#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Член од
24 март 2010
Мислења
15.270
Поени од реакции
26.140
Оди на настанот на фејсбук што е и прочитај во информации зашто се протестира.. :)
Самиот термин е спорен. Не е битно што организаторот напишал. Битно е колкав капацитет има да се задржи до напишаното. Повикува протестите да бидат мирни, а воопшто нема ниту спремен кодекс на однесување, ниту кажува дека ќе има редарска служба што ќе се грижи за безбедност. Тоа ќе биде собир на толпа, не протест. А толпата лесно се наведува на се.

Член од
6 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
62
ne mi dava da smenam slika so ova jajcevo ko kreten sum(n)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Што ќе се постигне со протест пред Владата против радикален ислам?
Владата копче има за стопирање на радикалниот ислам?
Ова е сериозен проблем на кој протести само би ја влошиле ситуацијата.
И кажи ми како ти, ако си бил на власт 2001-ва би изреагирал на местото на Љупчо и би спречил рамковен договор. (територијална поделба не е решение)
Во денешно време се е пазар и политика мислам дека тука сме согласни. Дури и вакви заебанции се ставаат на кантар. Значи едно ќе биде кога премиерот разговара со странски претставници и со пациентот од швајцарија али и му каже али дај не ме притискај за овие убијциве на глава ми е се качено плус еве повели види што се дешаваше во саботата пред влада и низ град - бам слики протести, некој скршил кола други едвај биле спречени да направат друг инцидент и тн.народов е збеснат. Еве ти пошо ме мрзи да го срочам ова постручно ти го кажувам како кафански муабет за размисла и тоа од само еден аспект во врска со протестиве.
А за 2001 немам више сила да коментирам. Само останувам на ставот дека тој договор не требаше да биде потпишан. А за Љубчо шупчо што сум го поддржувал у минатото од денешна перспектива ќе кажам ако не друго требаше да не го потпише и да си поднесе оставка. Никој не му држеше пиштол на глава.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
60
Поени од реакции
47
Самиот термин е спорен. Не е битно што организаторот напишал. Битно е колкав капацитет има да се задржи до напишаното. Повикува протестите да бидат мирни, а воопшто нема ниту спремен кодекс на однесување, ниту кажува дека ќе има редарска служба што ќе се грижи за безбедност. Тоа ќе биде собир на толпа, не протест. А толпата лесно се наведува на се.
ти си изгледа анти македонец немам што друго да коментирам... оди во петок со пријателчињата!

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ако чекаме институционално да се средиме, тешко дека ќе дочекаме.. Постоечките партии и политичари покажаа дека во блиска иднина такво нешто нема да се случи. А времето е нешто што работи против нас. Пред некое време подигнував пасош, има монитори со имиња и редослед кој кога да подигне ... од секои 20 пасоши 15 беа за албанци (максимално сум искрен и ја кажувам вистината, кој сака нека оди во мтв на прв спрат и нека види со свои очи).

Значи да резимираме, немаме способни партии (во сфера на решавање на овие меѓуетнички проблеми, напротив само ќе ги влошуваат), лобито во споредба со албанското ни е послабо, spreadthetruth колку и да е fucking awesome иницијатива нема да направи чуда и Обама да си рече: Еј стварно Македонциве обесправени се, дај ќе застанам на нивна страна.

Токму поради сево ова, клучот е во народот, не во смисла на војна... туку покажување на гнев и револт, пред се кон македонските политички партии кои не доведоа до ова дереџе, а и малку заби да им се покажат на албанците не е на одмет и не е контрапродуктивно, за ќутење и мирност до сега сме апсолутни шампиони, и очигледно дека тоа има контра-ефект ... прашајте ги претепаните македонци во изминатиот период
мој потпис на ова

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
затоа што во Германија во саботата имаше протест на радикалните исламисти.каде дојдоа во судир со полицијата и тројца полицајци се избодени со нож.има и приведени исламисти који се осудени за обид на убиство и моментлно е исто така топ тема во Германија..затоа

http://www.dw.de/dw/article/0,,15932519,00.html

Член од
24 март 2010
Мислења
15.270
Поени од реакции
26.140
ти си изгледа анти македонец немам што друго да коментирам... оди во петок со пријателчињата!
Лепењето етикета не е аргумент. Можам и јас така да играм, ама нема. Во право си, нема што понатаму да се коментира.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
87
Поени од реакции
23
Го поддржувам протестов,под услов да биде само мирен протест затоа што ако фатиме да кршиме стакла од владата или пак излози од дуќани ништо не сме направиле самите би си нанесиле материјална штета и пак ќе го наплатат тоа од наш џеб.Ако сакате толку да се тепате закажете го протестов во петок во истото време(последиците ги знаеме сите- "македонците се угнетувачи" и тн....)

Kajgana Shop

На врв Bottom