СП Ракомет: Maкедонија - Русија 16.01.2013 15:45 часот

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
mk-ru.jpg

ГЛАВИТЕ ГОРЕ!!!
Време за тагување нема! Одиме утре на натпревар против нашиот омилен противник на ЕП и СП, Русија. На досегашните 2 натпревари иомаме 1 победа и 1 нерешен. Нерешено извадовме на ЕП 1998, 26:26, а победивме на СП 2009, 36:30, што значи дека можеме да се носиме со нив.

Составот на Русија
Oleg Grams-Chehovski Medvedi Goalkeeper
Alexey Shindin-Dinamo-Poltava Wing
Alexander Pyshkin-St. Petersburg Line player
Egor Evdokimov-Chehovski Medvedi Wing
Pavel Atman-Dinamo Minsk Centre back
Vadim Bogdanov-Dinamo Minsk Goalkeeper
Sergei Gorbok-Chehovski Medvedi Back
Dmitry Zhitnikov-Chehovski Medvedi Centre back
Alexey Rastvortsev-Chehovski Medvedi Back
Igor Levshin-Post Schwerin Goalkeeper
Daniil Shishkarev-Chehovski Medvedi Back
Mikhail Chipurin-Chehovski Medvedi Line player
Eldar Nasyrov-St. Petersburg Back
Sergey Shelmenko-Chehovski Medvedi Back
Timur Dibirov-Chehovski Medvedi Wing
Konstantin Igropulo-Füchse Berlin Back

Главен играч им е Чипурин, кој игра пивот и кој заедно со Игропуло се едни од најопасните во Русија. Доста се воиграни, а имаат и 2 натурализирани играчи, со кои се доста посилни. Селектор им е Олег Кулешов, кој го замени Сергеј Максимов.
Анализи за то колкава и каква победа ни се потребни, нема да правам, битно е ДА СЕ ПОБЕДИ!!! Секоја победа е плус за МАКЕДОНИЈА, па затоа...

СО ДОБРО ПОЗНАТАТА ПОГОВОРКА
ОДИМЕ НА ПОБЕДА!!!

ЗА КОГО??? ЗА МАКЕДОНИЈА!!!

Бриши тема dragonsky ис д`мен, со време го таксавме дечкото за тема да отвори.
неможам да ја избришам. ко отворив тема која ми ја избришаја против грција кошарката, тепавме! сега ПАК ЌЕ ТЕПАМЕ! повелете коментирајте.

Ako ja opnam na sportska Rusija da tepa za edno 3000 garant ke tepame. Do sea go izvrtev Shumaher mu zemav titula na Celsi i go simnav Federer na Atp (ova mi se poznacajnite uspesi).Tezok maler sum za singl.

неможам да ја избришам. ко отворив тема која ми ја избришаја против грција кошарката, тепавме! сега ПАК ЌЕ ТЕПАМЕ! повелете коментирајте.
Ко така имаш благослов од мене

Море пиши нешто за Русите е*ате темата, инаку утре Чековски Медведи плус уште два тројца брзи играчи не очекуваат. Шанси имаме, многу не не знаат ниту ние нив, што само по себе прави шанси за изненадувања и повеќе комбинации во напад.
Само никаде не е пишано ниту на темава дека утре мора да се победи со 5 разлика и да се земе бод со Данска во спротивно не чека елиминација од Франција.

Rusite se tapa, no ne e problemot do niv, do nas e, ako nie si gi sredime nasite redovi ne bi bile problem ni tie 5 razlika, no ova sto go prikazuvaat Mirkulovski i Naumce na ova prvenstvo ne vodi kon propast.

Море пиши нешто за Русите е*ате темата, инаку утре Чековски Медведи плус уште два тројца брзи играчи не очекуваат. Шанси имаме, многу не не знаат ниту ние нив, што само по себе прави шанси за изненадувања и повеќе комбинации во напад.
Само никаде не е пишано ниту на темава дека утре мора да се победи со 5 разлика и да се земе бод со Данска во спротивно не чека елиминација од Франција.
пишано... задоволен?
инаку воопшто не е точно дека не не познаваат, а донекаде ти е точно дека НИЕ НЕ ГИ ПОЗНАВАМЕ.
рано е уште за пресметки и анализи, зато не пишав. плус, има дискусија, па можи да се наведи и тука. ако ја пишам се, зошто би била дискусијата. Намерно така оставив.

Ќе не отворат како Аргета Паштета,
Имаме шанса едино ако Русија игра со играци до 18 години или женска екипа

Ова до сега штио се виде и Ринија ќе ги гази со 5 разлика.
Нашите се накурчени дека го измислиле Ракометот ама ...

Русија е страшна екипа што игра уште појака одбрана и од Исланд
Утре со ваков пристап на игра ке бне газат 10разлика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom