#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
2001-ва година е класичен пример како лобирањето може да ги сопре тенковите.
Тој што не учи од грешките е осуден да ги повторува.
По се изгледа лобирањето не ни е јака страна? Значи додека да ни зајакне лобито да се придржуваме на паролата - џабе не дупите ќе издржиме?
Ајде да не се расправаме реков како стојат работите за сабота некако ми е без аргументи протестов особено гледано во моментов, пред да се одржат петочните протести на талибанците.

Б

Бат Елохим

Гостин
Ima ;)

Se mi se cini posle petok ke ima uste poveke.... ;)
Kako i da e se gledame vo sabota...
види врие крв за вакви протести, признавам!
Ама најмногу ќе ми биде жал, ако Македонците испаднат радикални и националисти, фашисти, гебелсиоди и тн!
Не е во ред! Мислам дека толпа не можеш да ја контролираш, а ако не укакаат шабанчињата во петок, ептен ќе ни е во штета протестот.
Не смее да се случи такво нешто. А дека после петок друг муабет може да се прави, тоа е жива вистина. :)

Член од
31 јануари 2011
Мислења
60
Поени од реакции
47
Добра идеја. Ама овој протест не е таков. Ова е глупа контра-реакција на едни ептен глупи протести што ќе се случат во петок. Тоа нема да биде поддршка, туку проблем за МВР.
Оди на настанот на фејсбук што е и прочитај во информации зашто се протестира.. :)

S

Shaman

Гостин
најголема трагедија е што протест ќе има и ќе се упропасти како минатиот пат. колку и да ви асе искрени на вас намерите, ќе ви убацат 10 души што ќе направат некоја провокација и ќе се посере се. да ве праша некој знаете ли зошто минатиот пат ги мававте полицајците пред влада со камења? ај размисли и кажи ми зошто ги мававте полицајците со камења? и размисли добро.

со протестот се однесуваме како да сме ние во туѓа држава. јас знам дека од страна гледано некои привилегии на малцинствата немаат граници, ама не е така. се што се направи последниве 6-7 години се направи набрзина и на многу работи им се гледаше низ шрсти, баш заради таа ебана европска унија. се се правеше на секого да му се угоди само тишина да биде да не праи галаме пред ЕУ. и за тоа време ние македонците се пуневме со фрустрации итн итн.

остајте си ја државата да си ја тера работата.
протестот ќе ви биде злоупотребен од некоја ефтина политика исто како минатиот.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Претпоставувам по твојата логика, првата битка ја добивме 2001 година со потпишување на рамковниот договор?
Што ќе се постигне со протест пред Владата против радикален ислам?
Владата копче има за стопирање на радикалниот ислам?
Ова е сериозен проблем на кој протести само би ја влошиле ситуацијата.
И кажи ми како ти, ако си бил на власт 2001-ва би изреагирал на местото на Љупчо и би спречил рамковен договор. (територијална поделба не е решение)

Член од
22 февруари 2012
Мислења
134
Поени од реакции
130
Зашто акцентов го ставивте на Немачка ? :)
затоа што во Германија во саботата имаше протест на радикалните исламисти.каде дојдоа во судир со полицијата и тројца полицајци се избодени со нож.има и приведени исламисти који се осудени за обид на убиство и моментлно е исто така топ тема во Германија..затоа

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
По се изгледа лобирањето не ни е јака страна? Значи додека да ни зајакне лобито да се придржуваме на паролата - џабе не дупите ќе издржиме?
Ајде да не се расправаме реков како стојат работите за сабота некако ми е без аргументи протестов особено гледано во моментов, пред да се одржат петочните протести на талибанците.
Залудно е да "задаваш удар" ако првин не го лоцираш противникот! Не само што нема ни да го чепнеш, не само што ќе ти се смее зад грб, туку "мавтајќи" во празно, голема е веројатноста и самиот да се истепаш.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.544
За последен пат на темава затоа што на Твитер сум покорисен. Секако дека со молчење ништо не се постигнува. #spreadthetruth е токму дел од заложбите да се слушне нашиот глас и да не се молчи! Ама, со насилен ретрибутивен протест ништо не се добива. Ако има трибални, радикалистички дивеења од нивна страна треба да го искористиме тој пенал. А не да им создаваме таков со тоа што ќе дивееме и ние по улици.

Институционалната борба е најбитниот сегмент. Активизмот е секако многу битен. Ама треба УМ , ДИСЦИПЛИНА и КООРДИНАЦИЈА. Треба да почнеме да ги учиме овие работи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
за 10 мин ви се приклучувам, ајде форца

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
--- надополнето: 9 мај 2012 во 21:42 ---
не се откажувајте де така лесно
Јас цигари снемав :mad:
i'll be right back...
Нема повлачења,нема предаје ! ;)

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Ако чекаме институционално да се средиме, тешко дека ќе дочекаме.. Постоечките партии и политичари покажаа дека во блиска иднина такво нешто нема да се случи. А времето е нешто што работи против нас. Пред некое време подигнував пасош, има монитори со имиња и редослед кој кога да подигне ... од секои 20 пасоши 15 беа за албанци (максимално сум искрен и ја кажувам вистината, кој сака нека оди во мтв на прв спрат и нека види со свои очи).

Значи да резимираме, немаме способни партии (во сфера на решавање на овие меѓуетнички проблеми, напротив само ќе ги влошуваат), лобито во споредба со албанското ни е послабо, spreadthetruth колку и да е fucking awesome иницијатива нема да направи чуда и Обама да си рече: Еј стварно Македонциве обесправени се, дај ќе застанам на нивна страна.

Токму поради сево ова, клучот е во народот, не во смисла на војна... туку покажување на гнев и револт, пред се кон македонските политички партии кои не доведоа до ова дереџе, а и малку заби да им се покажат на албанците не е на одмет и не е контрапродуктивно, за ќутење и мирност до сега сме апсолутни шампиони, и очигледно дека тоа има контра-ефект ... прашајте ги претепаните македонци во изминатиот период

Kajgana Shop

На врв Bottom