СП Шпанија 2013: Македонија - Данска 18.01.2013 20:15 часот

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Денес ќе го видиме вистинското лице на нашите..
Дали се празни зборови нивните изјави,или навистина вредат...
Денес треба да се остави срцето на терен...
Баталете математики,да ја избегниме Франција...ептен ме нервираат овие шеми...само ние Балканците можиме да се замараме со ова...
Ти ако си сигурен во своите квалитети не треба да се плашиш од никој,без разлика шо на другата страна од теренот те чекаат величини како Омејер,Карабатиќ,Нарцис....
Треба да пробаме да научиме нешто од Скандинавците...ИГРАЈ СИ ЈА СВОЈАТА ИГРА,НЕ СЕ ЗАМАРАЈ СО ДРУГИТЕ!
Ние сме преокупирани со противниците..
Ги потценивме Чиле и Катар,за малку ќе го изедевме....
Со Исланд имавме тотално погрешен пристап,погрешна тактика,и испуштивме невидена шанса за победа,против ваков слаб Исланд е резил шо не тепавме....
Единствено бевме силни,како треба на психички план со Русија,шо и покрај 6 негатива во 40 минута не се предадовме и игравме до крај...вака да играме кај ќе ни биди крајот...
Е сега,друга работа шо ми остана во ум,ја кажа Стефче во емисијата....
НЕ СИ ЈА РАБОТИМЕ НАШАТА ЗАДАЧА,ОДНОСНО НЕ ГИ СКЕНИРАМЕ ДОВОЛНО ПРОТИВНИЦИТЕ!
Уште еден доказ дека без ова нема успех...
Имавме 6 месеци да се спремиме,да ги научиме слабостите на репрезентациите,исто како шо тие ги учеа нашите...
Па пичка му матер,срамота е,ај на времето немаа интернет,немаше сателитски антени...ами сега.....
Верувајте дека добар тренер,шо си ја знае својата работа во детали ја има проучено играта на противникот...
Ќе го земам само примерот на Улрик Вилбек....
Мислите дека е чиста случајност шо на утакмицата во Белград Данска ни бапна речиси 20 гола од лева страна?НЕ,тие знаеја,како шо знаат и сега е дека нашата десна страна во одбраната е најслабиот дел од тимот....Лазаров,Темелков,Георгиевски.....
Сериозен тренер мора да ги има на ум сите овие мали додатоци,кои го решаваат мечот....
Ние на ова поле сме очај....
Исланд покрај сите оние дупки шо ги има во својата игра и тактика,е мизерија шо не го добивме....
Ако имавме сериозна анализа гарантирам дека ќе го добиевме Исланд....
И сега ќе имавме 7 бода,накривена капа и ќе си чекавме дуел со Бразил,Тунис,Германија,немаше да ги полниме гаќите од Франција....
И да не должам,ова се познати работи....едноставно мора да се воведи професионален код во репрезентацијата,квалитет има,само фалат тие ситни работи кои ни го кочат успехот....
За вечер,да не се лажиме...
Дека Данска ќе игра лабаво нема шанси,дека Данска ќе калкулира исто нема шанси,дека Данска ќе се сожали кон нас нема теорија..
Едноставно тие не знаат да играат поинаку,нивната игра и мото е да се дадат шо повеќе голови,без милост,дисциплиниран ракомет,без некои нелогични потези...типичен скандинавски стил на игра...
Ова СП имаат подолга клупа за разлика од лани..имаат побрза игра...
Очекувам игра со многу голови од двете страни,реално ако се гледа,иако се надевам дека конечно нашата одбрана ќе биди во елемент,доколку го однесиме мечот под 55 гола,се бива.....
Напред Македонија....изиграјте храбро без да мислите кого сакаме да добиеме за противник во 1/8 финале,играјте ја нашата игра!

Aco utre ke mu udri jaka def na Hansen i Markusen,ke gi isperdasat so Velko :D

Вака одбраната за денес :

Георгиевски/К.Лазаров Миркуловски Велко - Јоноски Бранче/Н.Марковски Манасков
>>>>Играч/Играч<<<< Хансен----------------^
(Кога би влегувал по центар ќе наиде на зидот Велко/Јоноски)

Ова кога би бил во игра Хансен.

А кога ќе е Маркусен:

Георгиевски/К.Лазаров Јоноски Велко Бранче/Н.Марковски Миркуловски Манасков
>>>>Играч/Играч<<<< Маркусен

А кога би биле и двајцата во игра е тогаш го обравме бостанот :D се шалам во таков случај секако Миркуловски да оди на Хансен, а Јоноски на Маркусен зависно како ќе се постават во напад.

Контра и полуконтра:

Георгиевски/К.Лазаров Јоноски Велко Миркуловски Бранче/Н.Марковски Манасков

>>>>>>>>>> Георгиевски/К.Лазаров Велко Миркуловски Манасков<<<<<<<<<<<

А обавезно и многу груба игра, по некое трескање одземја и тоа на почетокот на мечот.:D

Јас пак ќе кажам толку високо си ги поставивме целите што сме скоро и убедени дека ќе го совладаме европскиот шампион ! Што и да се случи денес не смее да се заборави каде бевме на ракометната карта до пред некое време и каде сме сега со ваква организација и мафија која го тегне ракометот во пропаст !
А дека Данска не е истата од ЕП си кажа и Кире...
Тие се силна репрезентација, една од најсилните во моментов. Мое мислење е дека се многу посилни од ЕП и од Олимпијадата. Тие претходно со Могесен во тимот беа побавни, но со играњето на Мелгард станаа многу и побрзи и поопасни. Го имаат Хансен за кого не треба коментари, го имаат Маркусен, кој напредуваше многу оваа година, го имаат и Сондергард, кој е добар десен бек. Добија многу и со Нодезбо, Тофт Хансен има зад себе сезона во Бундеслигата и е многу подобар отколку што беше. Спелеберг исто, ако им згусти дава опции...

znaci da bideme realni, bez razlika dali vo osminafinale ke igrame so Francija, Germanija, Tunis, Brazil mislam deka sansite ni se recisi ednakvi na nula..se nadevam deka gresam i deka ke bidam kritikuvan posle natrprevarot, no gledajki gi rabotite mislam deka ova e maksimumot na ova svetsko prvenstvo..
-kako prvo so eden klasicen suter ( Kire Lazarov ) i eden asalen piker ( Stoilov ) misalm deka nema sto da barame poveke..celiot tovar se sveduva na niv i ako se dobro zatvoreni gledame deka napadot ne funkcionira nikako...veke nekolku godini igrame bez lev bek sto navistina me irtitira najveke od se..setete se samo kako gi dobivme Island so 8 gola razlika koga igrase eden Rade Stojanovic zaedno so Kire bukvalno go rasturija protivnikot..denes mislam deka najlesno e da se postavi taktika protiv Makedonija..sopri go Kire i zavrsena rabota..
-kako vtoro vo moderniot rakomet gledame deka najdobrite selekcii igraat na brz centar, brza igra, bez mnogu promeni vo odbrana i napad, sto za nas ova e misloven poim..navistina ne se sekavam koga posleden pat sme odigrale na brz centar ili da vidam kako brzo ja prenesuvame topkata od igrac do igrac..navistina mi se priseruva koga gledam kako gi pravime onie hokejarski izmeni vo napadot i kako se macime da mu sozdademe prilika za sut na Kire kako drugi igraci da nema..
i treto i najvazno RFM zaedno so Sundovski..mislam deka se e kazano so ova i nema sto povise da komentiram

znaci da bideme realni, bez razlika dali vo osminafinale ke igrame so Francija, Germanija, Tunis, Brazil mislam deka sansite ni se recisi ednakvi na nula..se nadevam deka gresam i deka ke bidam kritikuvan posle natrprevarot, no gledajki gi rabotite mislam deka ova e maksimumot na ova svetsko prvenstvo..
-kako prvo so eden klasicen suter ( Kire Lazarov ) i eden asalen piker ( Stoilov ) misalm deka nema sto da barame poveke..celiot tovar se sveduva na niv i ako se dobro zatvoreni gledame deka napadot ne funkcionira nikako...veke nekolku godini igrame bez lev bek sto navistina me irtitira najveke od se..setete se samo kako gi dobivme Island so 8 gola razlika koga igrase eden Rade Stojanovic zaedno so Kire bukvalno go rasturija protivnikot..denes mislam deka najlesno e da se postavi taktika protiv Makedonija..sopri go Kire i zavrsena rabota..
-kako vtoro vo moderniot rakomet gledame deka najdobrite selekcii igraat na brz centar, brza igra, bez mnogu promeni vo odbrana i napad, sto za nas ova e misloven poim..navistina ne se sekavam koga posleden pat sme odigrale na brz centar ili da vidam kako brzo ja prenesuvame topkata od igrac do igrac..navistina mi se priseruva koga gledam kako gi pravime onie hokejarski izmeni vo napadot i kako se macime da mu sozdademe prilika za sut na Kire kako drugi igraci da nema..
i treto i najvazno RFM zaedno so Sundovski..mislam deka se e kazano so ova i nema sto povise da komentiram

Ајде ајде надежта последна умира. Со Литванија кога игравме кошарка кој помислуваше дека ќе ги добиеме на домашен терен :D Но сите сакавме победа, како и сега.

Ајде ајде надежта последна умира. Со Литванија кога игравме кошарка кој помислуваше дека ќе ги добиеме на домашен терен :D Но сите сакавме победа, како и сега.
jas kazav deka se nadevam deka gresam i deka ke bidam kritikuvan posle natprevarot..ajde neka bide kako so Litvanija, pa samo ubavi raboti da pisuvame ovde

Како што реков ќе мора грубо да играме за да го одвратиме Вилбек од ова:
Вилбек: Против Македонија ќе играат сите

Значи Шундо : "На Хансен клајте му нога на колено", а Маркусен е добра притка за трескање од земја, Јоноски е специјалист за тоа.:D Да видиш како Вилбек ќе игра со вториот тим. :D

Ок, се е можно да се деси, ама нека играат пожртвувано, нека им проработи македонскиот инат, чисто за да им покажеме да не “ветуваат“ и да не ги земаат натпреварите со нас здраво за готово.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
578346_519788684721781_1446938604_n.jpg

:pos:

Знам дека сите сакаме да ни се попушти исто како во школо ајде за 1-2 бода стајте ми поголема оцена така сега сакаме данците да играат поопуштено без напрегање против нас ама изгледа нема да биде така..епа штом нема да биде така сакам да земат нашиве да ги расклопат убаво онака да не можат на нозе да стојат, да го повредат Хансен а може и уште некој ама Хансен ни е примарен бидејќи знаеме дека го мачи коленото..па да видам друг пат дали ќе се понашаат...

Не сакам да помислам што ќе биде вечер низ Македонија ако "случајно" дојдеме до победата :cool:

Спонтани собири низ плоштади. Спонтано - спонтани.

А што толку фама се крена околу избегнување на Франција?

Резултати од Србија 2012:
Франција-Шпанија 26:29
Франција-Унгарија 23:26
Франција-Хрватска 22:29
Франција-Исланд 29:29
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_European_Men's_Handball_Championship

Далеку од тоа дека се слаби ама па далеку од тоа и дека се најстрашниот наш противник.
Очигледно и они знаат да изиграат лошо.
Најголемата придобивка од победа над Данска би била самодовербата и позитивната атмосфера кај нашите, а не одбегнувањето на Франција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom