Судски процес за вашите ќе значи 4-5 години во затвор, со помилување, пошто сте многу ендемични!
Јас зборувам за мојата врста, на која што сум многу „горда“ со својот тренд на чутење и траење! За твојата врста ти кажав што мислам јас, во другата тема!
Не е точно дека ќе бидат помилувани , дури ќе бидат престрого казнети , погледни само какви казни добија тие кај кои се пронајде оружје , еднакво на казна за убиство на човек.
Досегашните случаи потврдуваат дека судовите донесуваат остри одлуки , па затоа имаше и протести за неколку случаи.
А во Чаир кога македонец уби албанец и рани друг , беше казнет со смешна казна , како да се работи за некој собраќаен прекршок.
Ич не се секирај ти спиј мирно.
Според МВР и според Љеа наша , убијците се најдени , тоа се 18 лица , и ќе бидат казнети строго ако се потврди нивната вмешаност.
А едвај чекам да видам како ќе биде казнет главниот виновник за неколку месечната напнатост во државата , а тоа е Ј.Т од Гостивар.
Dardan-ia ако беа вашите толку безгрешни, што бараше таа бабата со цел арсенал во куќата нејзина! Или пак ќе солиш дека мирисате на млекце?!
Нејзиниот син бил бивши припадник на УЧК , но после војната заминал во странство , оружјето останало дома.
Цел арсенал! да не превеличаш по малце.
Сигурно,да. Па што не дојдат лепотани на мајка,мама да им здроби млекце.
Можеби не доаѓаат пошто ве читаат тебе и Љеандра , за тоа колку ќе го јадат во затвор. - Да знаевте да ќутите , ќе се вратеа и ќе се заебеа. А вака , ни здробење млекце ни затвор.
Не е убо вака Цитро , сносете одговорност со Љеа.