#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Парите најлесно се следат денеска. Парите за финансирање џихад се црни пари т.е. претставуваат приходи од кривичното дело перење пари и финансиската полиција и Агенцијата за спречување перење пари МОРААТ пот итно сите исламистички хуманитарни организации будно да ги следат, а особено влезот на кеш над 10,000 евра на граничните премини!
Не знам сега дали најлесно се следат,ако беше така лесно одамна немаше да постојат ниту џихади,ниту пак цркви ке растеа во Македонија како печурки.
Имаат многу добро разработени шеми тие луѓе за пренесување на пари.
Нема во тие организации глупи луѓе,т.е има,оние што се борат во првите борбени линии,додека оние што се “горе“ всушност се факултетлии и луѓе со диполми од престижни универзитети.
Но сепак може да им се најде крајот и на нив,само треба истрајност и трпение.
Парите сепак може да се пресретнат,доволно способни луѓе има во финансиска полиција и агенцијата за спречување перење пари,но некој треба да “повлече“ околу тоа.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.633
Поени од реакции
35.171
Кајганџии -твитерџии:X3:

Spam time

Внимателно со твитовите не ретвитајте 10 твита за 1 мин, праќајте ги на растојание од неколку минутки:coffee:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
bobipp Kратко и јасно.

Овде никој не е против религија(ислам), мултикултурализам, или етничка група.
Намерата на оваа акција е светот да дознае, дека жената не е рандом уапсена домаќинка која меси пита. Да се дознае дека некој преку радикален ислам брани и се става над правниот систем заштитувајќи убијци. Не може некоја етничка заедница да ги крши законите и да не одговара а притоа истите да се вадат преку протести и да глумат жртви. Целта е и ова да не се повтори, за утре некој од нашите блиски да не биде мета и да го снајде истото.

П.С Ќе ве замолам тие муабети како, финансии, грујо, масони и теории на заговор на другата тема расправајте ги.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.873
Поени од реакции
6.926
Не треба многу да знаат за човечка психологија, и не ти верувам.
Ако убиеш некој и го браниш јавно убиецот, ни психологија ни ништо не мора да знаеш дека ќе наидеш на отпор.
Абе, разбирате ли дека има НОРМАЛНИ луѓе во државава?
Или не ви е јасно?
Дека има НОРМАЛНИ луѓе, кои гледаат и се чудат, кои не се платени да мислат како што мислат?
Ај УПМ ќе ви објаснуваме ли на сите сеа..
Изгледа дека сепак не ме сфати шо сакав да ти кажам. Терајте си и со среќа нека ви е акцијава (y)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Или да прекине самиот да зима пари.
Па јас гарантирам дека доколку им се дадат отказни решенија на рамковните “брајча“ приливот на тие пари ќе биде сведен на минимум.
Но и за тоа треба некој со челични јајца,бидејќи после пак ќе следат низа протести со зелени и црни знамиња.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Е точно ова сега што го напиша е точно она што НИМ ИМ ТРЕБА. Знаат точно како работи човечката психологија, верувај.
Добро а според која психологија треба да се дозволи да ти маршираат пред нос со Џихадски знамиња? Ај бе ќе си ќутиме, они нека зборат, почнаа повторно по медиуми и весници да се бранат дека нашата МВР ги угнетува и ги омаловажува само затоа што се од друга етничка заедница, и на крај они се жртвите. А тие 5те што се 2 метра под земја, што се тие? Зашто не протестираа за Планинска бура, можеби зошто немаше кој да ги организира. Туку работата е што се сложни, еве организираат протести и во Албанија и Србија. А нас ќе не исколете зошто твитаме за радикалниот ислам.

Член од
22 февруари 2012
Мислења
134
Поени од реакции
130
Дај престанете со политика,темата е јасна, а кој несака да даде подршка на ова, нека се повлече и нека не пишува ништо.Ако не не подржувате барем не јадете г...на...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.873
Поени од реакции
6.926
Добро а според која психологија треба да се дозволи да ти маршираат пред нос со Џихадски знамиња? Ај бе ќе си ќутиме, они нека зборат, почнаа повторно по медиуми и весници да се бранат дека нашата МВР ги угнетува и ги омаловажува само затоа што се од друга етничка заедница, и на крај они се жртвите. А тие 5те што се 2 метра под земја, што се тие? Зашто не протестираа за Планинска бура, можеби зошто немаше кој да ги организира. Туку работата е што се сложни, еве организираат протести и во Албанија и Србија. А нас ќе не исколете зошто твитаме за радикалниот ислам.
Немам јас ништо против акцијата затоа и ставив (y) погоре, само сите овие случувања, не само од пред недела-две, него и од порано се само дел од друго поголемо сценарио...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.629
Поени од реакции
8.676
Без оглед на нашите искрени намери, сите ќе пробаат да си го препишат (евентуалниот) наш успех.
Ќе мораме после да спамираме дека сме Кајгански испратени на фронт, а не партиски.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.633
Поени од реакции
35.171
Успешно ја совладав мисијата наречена ‘‘ Twitter‘‘, па сега уште и совети делам и подучувам нови твитерџии како се користи :X3:

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Без оглед на нашите искрени намери, сите ќе пробаат да си го препишат (евентуалниот) наш успех.
Ќе мораме после да спамираме дека сме Кајгански испратени на фронт, а не партиски.
Не е важно, ако постигнеме успех, како ќе го препишат (барем мене не ми е)
Важно е да не дозволиме подла инфилтрација на некоја од партиите.. МИСЛАМ дека веќе се случува, но немам уште доволно докази за да сум убеден.
Не мора да докажуваме на сите, но да пазиме на кој начин оди акцијата (и ЗОШТО на тој начин оди) - тука може да се уфрлат некои. Тоа е тоа.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.629
Поени од реакции
8.676
Не е важно, ако постигнеме успех, како ќе го препишат (барем мене не ми е)
Важно е да не дозволиме подла инфилтрација на некоја од партиите.. МИСЛАМ дека веќе се случува, но немам уште доволно докази за да сум убеден.
Не мора да докажуваме на сите, но да пазиме на кој начин оди акцијата (и ЗОШТО на тој начин оди) - тука може да се уфрлат некои. Тоа е тоа.
Па партиите ќе пробаат да си го препишат успехот на себе :)

Член од
22 февруари 2012
Мислења
134
Поени од реакции
130
Па партиите ќе пробаат да си го препишат успехот на себе :)
Незнам за вас ама јас сум против тоа,зашто некој да се кити со туѓо перје и да изиграва дека направил нешто големо,а ние сите со часови седиме тука и се обидуваме да направиме нешто невозможно....Ако некој се обиде на сево ова да му стави политичка боја,јас прв се повлекувам.Во медиумска борба против радикален ислам не постоји партиско определување,или си против тоа или чути.

Kajgana Shop

На врв Bottom