrirani muabeti...:pos2:

Косово ке си биде независно сакеле ние или не а не знам кој фактор сме ние да казуваме дали да биде независно а и за Србите е подобро да е независно не им требат 2.5 милиони Албанци да ги тероризират секој ден како сто ни прават на нас да би можел би ги оделил и од Македонија не ни трбат само не кочат во развојот и се нервираме со нив секојдневно

Од оваа ситуација со Косово треба да извлечеем корист и ништо друго, без разлика дали ќе ги навредиме Србите или не, па они нас малку ли не заебаваа (Вранишковски и сл.) Мора да покажеме зуби доста бевме плачипички

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom