Спорот со Грција - коментари од Срби

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
еве како што реков има и такви кои се фер и кои не бранат

Ljudi da li vi shvatate šta pričate?

Makedonci su nam možda najveći prijatelji koje imamo, a vi lupetate ove gluposti...

Ma bre čoveče, ako taj narod želi sebe da nazove tim imenom šta tu neko ima da se protivi? Ko si bre ti da im to braniš?

ne mogu da verujem da si ovo napisao
sm007.gif
jesu vam Grci braca, po onom sistemu...brat za brata, sir za pare...zato vas svakog leta maltretiraju u redovima za vizu, isto kao i Makedonce
sm007.gif

mislim da grci preteruju, makedonija je slobodna zemlja i taj dio se uvek tako zvao, treba ljudima dati i makedonsku pravoslavnu crkvu, dokle ce ti ljudi tretirati kao robovi
cold.gif

Današnji Makedonci jesu formirana posebna nacija i samo neko ko je sumanut može im to sporiti. Mlada nacija, koja je svoj nacionalni identitet uobličila u prošlom veku, izrasla iz etničke skupine koja je svoje posebnosti imala i to vreme neizgrađene nacionalne svesti, kada je bila svojatana i od strane Bugara, i od strane Srba, i od strane Grka.

a sto onda ne vrate ti isti grci skoro milion albanaca koje su proterali? lako je siromasnu makedoniju tlaciti, imaju svoj ckrvu koju niko nije priznao
cold.gif

makedonci zasluzuju da im se zemlja tako zove a sto grci zive u vreme zevsa boli me uvo
sm006.gif

Makedonija oblast u Grckoj
cooll.gif
ne mogu da verujem
sm042.gif
sm042.gif
U pravu je Makedonija treba da se zove-Republika Makedonija.
thumbsup.gif

KOSOVO ZAUVEK SRPSKO
sm016.gif

Нашиов самоубица навистина би требало да се самоубие...
На таков пост кој го цитирал, реплицира како што реплицирал...тоа е...хммм...ненормално...
Ако си член на СДСМ, и тоа од оние најтешките будали какви ги има не само во СДСМ, туку и во било која друга партија во државата, не значи дека треба да останеш рамнодушен кон навредите кон Македонија.
Тоа се вика безмозочност, дегенство, србоманчење и...немам зборови да го опишам гадењето.
Или, можеби го слушал Баја мали Книнџа кога го пишувал постот?

Србите да ми го чадат два дена, а јас да им ги опашам мајките и сестрите. И ќе видиш како ќе знаат дека постоиме!

Cekajte da go priznae Grcija, Kosovo, pa da vidime kolku "brakja" ke im ostanat na Balkanov...
I sto ima da se cudite, Srbite vojuvaa so cel svet do pred nekoja godina...

Na nekoj polesno mu vleguva vo dupeto otkolku vo glavata...zatoa sekogas izleguvaat pre-ebani:pos2::pos2:

Naskoro i taa Srbija sto ja imaat, ke mora da ja prekrstat vo Republika Sumadija (Bez Vojvodina i Sandzak)

Cekajte da go priznae Grcija, Kosovo, pa da vidime kolku "brakja" ke im ostanat na Balkanov...
I sto ima da se cudite, Srbite vojuvaa so cel svet do pred nekoja godina...

Na nekoj polesno mu vleguva vo dupeto otkolku vo glavata...zatoa sekogas izleguvaat pre-ebani:pos2::pos2:

Naskoro i taa Srbija sto ja imaat, ke mora da ja prekrstat vo Republika Sumadija (Bez Vojvodina i Sandzak)
Војводина кај да е ќе му се отцепи, најплодното поле ќе го изгубат, ќе јадат земја, аир да не видат!
Нема да се прекрстат во Република Шумадија туку во Белградски Пашалак!:pos2:

A kako ti ke dokazesh deka tie sto zborele anti Makedonski i koi glasale za toa ne se GRCI koi znaat Srpski ????

Detski gluposti ...spekulacii i se ograduvam od vakvoto nenaucno baranej na vistinata
Winston кај отиде бе?

Пост на место:

zalosno je al primecujem da postovane "fufice" koje se bakcu kao politikom na ovoj temi su totalni debili kojima je bliza tema o vibratorima i grupnom sexu jer samo to znaju i zele

MAKEDONIJA JE U SVOM VEKOVNOM POSTOJANJU BILA DO BELOG MORA DO SOLUNA I DO PIRINA U BUGARSKOJ AL KAO I SADA TAKO I TADA JER SE JEBENA ISTORIJA PONAVLJA, STARA "DAMA" CITAJ KURVA EVROPA MASONERIJA I OSTALI PREKRAJALI TERITORIJE , POCINJALI RATOVE KAKO IM SE DIZE ONA STVAR, PA SU BUKURESTKIM DOGOVOROM "SJEBALI" MAKEDONIJU I DOVELI JE U OVO STANJE, PROCITAJTE MALO O EGZODUSU MAKEDONSKE DECE 1948 KAD JE BIO GRADJANSKI RAT U JEBENOJ GRCKOJ, KOLONA 100000 DECE 0D 12 GODINA PA NAGORE SAMA,IZGLADNELA, GOLA I BOSA PROTERANA, DOK SU IM RODITELJI SILOM BACENI U VATRU GRADJANSKOG RATA, TA DECA SADA IMAJU UNUKE A NEMAJU SVOJA OGNJISTA, SETITE SE VASE SRPSKE "TRAKTORIJADE" POSTOVANA GOSPODO VELIKI SRBI (NACIONALISTI) TO VAS BOLI JEL? ALO BRE SVE DOK SE KURCITE I VAS CE DA JEBE EVROPA, PROBUDITE SE, KLADIM SE U ZIVOT DA VELIKOG MLADOG SRBINA IZ BEGISA JEBO TE BOLI TUKI ZA KOSOVO, AL JE GLAVNI UCESNIK PROTESTIMA DA BI KRAO PATIKE IZ IZLOGA???

DRUGOVI MOJI SETITE SE TARABICA I KREMANSKOG PROCANSTVA:

"BICE SRBA TEK TOLIKO DA IH STANE POD JEDNU KRUSKU"

ZATO CUVAJTE TU KRUSKU DA VAM I ONA NE ODE A ZA TUDJA IMENA I SUDBINE NE VODITE RACUNA!

P.S. TO DA MAKEDONIJA "NIJE POSTOJALA" SVEDOCI POSTOJANJE NAJVECEG OSVAJACA U ISTORIJI NA OVIM TERITORIJAMA POZNAT KAO ALEKSANDAR MAKEDONSKI! KO LI BESE TAJ JEL? DOK JE ON JAHAO SLONOVE U INDIJI VASI NEKI VELIKANI SU DRPALAI JAJA KAO I SADA! CIJU AZBUKU KORISTITE PAMETNJAKOVICI? JESUL CIRILO I METODIJE SRBI? MA DA I BOG JE SRBIN!

SRBIJA DO DVD-JA, KO NOKIA AL NIKAD DO TOKIA!

HVALA , LEP DAN ZELIM!

http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=62524&st=300#

Освен борбата со Грција за името ние треба да с ебориме и со останатите наши соседи зашто сите како ламји се здружиле против нас. Едни од тие се србите кои дури отвориле тема на еден форум за тој спор па даваат коментари и имаат анкета. па ајде дечки кој е распложен млаку да им покажеме кој сме што сме и дека македонско име нема да загине.

n4jrkl.jpg

а еве дел од некои коментари на форумот што би требало да ве изиритираат да дојдете и да им покажете дека сме постоеле и ќе постиме и нашата мила макеоднија не одлгедала за д аја браниме.

Makedonija kao samostalna drzava nikad nije postojala, tzv. makedonci nikad nisu postojali...
Jos jedan ,,narod'' koji su stvorili komunisti...
thumbsdown.gif

Ali ako ne moze da bude Srbija, bolje da bude Grcka...
Ili podela mi sever, Grci jug, Bugari istok, a Albanci zapad...
sm007.gif

Kakvi ,,makedonci''? Jos mi nisi pronasao podatke o tom narodu...
cooll.gif

Moze da postoj samo jedna Makedonija.Grcka makedonija

има и такви кои не бранат фер е да се аже но за тие што се националисти да им покажеме кој сме што сме.

еве лник

http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=62524&st=340

1.има и грци што знаат српски порано додека беше сфрј идеа студенти.
2.тие срби нон стоп што шират пропаганда против нас не дека не го знаат проблемот, тие се платени затоа исто како и татарите овде.
3.грците си играат и со србите во странски форуми, држат на пример форум во нивни раце и :
4.се кријат под албански никови и се караат со србите
5.се кријат под албански никови и се караат против Македонците
6.се кријат под српски никови и ги напаѓаат македонците и албанците

7.се кријат под албански никови и ги подржуваат грците што нема логика нели и ако им прикажеш нешто со асимилација на албанците во грција одма велат ама не се сите грци такви бла бла

8.се кријат под грчки никови ги штитат србите, а србите не ни приметуваат на такви форуми итн.

9.ахајците имаат цели институции и соработуваат заедно моментално со татарите како овие што идат на форумов. Тие се сите заедно поврзани и нема шанси вие на нив таму нешто да им докажете. Нив не им е целта вие да им докажувате, нив им е целта да шират само пропаганда, да вреѓаат, да ја вртат темата во друга насока од темата и кога ќе видиш после испишани двеста страни нема пак резултат. Многу ми е криво што и србите не приметуваат дека грците си играат и со нив кур ташак, ама има време кога ќе го признаат ахајците косово ;)
10.тоа се лингвисти, пропагатори итн.

11.побарајте им доказ од пред 13та година пред да биде Македонија поделена и држете се стриктно на тоа. Нема книги, нема карти, нема докази и ќе ви поставуаат прашања ама денко малевски, ама киро глигоров. не потпаѓајте на вакви вртења на муабетот. стриктно држете се да ви докажат тие на вас дека пред 1913 година била Македонија грчка и нека дадат докази книга или карта.

дали се согласува некој со моето лично мислење околу ова?

http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=62524&st=20 post 23

ovoj nasiov one and only e???????????????????
``Današnji Makedonci jesu formirana posebna nacija i samo neko ko je sumanut može im to sporiti. Mlada nacija, koja je svoj nacionalni identitet uobličila u prošlom veku, izrasla iz etničke skupine koja je svoje posebnosti imala i to vreme neizgrađene nacionalne svesti, kada je bila svojatana i od strane Bugara, i od strane Srba, i od strane Grka. Problem kod nekih je u tome što ne kapiraju da je nacija dinamična istorijska kategorija, da nacije nestaju i nastaju, da to što neka nacija nije postojala pre sto godina ne znači da ona ne može sada postojati, baš kao što i neka nacija koja je postojala vekovima može nestati. Uz to, Makedonci kao narod (dakle, ne mislim na makedonsku državu) su i više nego naklonjeni Srbima i Srbiji, verovatno više nego bilo koji narod na svetu, stoga se sasvim sigurno može reći da su nam najbliži narod. Vi svi znate da, kad god reprezentacija Srbije u bilo čemu osvoji neku šampionsku titulu, slavi se u Beogradu, Podgorici, Banja Luci i Skoplju.
biggrin.gif

Naravno, današnja nacija slovenskih Makedonaca nema nikakav kontinuitet sa antičkim grčkim Makedoncima, osim što žive u istom predelu, a to je upravo predmet spora između Makedonije i Grčke, koji će se, nadam se, jedared konstruktivno rešiti.

Takođe, ovom prilikom poželeo bih braći Makedoncima da nikad ne uđu u NATO. Peace.``

На таков медиокритетски форум као Делије.нет каде што само двоцефкаши од атина и напатени клошарчиња што пошо се срање у задњиве ИксИкс години у фудбал па губат навијачи и мајките ќе си ги продадат за малце подршка ...
Што уопште се замарате со такви сајтови кај шо постаат членови на гејт 7 (двоцефкашкиот гејт) ... Тоа србиштата од што водат таква политика никој на балканов не ги сака .... Ни хрватите ни словенците (за Албанците да не праам муабет) .. а со вакви постови само и нас не тераат да ги мрзиме ... Па после нека одат на егејско море и нека викаа /цитирам Јаоо Мала пица 9 еура еееј (ова го иам слушнато пред некои 10години коа бев у Грција =) )

+Ме мрзи да напраам форум јузер на тој сајт ... само линкнете им иганеа.ком =) и ќе се заќутат =)

И ако ме прашувате мене ... 99% од тие што постаат таму се Срби под грчки никови ... =) Заеби ти ... не се учи перфектен српски јазик со 3-4год. студии таму.

видете како и да е треба да се видат како размислуваат сите наши комшии за да можеме стратегија да направиме за одбрана. Целиот проблем со србите по мене е таа балканска војна во 1913 год. впрочем како и со грците и бугарите. па тука треба една анализа и студија со факти да с енаправи и да с еобјави низ европа и светот и така да се лобира за правата на македонците кои останале во окупираните територии.

п.с. Македонија е единствената земја која се граничи само со себе :wink:

Проблемот во тоа што сме меки на Србите е тоа што мал број на Срби кои се прават Македонци(се инфилтрираат) кога ке слушнат нешто против Србите веднаш одат демек тој е националист тој нема поим и слични глупости,а добро знаат дека сакаат Македонија да ја претворат во Јужна Србија:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom