R
Rigel Kent
Гостин
Ova e najefekten twitt,
#SpreadTheTruth The radical Albanian Islamist protesters chanted "Allahu Akbar", "Death to Christians". http://pic.twitter.com/dGa43ldj
Ајдеее кој нашол да збори Баталете го овој.Проблемот е што не реагираат. А добивам коментари само од еден, што ми вика - незнам дали да плачам или да се смеам на профили направени за лажна кауза...#лошТвитерФилм
Тој е Ranko Metod Srbak @Srbak
Ilumious; Качи ги инструкцииве на првиот пост да не се губат луѓето и болдирај ги.~Оваа порака е праќана на сите на кои им треба помош, за да не губам време посебно е праќана истата на сите, ако те интересира нешто посебно, те молам слободно прашај~
Добредојде
Направи профил на Твитер. Откако ќе го направиш тоа, објави го твоето Твитер име на темата на Кајгана. Потоа:
Вака - сега за почеток, напиши еден твит (коментар) - тоа се прави со кликање на пердувчето десно горе, во коментарот напиши Fight against radical islam #spreadthetruth #kajgana
Важно е во 22 часот што повеќе да има вакви коментари, за да се добие светското внимание.
Најлесно ќе комуницираш со другите со кликање наCommunications
Имаш две опции - Interactions и Mentions
Првото е да видиш кој те следи, или кој споделил твое мислење (retweet), а второто е кој те спомнал во твит (коментар) и служи за дискусии.
Понатамошните коментари гледај да содржат линк – најдобро искористи било кој од првата страна на темата на Кајгана КЛИК. Коментарот нека изгледа вака (одприлика):
FIGHT AGAINST RADICAL ISLAM –link- #spreadthetruth
Мене ме зеза Твитерот нешто... Не знам, ми вика we have a problem, бла бла блаWhoops! You already tweeted that...
Ова ми се појавува кога ќе стиснам retweet
Sorry! We did something wrong. Please refresh the page and try again.Whoops! You already tweeted that...
Ова ми се појавува кога ќе стиснам retweet