А зошто не излезеш на протест во Сабота и не го кажеш своето мислење туку се криеш позади компјутер и твит/ретвит? Од што се плашиш? Во своја држава си! Како може некој да протестира во наша држава а ние да ќутиме! До кога ќе се криеме? До кога страв? Од што сте се уплашиле толку? Кој народ се плаши во своја држава? Неможе некој пред нос да не прави будали се со цел да ни ја земе земјата (да на сите тоа ни е јасно) а ние на твит/ретвит? Незнам како не ви срам да се нарекувате МАКЕДОНЦИ? Браво секоја чест и уште постот ми го избриша бре на македонски форум! Таквите како тебе може и го заслужуваат тоа што им го спремаат браќата (да сигурно добро ни мислат)! Браво!
Протести сакаме и ние но не сега, туку кога ќе се донесе пресудата тогаш ќе биде и помоќна пораката. Значи судот и полицијата си ја вршат работата и немаат намера да подлегнат под притисоците на ХАВУЗ. Значи остави ѓи нека скокаат сега нека се бламираат, а со тоа ќе испратат и порака дека радикалниот ислам е длабоко навлезен во Македонија и дека многу пари се во прашање....И дека ѓи учи на погрешен пат да лажат, да сплеткарат да убиваат. Касно ќе биде кога ќе се освестат е тогаш ќе стигне и пресудата а тогаш протестите ќе имаат поголем легитимитет. Јас не замислувам вака протест без пораќи излегуваш на протест да протестираш против нешто што не е докажано.
Треба да се има барања до власта од секој протест, пример барања кои јас би ѓи поставил кога ќе излезе пресудата:
1. Државата да се справи со радикалниот ислам кој зема замав во земјата. "НЕ САКАМЕ НИЕДНО СРЦЕ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ЧУКА ЗАРАДИ РЕЛИЃИСКИ ПСИХОПАТИ"
2. Да се појача контролата на северната граница со Косово, НАТО кое е одговорно за Косово исто да ја зголеми безбедноста на границите од тој дел на Косово;
3. МВР да спроведе уште акции за собирање на нелегално оружје;
4. Поголема едукација на неедуцираното население што претставува радикален ислам и како да се препознае.
и слични пораќи кои би биле упатени и кои би имале МОЌ и издржаност. Таков протест треба масовно да се посети и треба цело Скопје да се блокира од Лисиче до Влае.