Speedtest.net (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
509512344.png

нејке у 4 да стави мењачов :)

Од Телекабел:
се качува до 20Mbps

509485712.png

А кој пакет го имаш ти од телекабел?

Еве мојот од 500 ден. без доплата што е тој ама го делиме со комшијата и многу брзо се трошат 15те гига. Сега сакам или да го сменам пакетот или сам да се префрлам на некој подобар ISP со поефтин ама брз интернет, ама сепак и на телекабел брзината на download е повеќе од задоволителна, некогаш оди и до 700 kB/s

510454009.png

URL%5D

Spectrum Net, Sofia
optika,
Cena 27lv /90den/ na mesec, bez dogovor.
neogranicen

Spectrum Net, Sofia
optika,
neogranicen

blazesi ti mene download-ot da mi e 20 mbps kako sto e kaj tebe upload ke bidam srekjen

513105575.png

vaka e kaj mene od TeleKabel

do pred skoro vreme pagjase na 1 - 2 mbps a sega barem koga meram ne gledam da padni pod 3.8 mbps samo nekogas upload-ot pagja t.e. nekogas nema ic pa ne mozam strana da otvoram a toa UZASNO ME NERVIRA :nerv:

Spectrum Net, Sofia
optika,
neogranicen

многу се поскапи спектрум , јас од тбц имам многу се подобри.

25 лева плакам, само од странски малку побавно ми трга.

Имам ставено слики од тестовите види поназад.

а локален 10.8 МB/s имам ставено слика поназад види.

многу се поскапи спектрум , јас од тбц имам многу се подобри.

25 лева плакам, само од странски малку побавно ми трга.

Имам ставено слики од тестовите види поназад.

а локален 10.8 МB/s имам ставено слика поназад види.

Ne te razbiram - mnogu se poskapi?! Ili po dobre ot men znaesh kolko az plashtam? Eto cenite:
http://home.spnet.net/pdf_files/pdf_112.pdf

Во централата на Телеком немаат толку брз интернет :drk:

Луѓе, ке може ли некој да ми го објасни следново...

Кога одам да измерам брзина на нет, ако не мрдам со маусот ми отчитува 1.5 до 2.0... а ако почнам да “шарам“ по екран брзината скока на 4.5.

Што е финтата?

Значи тоа се дешава ако идам преку Експлорерот. Ако мерам преку Мозилата ондак си отчитува 4.5 без мрдање на маус, најрегуларно. А ако мерам преку Опера, отчитува околу 2.2 и нема промена со мрдање на маусот.

???

Луѓе, ке може ли некој да ми го објасни следново...

Кога одам да измерам брзина на нет, ако не мрдам со маусот ми отчитува 1.5 до 2.0... а ако почнам да “шарам“ по екран брзината скока на 4.5.

Што е финтата?

Значи тоа се дешава ако идам преку Експлорерот. Ако мерам преку Мозилата ондак си отчитува 4.5 без мрдање на маус, најрегуларно. А ако мерам преку Опера, отчитува околу 2.2 и нема промена со мрдање на маусот.

???

Зафркната работа :) Абе зависи програмерите за кој прелистувач мислеле повеќе ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom