Спиењето стана демоде?

во последно време сум под голем психички стрес, и веќе 4недели ми се одразаува тоа на сон,апетит и желудник.Пред 6ч сабајле,додека не ме раздени нема теоретски шанси да заспијам,па макар и во 22ч у кревет да отидам пак џабе,не спијам цврсто и се будам па скоро на секој саат време.Највеќе што имам спиено континуирано без станување во последниов месец се 6ч и неможам веќе,подочњаците околу уши можам да си ги ставам.....

Jaс кога сакам, успевам да останам буден ( без внесување на некои специјални супстанции во мојот организам кои ќе ми помогнат во тоа, пример: кафе, таблети за неспиење или спиење и слично ) и над 72 часа, без да ги имам симптомите кои покажуваат дека не сум спиел. После околу 72 непреспиени часови, доволен ми е сон од 6 - 8 часови. Обично, од 24 часови од денот, 3 до 4 од нив спијам. Околу 95% од одтанатото време сум пред компјутер и читам во врска со некои интерсни работи. Кога подолго време сум буден, се чуствувам поубаво.

Jaс кога сакам, успевам да останам буден ( без внесување на некои специјални супстанции во мојот организам кои ќе ми помогнат во тоа, пример: кафе, таблети за неспиење или спиење и слично ) и над 72 часа, без да ги имам симптомите кои покажуваат дека не сум спиел. После околу 72 непреспиени часови, доволен ми е сон од 6 - 8 часови. Обично, од 24 часови од денот, 3 до 4 од нив спијам. Околу 95% од одтанатото време сум пред компјутер и читам во врска со некои интерсни работи. Кога подолго време сум буден, се чуствувам поубаво.

да ви го претставам семоќниот човек Агораааааа!!!
како бе човече да не спиеш 72 часа?? ај те молам објасни.
знаеш ли ти колку се тоа ејјјј. иначе крајната мисла ти е одлична.

Абе јас денес сум хакиран така ич не ми се спие еве Русин знае уште од 8 на телефон му ѕвонам го будам нека ви каже кога станувам и колку часа спијам и кога си легнувам.

како бе човече да не спиеш 72 часа?? ај те молам објасни.
знаеш ли ти колку се тоа ејјјј. иначе крајната мисла ти е одлична.
Така, убаво.
Првиот пат ми беше кога за прв пат дома имав интернет. Затоа што тогаш се чуствувам прекрасно, истото го повторив повеќе пати.
Ми изгледаа како 5 минути...но кога го видов датумот и часот, сфатив дека се околу 72 часа.

Гледам да спијам 8-10 саати, коа не сум наспан, цел ден сум утепан...Дефинитивно не сум од тие што можат да издржат без спиење.

Како е можно спиењето да биде демоде?
Спиењето е севременска класика..Ако немам обврски мислам дека ќе спијам и по 14 саати.Сега спијам по 4-5 саата дневно.

E DADA..AMA TIE 20 MIN dok zaspies se smrt ...se vrtis., se prevrtuvas, dosadno , sklet faka......ali odkoa ke pominat ...auuu brate... roboteee.dzoa bebe .ehhee.

ова ти се случува бидејќи не си се изморила во текот на денот инаку јас кога ќе легнам за 5 минути најкасно заспивам

Слично како Агора, на мене рекордот ми е 64 часа не спиење. А светскиот рекорд го држи американец со цели 11 дена без око да затвори. Иначе користил кафиња, разни дроги супстанции, а мојот рекорд од 64 часа е без никакви дроги.

:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene: abe od zdrav son nema nisto poubo.....naspijaj si se i onaka za se ima vreme vo 24 casa..... gluposti piluli...

Откако не успеаа да најдат начин да го продолжат регуларното траење на едно дено-ноќие,научниците се свртеа кон хакирање на човечкиот организам,кој во иднина ќе може да преживее со само два часа спиење дневно.

Според магазинот "New Scientist",новите лајфстајл таблети треба да им овозможат на луѓето да спијат подлабоко и погусто.по што тие ќе се чувствуваат посвежо и поодморено отколку од регуларен сон.Пилулите дури можат да им помогнат на луѓето да не спијат и по неколку дена по ред.
Штом е вештачко,,значи дека не е убаво..Секако дека не е здраво така и ништо не може да го замени природното спиење...
И како може да кажете дека спиењето е демоде? Тука не станува збор за било што,,станува збор за потреба која е од голема важност за правилното функционирање на организмот и е од неизмерно значење за здравјето...И не е воопшто во ред да се користат таблети за да се регулира спиењето..Можеби за во одредени екстремни случаи,,ако има потреба,,но тоа да биде многу ретко но не и за редовна употреба..
Сепак луѓе сме,,и не треба да се 'програмираме' со таблети кога да спиеме и колку,,и сметам дека ништо не може да го замени природнот сон,,и секако спиењето има големо влијание врз нашето здравје,,но и врз убавината...И секако,,ноќното спиење е многу покорисно од дневното.:pipi:

Така, убаво.
Првиот пат ми беше кога за прв пат дома имав интернет. Затоа што тогаш се чуствувам прекрасно, истото го повторив повеќе пати.
Ми изгледаа како 5 минути...но кога го видов датумот и часот, сфатив дека се околу 72 часа.

Баш пред некое време читав дека ако немаш спиено повеќе од три дена можеш да имаш некои посериозни последици како халуцинации не можност за разликување на тоа што е вистина,умор,и.т.н и.т.н и сето тоа се јавувало на третиот ден...Значи не ми е баш веродостојно тоа што го кажуваш..Но можеби грешам?:smir:

Баш пред некое време читав дека ако немаш спиено повеќе од три дена можеш да имаш некои посериозни последици како халуцинации не можност за разликување на тоа што е вистина,умор,и.т.н и.т.н и сето тоа се јавувало на третиот ден...Значи не ми е баш веродостојно тоа што го кажуваш..Но можеби грешам?:smir:

За 1 деен. Мора да си надминам рекорд. Барем да издржам уште 24 часа, мора да се осети тоа што го збориш. После 72 часа те фаќа лудост... :vozbud:

П.С. Знам Бада нешо испробувал после 5-ти ден го фркале халуцинации, али он е посебен случај. :pos:

Нека излезе од мода и од светов ако сака,јас не се откажувам од мојот драг сон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom