СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто да не ја победиме уште еднаш Полска, ако можеме секако, еднаш успеавме, зошто да не успееме по втор пат,
не играме повторно во групата со полска
само ако поминеме и се сретнеме во финале или за трето иначе завршивме со нив

Затоа што овојпат не играме против Полска.

Едит: Гледам веќе и други објасниле.

најверојатно ни требаат сите 3 победи за полуфинале, или пак евентуално другите да играат за нас ( пр Данска и Германија да загубат некоја утакмица)
Потоа може да има влијание и гол разликата...
ајде да почекаме до утре да видиме што ќе постигнеме со Норвешка, па после ќе математизираме:tv:

Ова што го постигнавме е историја. Сега секоја победа е надвор од реалноста. Не велам дека немаме шанси, меѓутоа сакам да ве потсетам да не се разочарувате доколку не триумфираме, бидејќи репрезентативците веќе ја пишаа историјата.
Апетитите секогаш ќе бидат поголеми, меѓутоа мора да бидеме со нашите и во тешки моменти, не само во моментите на слава!!!

Ќе го постирам ова и овде:

21.01: Makedonija mi vratila strast za rukometom

Na mobitelu je već novi ring – Makedonija naviva za vas, a razmišljam hoću li zbilja u srijedu učiniti ono što nisam već godinama – odjenuti crvenu majicu. U hotelu Turist sam danas otišla malo porazgovarati s Kirom i prijateljima, te usput na tečnom njemačkom spustila nedaleko njemačkih novinara, kojima je većini zabrinut izraz krasio lišca, kako ja mislim da će Makedonci napraviti još jednu senzaciju, baciti i svjetske prvake na noge.

Pravo im i budi, tim njemačkim novinarima, a posebno jednoj televiziji, čiji našminkani reporteri svaki put kad se javljaju iz dvorane ugase nama u loži svjetlo.

22,01 Misterija crvene majice

Makedonci su izgubili, a ja sam deprimirana. Deprimirana jer me ta repka, od svih na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu impresionirala, ali i deprimirana jer smo još jednom imali priliku vidjeti koja je točno razlika između malih i velikih reprezentacija. U sudačkim očima dakako.

Dva Čeha u 46. Minuti susreta, kad je Makedonija protiv svjetskih prvaka imala svega –2 isključuju Kiru Lazarova, a ostalo znamo. Bi li se to dogodilo da se nije radilo o Makedoniji?

Алал да и е,искрено хрватите ме изненадија за тоа колку безрезервна подршка им даваат на македонците
emo-Hail.gif

Сега збор-два од моја гледна точка како до сега ми се виде првенството.Македонија мислам дека посложна и поподготвена ја немам видено никогаш!А под тоа не мислам само на физичката подготвеност на нашите момци (кои со еден збор се брилијантни),туку и на целата треска која се одвива околу нашата репрезентација таму во Хрватска.Цела недела сите радио станици,ТВ куќи,репортери,новинари,граѓани...максимално има ја даваат својата подршка на нашите што е за пофалба и доста зборува за тоа дека кога сакаме-можеме.Е сега за самите ракометари:Мислам дека отидоа со полна подготвеност а тој нивен тренинг кулминираше на вчерашниот натпревар против русите.Лазаров е магистрален како капитен,но оној што најмногу излезе од сенка на ова првенство е Мојсовски,момчето кое како од нигде-никаде да излезе и им покажа на великаните како се води контра-удар
emo-023.gif
Чудно,но најзадоволен од играта на нашиот тим бев кога играа со Португалија и Германија (посебно во вториот натпревар каде што мислам дека ги покажаа сите квалитете),е сега судиите да не беа педери немаше да бидат ни судии,ама тоа е...
emo-021.gif

Утре за жал нема да можам да го следам дербито,но да живеат репризите на Сител 3.И да ќе заборавев да го пофалам нашиот екстра играч-публиката
emo-12844.gif
Да живее Македонија,бидејки најубава ни е кога е сложна:smir:

Потребен ни е еден разбивач како РАДЕ СТОЈАНОВИЧ .. многу ни недостига во составот. Ако навистина не е повредем а Темелковски не го зема во предвид ... тоа е голема грешка , кога може да игра едем Мите Стоилов ... зашо не би можел Раде. Раде има феноменален шут ... ќе имаме разновиден шут од сите позиции и ќе неможат противниците да се фокусираат само на Кире ... ДА СЕ НАДЕВАМЕ ДЕКА ЌЕ ИГРА ВО ВТОРАВА ФАЗА ...

Раде ќе игра во втората фаза ама дали Темелковски ќе му даде шанса да се докаже незнам..времето ќе покаже!!!!!!!!

Извадив неколку интересни цитати од хрватските форумџии,поврзано со нашиот тим:
U ovoj skupini navijam za MAKEDONIJU
Hail.gif
Ja bi volio da prođu Makedonci, a da Njemci i Srbi ispadnu
rigo014.gif

Znači Makedonija i Danska idu dalje
mrgreen1.gif
mig.gif
Hail.gif

i ja isto.
luxhello.gif
luxhello.gif
27.01. 3.C-3.D Poljska - Norveška
27.01. 2.C-2.D Makedonija - Srbija
27.01. 1.C-1.D Njemačka - Danska

* raspored neslužben, satnice će doći, nabacim slikice umjesto ovog...
zadnji dan!! samo da bude bitno!

bome, Makedonci uz silnu pomoć s tribina ima da se s Dancima uguraju u polufinale
mrgreen1.gif
Odlicna skupina, bit ce mnogo napetije u Zadru nego u Zagrebu, jer ovaj put samo dva mjesta vode prema medaljama. Gotovo da moze svatko svakoga dobiti. Srbija i Norveska bi mogli zakomplicirati zivot Nijemcima, dok mislim da je Danska malo sigurnija, iako su Makedonci i Poljaci poprilicno neugodni protivnici.

Balkanski derbi Makedonija-Srbija je posebna prica, a poslastica ce biti Njemacka-Danska, pogotovo ako netko od njih tu bude ispadao.
i ja iz ove skupine navijam za Makedonce, ali jako bi htela da Njemci odu dalje
Najvaznije da Makedonija pobjedi Norvesku u prvom mecu prvog dana, a to bi uz domacinsku atmosferu u Visnjiku i mogli napraviti, to bi znacilo da ostaju u igri i da ce njihovi navijaci ostati u Zadru (extra dobro za Zadar i SP)
...samo nek prodje makedonija..decki ginu na terenu,al i zbog publike..
:oeoeoe:
Cijeli Visnjik ce navijati za Makedoniju, Danci su nam konkurenti, Srbija je prejaka njima ne treba podrska, ostaje Makedonija, a u Zadru igra vec duuugo Todor Gecevski, makedonski reprezentativac, Zadrani ce listom biti za Makedoniju
Hail.gif

Slažem se; i ja, također.

Dakle, MACEDONIA RULES!
cheer.gif
cheer.gif
cheer.gif
cheer.gif
moz-screenshot-2.jpg
moz-screenshot-1.jpg
Ajmo, ajde, svi u napad!
luxhello.gif
luxhello.gif
luxhello.gif

Čekamo vas Makedonci...
klopa.gif

Треба да бидеме спремни на тоа што сега веќе сите знаат од кој калибар е Кире Лазаров и веројатно ќе обрнат големо внимание на него, затоа мора да проработи целата екипа, како со Русија

Tuka ima povekje diskusii za nashite

http://forum.sportnet.hr/forum_posts.asp?TID=180701&PN=15

Na forumot ima i tema za Grupa II kade shto sme nie pa pridruzete se

"jebate al ga ovi MAkedonci feštaju po Varaždinu"

"Svaka čast, Makedonci!! Bilo mi drago gledati kako su dobili Rusiju više nego gledati Španjolce kako pasu... Nadam se da se možete uključiti i u borbu za polufinale!

A dres Kire Lazarova moram svakako nabaviti!"

" KIRO PROSVIRO....Ruse"

" Dobri su Makedonci,igraju lepo,brzo i efikasno za razliku od ranije kad su tabali na sve strane sad su sjajni,pogotovo Kiro Lazarov i Mojsoski... Bice tesko u Zadru ako se sretnemo..."

" Ja i Kiro, ej, skupa dišemo zrak u Zagrebu, majkemi!"

" Kiro kralj nad kraljevima! Čestitke bivšoj braći."

"Ako netko može reći koliko je golova zabio Kiro Lazarov, mnogo cenim, mnogo."

"Makedonija svakoga moze da pobjedi na domacem terenu, Island su kuci naguzili 8 razlike

(A u Varazdinu i Zadru svakako imaju/imati ce) domacinsku atmosferu
"

Луѓе да бидеме реални полуфинале е недостижно. Реалноста е 3то место со кое ќе разиграваме за пласман на 5та или 6та позиција или 4ти во група и меч за 7мо место или како поразен 8ми на СП.
Мислам дека од тоа поголем успех не е возможен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom