Спорот со Грција - коментари од Срби

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Srbin sum i nejku da stavam u potpis deka sum Srbin da ne ispadne provociram ... ama izgleda ke mora da go napraam toa nekako :tv:

Слободно стави потпис дека си србин. Ако се однесуваш со почит спрема нас никој ништо лошо нема да ти каже (барем не јас) :)
ама ако некој сака да ме негира или да ми направи што и да е лошо, и кинез и монголец ако сака нека биде, нема да се поклонувам пред него:nenene:

И шо сеа?
Да се плашам? Да се правам мања од маково зрно за да не го разлутам Србинот?
Ма дај.
Ич не ми е гајле. Он ме плука. Ќе го плукам и ја бре.

Ne go rekov jas toa ... da bidesh manja od makovog zrna

samo poentata e sto pljukash tuka ... za tema sto e tamu ... namerno postavena od nekoj za da ima vakov efekt ...

ako ne gledash razlika jebem li ga ... a znam deka gledash samo se praish :back:

Слободно стави потпис дека си србин. Ако се однесуваш со почит спрема нас никој ништо лошо нема да ти каже (барем не јас) :)
ама ако некој сака да ме негира или да ми направи што и да е лошо, и кинез и монголец ако сака нека биде, нема да се поклонувам пред него:nenene:

Kako vi dolovam toa slikovito okolu POKLONUVANJETO

sedat jas so poznanik ... sedime na masa nekoj ogovaral zborel loso za tebe...demek mi prais loso

I ja ti vikam nije to lepo znas ... ljut sum

Ti ako mi recesh cekaj coek si imam pricini jas radi toa i toa ... ako sakas razberi ako nejkes ne moras ... TOA POKLONUVANJE E ???

Kako vi dolovam toa slikovito okolu POKLONUVANJETO

sedat jas so poznanik ... sedime na masa nekoj ogovaral zborel loso za tebe...demek mi prais loso

I ja ti vikam nije to lepo znas ... ljut sum

Ti ako mi recesh cekaj coek si imam pricini jas radi toa i toa ... ako sakas razberi ako nejkes ne moras ... TOA POKLONUVANJE E ???

Па не мислев јас баш на тоа, туку мислев на тоа што сега ни го прават грците.
Како и да е, сепак те разбрав сега што сакаш да кажеш

Grcite se bashka pricha... ne sum Grk ne gi postuem ... oti igraat krajno pederski...

I kako politika ... i kako demagozi ... za istorija ne sum strucnjak i mislam deka e ziva glupost ... posto ja pise pobednikot .

Sekoe nametnuvanje e prisila a so sila ubavina ne bidue ... bashka mladost mi zemaa u RM taka da ako si normalen i ja znaesh prichata ne mozesh da bidesh na strana na Grcite toa e jasno ko bel den sto da kazma poise za ova ?

Го окапавте бе луѓе а толку е просто.

Србија си го изгуби пленот оа балканските војни и уште ја боли за тоа. Не збори јавно но ја боли. Не е шала нешто што си го поседувал скоро 100 години заради глупост да ти се слизне низ раце.

Типичен комплекс на колонија која добива независност а била третирана со потценување пошто функцијата и била да му служи на господарот.

Менталитетот е останат ист и не е многу променет. Тука и МК кумуваше што не успеа да наметне своја политика па и самата да даде акцент во меѓусебните односи туку најчесто е во дефанзива и повторува она што некој од големите сили ќе и каже.

Народот тоа и не го интересира. Ги слуша политичарите од типот на Шешељ и компанија и си го гради мислењето и врз база на тие изјави. Освен тоа Елада е ептен пријателска земја така да за Македонија во тоа друштво и онака нема многу место.

Македонија и Србија тоа е привидно пријателство на јагне и волк кој што е премногу зафатен со други проблеми.

Македонија и Србија тоа е привидно приијателство на јагне и волк кој што е премногу зафатен со други проблеми.
Алелуја!
Целата поента е ова.
Привидно пријателство.
Затоа не се залетувајте у приказни за љубов, хармонија и слични хипи ствари.

Abe sea go svrtevte da koveme planovi da Ve zememe nemame druga rabota...

Pak ke kazam na denesna srbija ne i smeta SAMOSTOJNA MAKEDONIJA

ali bogami ke i smeta ( ako do toa dojde ) Bugarska Makedonija...

e to neche mochi :nenene: :nenene: :nenene:

U toa scenario moze se povampirat NISKITE STRASTI ...u toa i u niedno drugo...

Sakale veruvajte ne sakale neveruvajte jas taka sum cital negde po net ... taka Vi prenesuvam :tv:

Македонија и Србија тоа е привидно пријателство на јагне и волк кој што е премногу зафатен со други проблеми.
До некаде и фино си го склопил.
Ама не е и тоа целата вистина.
Целата вистина е дека Македонија за да опстои немаше право да покажува сила и да игра реско во ниедна балканска ситуација,и нејзино право пред се заради внатрешни прашања и географска поставеност,како и заради историјата која што не е на нејзина страна беше да не се приклонува кон ниедна страна.
Македонија мораше да биде Швајцарија на Балканот.
И Господ ми е сведок дека тоа беше остварливо.

Само што... тоа требаше да го направи некој многу попрагматичен политичар од постојните (од сите партии,без Глигоров), некој кој што знае,може и е добредојден да седне на сите скарани помеѓу себе `маси` и да понуди преговори и помирување помеѓу нив.
Некој со улога на добриот самариќанин,сакан и почитуван од сите.
Некој кој што ќе ги тера другите од инаку инзворедно превртливиот и тежок за менаџирање балкан да се срамат кога ќе помислат да му прават беља.
А можат. :)
У секој момент кога ќе посакаат.

Сега... желбите се едно,реалноста скоро секогаш е нешто друго.
Таков нема... :)
И мене искрено многу ме интересира развојот на настаните во и околу Македонија гледан од оваа денешна перспектива кон напред.
ЗА мене лично,има само една добра ствар:
Ги изгубив емоциите...
тие противници на човечкиот здрав разум.
И многу појасно може да видам некои `невидливи` нешта.

Значи колку што можам да заклучам од рамената на мсилењето со србите на нивниот форум и разговор околу спорот со името, они имаа тиспрани мозоци дека не пстојат макеоднци, дека ние сме или бугари или срби. и сега ние некако се бориме да докажуваме дека постием како народ не смао на нив туку и на грците и на целиот свет. Борбата е тешка тоа морам д азаклучам но по мене треба само да истраеме и да бидеме трпеливи затоа што вистината е на наша страна и во иднина сигурно ќе се случи некој пресврт во наша корист кога ќе падне лажната историја на светот напишана од грците и другите како нив.

A ZOTE ZOTE ... tikvo nekastrena ... :tapp: :tapp:

koa ke naucish da se poshtuesh sebe

da ne mora da idesh po tudji forumi i da dokazuvash DEKA POSTOISH ... togash ke

postoish ...

MU idesh ti na nekoj na ulica i mu vikash VIDI ME, VIDI ME... JAS POSTOJAM tragikomedija

Si videl ti nekoj drug NAROD da ide da dokazuva deka postoi ????

Zasto bre se ponizavate samite sebe ??? Kako da te postue nekoj koa ti sam sebe ne se postuesh ... i se ponizavash ??? I posle Srbite se kurchele ... ne Vie se ponizavate...tuka e fintata

Zasto ti treba tebe potvrda nekoj da ti kaze li deka POSTOISH ??? Sfakash deka toa za niv e smeshno ??? Osnovno prirodno pravo na coek samoopredeluvanje da idesh ti tamu negde na necii forumi da go dokazuesh i da vikash POSTOISH ... :tapp:

ABE SAM SEBE SE NEGIRASH indirektno BRUKO EDNA :kesa:

Дали е вината кај тој што не те признава или кај тој што докажува дека постоиш ?
Дали е вината кај џелатот што ти ја става главата на клада или на жртвата што ја ставил главата ?
Винстон, ти тука продаваш муда за бубрези.
Македонецот никого не негирал, никого не негира и беше пример како треба да функционираат мултикултурните држави.
НО секогаш ВЕЛИКИТЕ народи кои 3 пута ратовали а никако не победиле, продаваат муда за бубрези.

Дали е вината кај тој што не те признава или кај тој што докажува дека постоиш ?
Дали е вината кај џелатот што ти ја става главата на клада или на жртвата што ја ставил главата ?
Винстон, ти тука продаваш муда за бубрези.
Македонецот никого не негирал, никого не негира и беше пример како треба да функционираат мултикултурните држави.
НО секогаш ВЕЛИКИТЕ народи кои 3 пута ратовали а никако не победиле, продаваат муда за бубрези.
Па, тоа бе душо.
Како ги циљаш у срж стварите денеска (и на една друга тема)...Секоја чест. Озбилно.

Демагогии. Ветер и магла продаваат, ветер и магла, пријателе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom