СП Рим, 2009 (18.7 - 03.08) - спортови на вода

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Македонија загуби од Бразил со 12:12 (4-3 во пенали за Бразил). Можеби малку изненадувачки, но тоа беше многу изедначен натпревар, но се чини бразилците повеќе ја сакаа победата отколку ние. Ај за следниот пат можда ќе им текне да почнат да се подготвуваат порано и да играат повеќе контролки за да не би имале проблеми за некое следно првенство.
Ја користам оваа прилика да ги поздравам црногорските навивачи кои на некој начин ја бодреа Македонија во текот на продолженијата и пеналите, секоја им чест. Кога македонските сељаци од Италија не дојдоа да навиваат за нашата репрезентација, за истата мораше да навива друг.

Не би се сложил со тебе год ман дека нашите не ја сакаа повеќе победата отколку бразилците затоа што на крја на пеналите крстич отиде горе и се расправаше со селектортот на бразил кој провоцираше и ги деконцетрираше нашите играчи и голманот додека се изведуваа пеналите и се виде дека дечкото беше изнервиран заради поразот и дека осеќаше болка поради тој пораз.

А се сложувам со тебе дека за да квалитетно се преставиш на едно вакво големо натпреварување треба да се има добри подготовки на јаки турнире неколку месеци пред почетокот на истот. Ние тоа го немавме заради финасиите или еве во вакви услови агенцијата за млади и спорт и владата требало заради промоција на мкд преку спорто да ги финасира тие подготовки зашто е во интерес на мкд.

исто така ако сакаме да имаме во иднина учества на големи натпреварувања треба владата да го исполнио обеќањето од преродбата и да почне да ги гради затворените базени во охрид и битола и во некој друг поголем град па да видите тогаш колку луѓе ќе тренираат особено од охрид каде има многу јаки пливачи ама нема затворен базен каде да тренираат па така ако го исполни ова што го вети владата за неколку години ќе се бориме и за медаљи.

Абе па и јас па, 14-то место во светот да си со еден базен во Македонија е навистина добра работа. :):oeoeoe:

Во секој случај нашите играчи без разлика на тоа од каде доаѓаа покажаа достојна и храбра борба.
Замислете доколку Романија беше со истиот состав од лани јас сигурен сум дека сега ќе се боревме за 11. место што ќе беше огромен успех. И вака не е лошо со оглед на тоа како што се кажа веќе, дека во Македонија едвај имаме еден базен кој што работи цела година.
Им посакувам се најдобро на сите играчи за борбата и се надевам дека Владата ќе погледне што се случува и дека ќе помогне да се поткрене овој спорт со што во иднина би имале многу подобри резултати.

Исто сакам да и честитам на Србија за влезот во полуфинале со победата над Унгарија 10-9 !

Браво за Црна Гора ја демолираше Кина :)

Браво за Црна Гора ја демолираше Кина :)

Не е тоа успех за Црна Гора. Тие лани беа европски шампиони и ја освоија светската лига, но сега се борат за највисоко 9. место.

Не е тоа успех за Црна Гора. Тие лани беа европски шампиони и ја освоија светската лига, но сега се борат за највисоко 9. место.

знам дека не е и они и србите паднаа на ова првенство очекувам победа на Унгарија

Кој може да ми каже што напраија нашите пливачи на првенството,резултати државни рекорди нешто ??

Србија - Хрватска во четврток прво полуфинале. Ќе биде жустро.

Фелпс конечно загуби, по којзнае колку време. На 200 слободно изгуби од Германецот Пол Бидерман. Ова е прва победа за Европа во оваа дисциплина по СП 1994, кое се оддржа во Рим исто така.

Ме нервира на првенствово што пливаат со Jaked костимите а се одбиени од FINA. После Цацко ќе им е крив ако не им признаат светски рекорд. А машала, рекордиве како дожд од небо паѓаат.

Супер што изгуби Фелсп,многу ме нервира и на Олимпијадата го наместија пред Чавиќ,ама мислам дека утре истата дисциплина ќе се тркаат,шанса за Чавиќ да докаже кој е кој...:)

Супер што изгуби Фелсп,многу ме нервира и на Олимпијадата го наместија пред Чавиќ,ама мислам дека утре истата дисциплина ќе се тркаат,шанса за Чавиќ да докаже кој е кој...:)
Аман бе... Чавиќ па Чавиќ... компјутерот никогаш не греши и не може да биде местенка, факт е дека Фелпс е најдобриот пливач кој досега се појавил, а тоа што изгубил, па фала богу дека е нормално да изгуби понекогаш, плус во оваа дисциплина губел и порано, на пример на Олимпијадата во Атина пред пет години бил трет.
Ме нервира на првенствово што пливаат со Jaked костимите а се одбиени од FINA. После Цацко ќе им е крив ако не им признаат светски рекорд. А машала, рекордиве како дожд од небо паѓаат.
Искрено... се надевам дека сите кои имаат пливано во тие костими ќе си останат без светски рекорди :) Се прашувам дали некој од овие што постигнаа светски рекорд пливаше со некој друг костим :raz:

Сеуште мислам дека во Пекинг Чавич го победи на Фелпс, Чавич е звер кога излезе тогаш со мајцата "Косово је Србија" тоа тие прав пратриот а додека Фелпс требаше да му дадат доживотен бан за марихуаната!

Сеуште мислам дека во Пекинг Чавич го победи на Фелпс, Чавич е звер кога излезе тогаш со мајцата "Косово је Србија" тоа тие прав пратриот а додека Фелпс требаше да му дадат доживотен бан за марихуаната!

Извини вака ама поглупав пост од овој немам прочитано.

Тоа дека Чавиќ победи на таа трка можат да го зборуваат само незапознаени со пливањето како спорт. Ги гледаш тие жолтите OMEGA / Tag Heuer табли кај стартните блокови? Е, на нив има електроника и секој најмал допир го регистрира и на екраните исфрлува време. Да повторам, најмал допир е потребен, бидејќи за спринтовите, стотинки го одлучуваат победникот.

Политика и спорт не се мешаат, тој гест не го прави Чавиќ поголем пливач од Фелпс. Го прави само можеби патриот. Навистина не ти ја сфаќам споредбава.
И што ако Фелпс дувал? Па наш спортист да направи таков олимписки подвиг јас ќе му купам да дува, колку сака. Што ви смета на вас ако дувал? За него лошо си прави, ќе ослабне во формата. Фелпс од дома не излагал цел живот за да тренира по 8 часа на ден, да стигне до тоа што е денес. Нормално дека ќе се однесува малку неизживеано. Значи ако ти пречи и Фелпс ти пречи и Марадона. А да не правам муабет за многумина спортисти што дуваат а не се излезени во весниците. Да те прашам, тебе повеќе ти одговара да дува или да зема допинг? Што е поетички? Нормално првото, иако и тоа е штетно.

Доживотна забрана за што? Дека дувал? Да земал допинг, да бил поткупуван ќе сфатев, ама ова..

Извини вака ама поглупав пост од овој немам прочитано.

Тоа дека Чавиќ победи на таа трка можат да го зборуваат само незапознаени со пливањето како спорт. Ги гледаш тие жолтите OMEGA / Tag Heuer табли кај стартните блокови? Е, на нив има електроника и секој најмал допир го регистрира и на екраните исфрлува време. Да повторам, најмал допир е потребен, бидејќи за спринтовите, стотинки го одлучуваат победникот.

Не си слушнала за местење?

Дека дувал мора забрана, како што знам тоа е забрането, инаку сите дувачи ќе бевме...

И да тоа што го прокоцка медалот Чавич само за таков гест го прави подобар од Фелпс...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom