N
Nessa Alcarin
Гостин
Ај ако може модераторите да ја сместат темава у канта. Да не излезе после „Кајгана организира протести“. Па после и да твитаме и писма да пишуваме, 24/7 пиши пропало ...
Дисциплина дечко и цивилизиран отпор. Тоа е одговор. Не дивеење.P.S. До кога Македонците ќе докажуваат дека се добар,кроток и цивилизиран народ? Мене ситуацијата ми личи повеќе као од поговорката - дојдоа дивите ги истераа питомите.
Ако у вашето село така ги нарекувате девојките, тешко вас, припази на речник те молам. Инаку еве ти посакувам тебе и на сите други 100 патриотчиња што ќе идат на протестот во САБОТА најубав поминГревна една слушај ме вака ти мене незнам кај си прочитала во петок дека ќе има протест, т.е да ќе има но ќе прават „македонските албанци“ а нашиот протест е во сабота. И јас не сум никаков организатор туку само го подржувам протестот и ако не ти се оди не оди а не тука да солиш памет на другите!
Па јас во својот пост ги спомнав ЕУ и САД и тоа дека добро знаат што се случува ... Џабе ни е нас колку и да ја шириме вистината и да бидеме фини, тоа нема да го смени односот на големите се додека имаат некаков ќар од шпанциве.Во нашиот внатрешен проблем се вмешани многу прсти и кујни....
а да беше само наш внатрешен проблем ќе го решевме многу одамна!
Викаш? Мене ми изгледа дека со таа тактика ја губиме државата ден по ден. И не повикувам на дивеење туку не гледам ништо лошо и да се случи протест. И дури некој и да викне нешто големо чудо. Што сакате да бидеме нација на роботи?Дисциплина дечко и цивилизиран отпор. Тоа е одговор. Не дивеење.
Јас како што гледам се организира спонтан протест во сабота - 13:00ч пред влада
Сега кога се враќав од град видов имаше излепено некој вид на плакати во врска со овој протест како што гледам изгледа ќе биде добро организиран останува да видиме, т.е да дојдеме и да ги подржиме нашите браќа Македонци во нивните намери
http://www.facebook.com/events/356536771062765/
настанот од фејсбук.
ти мора да си од #влијателните...Абеее каков протест у сабота идам у парк да си ги слушам Фолтин а у петок додека протестираат терористине ја ќе идам на Боб Марли`с деј-така поубаво се живее
Па пишува против радикалниот ислам и за поддршка на институциите...Ако некој новинар ве праша за што протестирате што ќе одговорите ?
Со фантомски протест ќе покажеш заби и државност? За тоа треба многу повеќе од протест.Единствен начин со кој оваа ситуација може да се реши е покажување на македонско единство (народ + партии) и едноставно покажување заби и државност.
е заради таквите како тебе така наречени педерчиња ни пропаѓа државата но пази во петок некој да не ти ја скрши главата дека нашиве сограѓани не се културни како насАбеее каков протест у сабота идам у парк да си ги слушам Фолтин а у петок додека протестираат терористине ја ќе идам на Боб Марли`с деј-така поубаво се живее
Не викам, резонирам. Викачите се по улици. Јас не сум твојот непријател. Обиди се да го разбереш тоа. Наместо да давам прогнози и да се распрваам со тебе, ајде да почекаме и да видиме која ќе биде ползата од протестите (ако се случат).Викаш? Мене ми изгледа дека со таа тактика ја губиме државата ден по ден. И не повикувам на дивеење туку не гледам ништо лошо и да се случи протест. И дури некој и да викне нешто големо чудо. Што сакате да бидеме нација на роботи?