СП Шпанија 1/8 финале: Германија - Македонија 20.01.2013 15:45ч

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
кој вреѓа??..зарем не е во право??..зарем ова е држава???..

не сакам да навлегувам во вакви теми но ова е чиста вистина..ние сме милијарди години поназад од Германија па за да можиме да се натпреваруваме со нив..дотогаш нека се караат меѓусебе ракометарите и нека го носат Шундовски за тренер кога се неспособни

Не е точно неможе Шундо да го изедначуваш со нација, и треба да биде баниран затоа што ме навреди мене и сите македонци!

Не е точно неможе Шундо да го изедначуваш со нација, и треба да биде баниран затоа што ме навреди мене и сите македонци!

зошто не навреди??..демек не е вистина дека ние македонците сме ѓупци како нација??..

зошто не навреди??..демек не е вистина дека ние македонците сме ѓупци како нација??..

Па ти ако се сметаш неможе да ми наметнуваш. И да, не се сметам за циганска нација!

На ова од Борг Дрон, пишува дека не збришале. Што е и точно. И ние кога газиме нашите новинари со право пишуваат ,"ги тепавме " ги растуривме" ги збришавме" " ги потопивме". Па саканиот Игорче вакви изјави има милион и една.

Но ајде, народот мора да се издува некако, и новинарите пласираат такви статии.

Башка не не фиромизираат, коментаторите беа со почит, и тоа е нешто:))

Види, јас сум германист и Германија на еден начин ја носам во душата и во срцето го изучувам нивниот јазик и култура.Но, баш зошто се цивилизирана нација, ваков речник не треба да си дозволи еден ракометар и не е в ред.
Али среќа, тоа се поединци и не треба така да се гледа на работите.Во секој случај копилето си заслужил дисциплинска.Еве на пример ниту еден друг не не нарекува Македонија по нивните весници, освен Германија (од европскиве држави).Се надевам дека ќе има протест од наша страна и дека ќе го казнат овој човек.
Ај, не зафркавајте и од наша страна има поединци што ги нарекуваат Германците со секакви погрдни зборови, ама тоа се само поединци за среќа.

ако си или се осеќаш како таков (у интелектуална смисла) не сме сите како тебе!
а у врска со тоа, ако се германија 1000 години пред нас, тогаш за нив е неуспех што на таков начин лани ни ја зедоа победата од раце!

Никој не го ни спомна Шундовски тука.
Македонецот е тешка циганарија и јас можам да ти дадам илјада докази и факти за тоа, а ти неможеш да ми дадеш ниту еден факт дека не е така.Тоа не е навреда, туку чиста реалност.

Германците создале рај и просперитет од својата држава, а ние кал и ѓубре.Толку ни е биолошкиот и природниот капацитет и треба да сме свесни за тоа, така да нема потреба многу да ги обвинуваме ракометарите за неуспех.

На ова од Борг Дрон, пишува дека не збришале. Што е и точно. И ние кога газиме нашите новинари со право пишуваат ,"ги тепавме " ги растуривме" ги збришавме" " ги потопивме". Па саканиот Игорче вакви изјави има милион и една.

Но ајде, народот мора да се издува некако, и новинарите пласираат такви статии.

Едно се синоними, а друго е навреда.Во овој случај, зборот исчисти (putzt, Inf. Form putzen) може да се толкува како „чистење“ е и во контекст со банда-свињи.И кај нас нашиот коментатор никогаш не ги нарекол противничките играчи банда составена од свињи.Огромна разлика.

Никој не го ни спомна Шундовски тука.
Македонецот е тешка циганарија и јас можам да ти дадам илјада докази и факти за тоа, а ти неможеш да ми дадеш ниту еден факт дека не е така.Тоа не е навреда, туку чиста реалност.

Германците создале рај и просперитет од својата држава, а ние кал и ѓубре.Толку ни е биолошкиот и природниот капацитет и треба да сме свесни за тоа, така да нема потреба многу да ги обвинуваме ракометарите за неуспех.

Па добро кога ние сме создавле рај тие биле на дрва уште. Преќини да навредуваш во постови!

Застана некој да го провери преводот?

Schweineband го употребуваат и они за да опишат Рогиш, изрека е во стилот се бориш како вепар.

мак новинарство.
Знаев дека е вакво нешто, баш сакав да те прашам на Твитер ама ајде најбитно е да се запалиме.

Слобода на говор е, може секој да не вика како сака, ок? Може и некој наш да му врати слично ама тоа е она што ги одделува џентлмените од сељаците ;) така да како што у фудбалот ги имаш Бартон и Гигс, тука ги имаш швабава и Кире.

Море како тролови сте на темава. Сите зборувате а ништо не кажувате.
Кој ги врти Германците што ќе зборуваат, што зборува Шундо дали може некој да каже до кога со ваква федерација уште колку циклуси ќе промашиме за да одиме на следно првенство??

Види, јас сум германист и Германија на еден начин ја носам во душата и во срцето го изучувам нивниот јазик и култура.Но, баш зошто се цивилизирана нација, ваков речник не треба да си дозволи еден ракометар и не е в ред.
Али среќа, тоа се поединци и не треба така да се гледа на работите.Во секој случај копилето си заслужил дисциплинска.Еве на пример ниту еден друг не не нарекува Македонија по нивните весници, освен Германија (од европскиве држави).Се надевам дека ќе има протест од наша страна и дека ќе го казнат овој човек.
Ај, не зафркавајте и од наша страна има поединци што ги нарекуваат Германците со секакви погрдни зборови, ама тоа се само поединци за среќа.

Не само по весници туку и во официјални документи. Мене во документ издаден од Германија ми пишува дека сум од Македонија, а не ФИРОМ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom