#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
ќе пишам и овде: Не постирајте навредливи твитови, не паѓајте на нивното ниво. Терајте си културно!

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Добро стојам со англискиот ама не можам асално да го преведам овој текст.

http://kajgana.com/ekskluzivno„ne-trebashe-decata-trebashe-da-se-udri-po-uniforma”-zboruval-priveden-vo-akcijata-monstr
Во случај некој да сака да го вметне ова некаде, еве:

According to court sources, one of the detainees explained: "The kids weren't supposed to be killed, but people in uniforms," meaning that the victims were supposed to be policemen. This was uttered by a detainee in the court building in front of several attendants. It is unknown whether the eldest suspects reiterated the same in front of the court.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сите оние кој имаат текст со говор на омраза од албанските новини, постирачи и здруженија постирајте ги овде, да ги качиме горе. Да видиме кој потикнува омраза во оваа земја. Сите клипови во кој повикуваат на палење на цркви , џихад и терор исто оставете ги овде.
Оградете се од ниско ниво и навреди, оградете се од говор на омраза, па ние сме мирољубив народ :)
Никакво физичко и психичко насилство нема кон осомничените, единственото насилство е искривување на вистината. Па да го докажеме тоа со нивните дела и зборови, односно со свој камен по глава :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
WOOOOOOOOOOOW!!!!!!!!!!!!
Прво ПОЗДРАВ и подржка за иницијативава.
’Ршум сте направиле од синоќа.:cuc:
Просто морници ме полазија додека ги читав 54-те страници
ова е потврда дека МАКЕДОНИЈА МОЖЕ

по сабајлечки колку расонет- колку не сепак успеав да испратам мејлови онаму каде што сметав дека е потребно, но успат ми текна дека можеби исто толку добро ќе е и да се информираат верските сајтови- црквите- православните форуми

Испратив и на http://www.radiovaticana.org/ted/articolo.asp?c=576873 Ватикан
http://www.radiovaticana.org/ted/scrivi.asp
но добро би било уште некои да се придружат- да не испадне едно ко ниедно;)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
WOOOOOOOOOOOW!!!!!!!!!!!!
Прво ПОЗДРАВ и подржка за иницијативава.
’Ршум сте направиле од синоќа.:cuc:
Просто морници ме полазија додека ги читав 54-те страници
ова е потврда дека МАКЕДОНИЈА МОЖЕ

по сабајлечки колку расонет- колку не сепак успеав да испратам мејлови онаму каде што сметав дека е потребно, но успат ми текна дека можеби исто толку добро ќе е и да се информираат верските сајтови- црквите- православните форуми

Испратив и на http://www.radiovaticana.org/ted/articolo.asp?c=576873 Ватикан
http://www.radiovaticana.org/ted/scrivi.asp
но добро би било уште некои да се придружат- да не испадне едно ко ниедно;)
Prevedi i na grcki ako mozes.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Prevedi i na grcki ako mozes.
гејците не ти објавуваат вакви вести- тие им се подржувачи во случајов
идеме на руски - таму се најбитните:)

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Сеуште сум млад, но веќе срцето ми е полно со омраза.
Кога го гледав второто видео заплакав, беше посилно од мене еве дури сега кога го пишувам ова ми се тресат рацете .
Подршка до Леандра и останатите членови на форумот .
Само напред !

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
сум имал уште од 2010:eek:

мојот црцорец е elninokv :P

сеа уше да го уходам

Член од
3 мај 2012
Мислења
61
Поени од реакции
127
Браво, ова ти е killer blow :) Можноста за блогирање на многу посетувани информативни сајтови каде што може да се постира таканаречен citizen journalism користете ги до максимум.

ПС. ако имаш можност да го едитираш својот текст тргни го она о пред Islamist во насловот, не е толку битно но ако може да се корегира супер ќе е :)

(y)
--- надополнето: 5 мај 2012 во 09:03 ---
Браво, ова ти е killer blow :) Можноста за блогирање на многу посетувани информативни сајтови каде што може да се постира таканаречен citizen journalism користете ги до максимум.

ПС. ако имаш можност да го едитираш својот текст тргни го она о пред Islamist во насловот, не е толку битно но ако може да се корегира супер ќе е :)

(y)

Член од
22 ноември 2009
Мислења
8
Поени од реакции
2
http://rt.com/about/contact/ eve eden znacaen ruski medium russia today
http://www.facebook.com/RTnews
--- надополнето: 5 мај 2012 во 09:11 ---

(y)
--- надополнето: 5 мај 2012 во 09:03 ---

(y)
za zal nemozam slucajno go vidov linkot objaven na fb pa go spodeliv i tuka :)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Преведете си ги текстот на Гугл транслејт...

http://vati.com.mk/index.php?news=5663

На крајот на текстот нормално завршува со закана!

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ми требаа два саати да ја разлистам темава убаво. Браво и секоја чест за иницијативата!!!
Споделив кај можев, продолжете со тоа сите!
Браво Македонијо заедно сме посилни од се!!!!!!

Погорди морници сем од кошаркарите и ракометарите не сум имала!!!!

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.223
Поени од реакции
7.305
еве ја конечната верзија на шпански, оваа можи да се стави во првиот пост. leandra

Alrededor de 1.500 islamistas radicales protestaron hoy en Skopje capital de Macedonia, para exigir la liberación de los cinco sospechosos islamistas radicales detenidos por la policía en el 02 de mayo después de una intensa investigación de 3 semanas por la sangre fría ejecución de cuatro adolescentes (niños) macedonios y un hombre macedonio de mediana edad, mientras pescaban en el Viernes Santo de este año.

слика од погребот.

Los macedonios son en mayoría cristianos, mientras que la minoría étnica albanesa de Macedonia que representa alrededor del 20% de la población son en mayoría musulmanes. En la última década ha habido mayor incidencia del islamismo radical importado de Oriente medio que no ha encontrado un terreno fértil entre los albaneses de Macedonia, a pesar de sus intentos de atraerlos en el extremismo. Sin embargo, hay reportes sobre las células terroristas islamistas en toda la región de Europa Sudoriental, incluyendo Macedonia.

La policía macedonia aseguró que la protesta y marcha por las calles no se pusieron caoticas. Los manifestantes islamistas radicales gritaron: "Allahu Akbar", "Muerte a los cristianos", "La guerra contra los cristianos" y blandieron las insignias de Al Qaeda.

слика од дивјаците.

La policía macedonia había arrestado a tres de los cinco sospechosos directamente implicados en la realización del horrendo crimen que Macedonia no ha visto desde la Segunda Guerra Mundial . Todos los países vecinos se comprometieron en apoyar el ministerio del Interior macedonio para detener a los dos restantes sospechosos para quienes Interpol órdenes ya se han emitido.

сликата islam will dominate the world.

јас почнувам да ја ширам оваа верзија по шпанските медиуми и медиумите од латинска америка.

Kajgana Shop

На врв Bottom