Специјалитетот на мама :)

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување
pleskavici od tikvicki ,pita so kompir,ribja corba.....abe ja biva za se

Пржен ослич, неверојатно добро го прави, му става рузмарин... мх мх мх :)

уф не е еден милион се :) скоро све сака шо ке напрај :pipi:

Сос (јас си го викам каша) и ќофтиња. Ете и сега ми се насобра плунка во устата.Ммммм

П.С. Едно време замислете кога учев и кога се враќав дома сакав мајка ми да ме пречека со „ретки јуфки“ буквално ретки, ко манџа да се „сркаат“ со лажица, луто феферонче и згора на тоа леб.:uvo: Комбинацијата е неразбирлива, но верувајте уживав да ја јадам. Е сега бидејќи имам проблеми со стомакот и не јадам луто и овој специјалитет веќе не го практикувам. Ама беше слаток навистина. Логика не барајте само пробајте!:helou:

posen zelnik so koprivi, so vitki od zelnikot golemi kolku pernica, vnatre koprivi zelenilo eptem plus kiselo mleko....e ko bev dete toa me palese ))))))

Мајка ми се прави прекрасно!Прсти да си излижеш.Најубаво оризот го прави,а и пица!!!Ама дефинитивно за благо и нема рамна!!!Парена торта,таа со мед една ШИШАРКИ!!!:vozbud:

уффф епа најубаво ми готви..најубаво ми ги праи салатите..Палачинките се сон..Али има едни `праски` колачи...мислам дека се давам во нив уште коа го праи филот:icon_bigg

од мајка ми можам да ги издвојам питити што ги прави и пашино месо
пашиното месо се прави од 5 врсти на месо кој се динста окулу 3 саати со вино на крај се става у релна кој одзгора се полива со изматена павлака и ленти кашкавал мм преубаво

Во принцип мама не готви кај мене, јас готвам, али морам да признаам дека селското место многу подобро го прави од мене, прсти да излижеш :pipi:

скоро се супер, најмногу палачинки и рибни специјалитети...ммммммммм:vozbud:

Сендвич!!! Ама со домашно лепче.
Прави најубави сендвич, па и тостови :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom