- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.268
- Поени од реакции
- 26.140
Како со протестов ќе спречиш да настрада мојата невина глава?а гарантирам дека и таму ќе настрада некоја невина глава (а може да биде и вашата)
Како со протестов ќе спречиш да настрада мојата невина глава?а гарантирам дека и таму ќе настрада некоја невина глава (а може да биде и вашата)
Ce сомневаш ?Како што кажав и претходно почекајте да го видиме протестот нивни во петок каков ќе биде - во смисла бројност, дали ќе биде насилен, како ќе реагира полицијата...па утредента ќе видиме дали има потреба од протест.
Само пази се од можни залутани куршуми во петокАбеее каков протест у сабота идам у парк да си ги слушам Фолтин а у петок додека протестираат терористине ја ќе идам на Боб Марли`с деј-така поубаво се живее
што да праам наивен сум понекогашCe сомневаш ?
Сериозно мислиш дека дете од 17 год на кое му врие крвта, да искочи на улица би дало таков одговор како ти што ми даде Не бе друже ова е непотребно барем не во овој период. Ќе ги етикетираат и ќе ги минимизираат нивните протести. Во моментов на спинерите им требаат такви дечки , да ја извртат целата работа и пак како минатиот пат да ги направат дивјаци. Најлесно се манипулира со оние кои не се доволно свесни во што влагаат.Па пишува против радикалниот ислам и за поддршка на институциите...
И најголемиот пат започнува со првиот чекорСо фантомски протест ќе покажеш заби и државност? За тоа треба многу повеќе од протест.
Кога поголема маса ќе се собере на протест, само еден краток фитиљ фали и се да отиде во бестрага... А всушност тоа е и целта на тие што ги организираа претходните протести. ДА МУ ПОКАЖАТ НА СВЕТОТ ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ УГНЕТУВАЧИ И ГИ МАЛТРЕТИРААТ ЕТНИЧКИТЕ ЗАЕДНИЦИ.Викаш? Мене ми изгледа дека со таа тактика ја губиме државата ден по ден. И не повикувам на дивеење туку не гледам ништо лошо и да се случи протест. И дури некој и да викне нешто големо чудо. Што сакате да бидеме нација на роботи?
Ако некој новинар ве праша за што протестирате што ќе одговорите ?
Па еве што беше лошото или ползата од протестите пред Влада во понеделникот после убиството? Мислам дека баш се прати една слика дека е зовриена ситуацијата и дека полицијата мора да го разреши ова доколку не сака следен пат да има 5 пати повеќе и пет пати побесни луѓе...барем јас така го разбрав тоа. Или еве демантирај ме, кажи дека тој протест влијаеше лошо и во светот не препознаа како шовинисти...Не викам, резонирам. Викачите се по улици. Јас не сум твојот непријател. Обиди се да го разбереш тоа. Наместо да давам прогнози и да се распрваам со тебе, ајде да почекаме и да видиме која ќе биде ползата од протестите (ако се случат).
Јас се согласувам дека вака не ја бива. Ама протестов не помага. Протестов би бил прв чекор, точно, ама во погрешна насока.И најголемиот пат започнува со првиот чекор
Вака како што стојат работите сигурно нема да покажеме заби и државност ... а и никаде не реков дека протестов ќе постигне којзнае што и дека ќе ги реши сите проблеми во државава... Ама едноставно и ти се согласуваш дека вака не ја бива
ај сега кажи која партија ти го спремила ова, па копи/пејст овде...1. Да се најдат сите учесници во кукавичкотоубиство на петтемина Македонци кај Смилковското(Железарското) езеро и да им се досуди најстрога казна без можност за помилување, без разлика од која вера и националност се.2. Да се почне итна постапка за искоренување на вахабизмот од Македонија, и веднаш да се протераат сите оние кои проповедаат вахабизам.3. Да се осудат сите оние кои залудно сонуваат за Голема Албанија, сите оние кои чепкаат по Македонската земја, нашата вера и националност. Македонија не е на продажба. Македонија НЕМА да се дели. Да им се даде на знаење на сите политичари дека МАКЕДОНЕЦОТ веќе нема да трпи навреди и да слуша разно разни необразовани луѓе како и се закануваат на Македонија и Македонците.4. Протестот МОРА и ТРЕБА да биде МИРЕН. Не смее да се нанесува никаква штета, ниту пак да се напаѓаат нашите полицајци кои не бранеа во 2001 година.
Во ред, еве дискутираме, можеби и сум во грешка но искрено не гледам лошо во протестот.Јас се согласувам дека вака не ја бива. Ама протестов не помага. Протестов би бил прв чекор, точно, ама во погрешна насока.
1. Најдени се, ама не се достапни сите. Како што Бин Ладен не беше достапен на САД над десет години.1. Да се најдат сите учесници во кукавичкото
убиство на петтемина Македонци кај Смилковското(Железарското) езеро и да им се досуди најстрога казна без можност за помилување, без разлика од која вера и националност се.
2. Да се почне итна постапка за искоренување на вахабизмот од Македонија, и веднаш да се протераат сите оние кои проповедаат вахабизам.
3. Да се осудат сите оние кои залудно сонуваат за Голема Албанија, сите оние кои чепкаат по Македонската земја, нашата вера и националност. Македонија не е на продажба. Македонија НЕМА да се дели. Да им се даде на знаење на сите политичари дека МАКЕДОНЕЦОТ веќе нема да трпи навреди и да слуша разно разни необразовани луѓе како и се закануваат на Македонија и Македонците.
4. Протестот МОРА и ТРЕБА да биде МИРЕН. Не смее да се нанесува никаква штета, ниту пак да се напаѓаат нашите полицајци кои не бранеа во 2001 година.