СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Nie 2 Crna gora 3...
:facepalm: Ти очигледно не го следиш првенството. Црна Гора го окркаа од Франција и Аргентина, а во вторник ќе го окркаат и од Тунис. Црна Гора како што тргнала ќе биде последна во групата.

Кој му го дал името Ѕвонко, алал! Туку, шо се уфилмал Камбанов наш и немало да се појавува на прес конференција кога сме тепале?

Прегледај го приврзокот 56182

:pos:
Па ајде, нека даде Господ ич да не се појави на прес ова првенство :)
И да си пуши Малборо со Ване :)

После поразот од Аргентина сега Франција ги растури 12 разлика така да балкански менталитет, ги скина првиот натпревар, психички паднаа Црногорциве а немаат лоша екипа, штета.
--- надополнето: 14 јануари 2013 во 02:10 ---
Изјава на трнерот на Данска по денешниот меч и победа над Русија
Ulrik Wilbek (Danish head coach): "The start was great, although afterwards when they marked Hansen very tightly we suffered. Markussen made some very important goals. We cannot underestimate Macedonia. It won't be easy".

Кај му текна нас да не спомне? :)
http://handballspain2013.com/en/News/Details/1033/grupod-jornada1-cronica

Едно најрационално прашање да поставам. Го гледаме сите Шундовски на тајм-аут, па и сликовито преку поставеноста на нашите играчи до каде му се можностите. Но како сето тоа проаѓа кај една Констанца? Или таму други се приликите, таму шундо и навистина кажува нешто а овде преголемо е влијанието на одредени поединци? Еве некој битолчанец нека каже што одблиску го познава човеков како тренер на Пелистер, или било кој друг. Стварно не ми се јасни работите... Сепак стратег со долгогодишно натпреварувачко искуство во сосема солидни екипи и натпреварувања не ми соодветствува со ова што ние го гледаме.

Само да одиграат трпеливо и со памет и ете 3 победи во низа.Имам некое претчувство дека на оваа утакмица ќе ја видиме онаа Македонија на која што сме навикнати.Првите 2 кола изигравме под нивото но реално имаше многу ротации и затоа не стигнавме до лесни и убедливи победи.Шундо колку и да го критикуваме мора да признаеме дека со тие ротации заврши голема работа затоа што добар дел од репрезентативците добија одмор кој што им е и тоа како потребен пред оние вистинските утакмици.Само да не се реши да ги чува играчите и со Исланд затоа што овие за разлика од Чиле и Катар се сериозна репрезентација и никакво калкулирање не е дозволено против нив.

После поразот од Аргентина сега Франција ги растури 12 разлика така да балкански менталитет, ги скина првиот натпревар, психички паднаа Црногорциве а немаат лоша екипа, штета.
Ulrik Wilbek (Danish head coach): "The start was great, although afterwards when they marked Hansen very tightly we suffered. Markussen made some very important goals. We cannot underestimate Macedonia. It won't be easy".

Знае како не тепаа на ЕП, тогаш Шундо беше таква незналица па не му стави фластер на Хансен, па со изјавата укажува дека можеби Шундо се опаметил, ама нема што да се секира, ќе го видиме Шундо на прес после утакмица :pos:

Едно најрационално прашање да поставам. Го гледаме сите Шундовски на тајм-аут, па и сликовито преку поставеноста на нашите играчи до каде му се можностите. Но како сето тоа проаѓа кај една Констанца? Или таму други се приликите, таму шундо и навистина кажува нешто а овде преголемо е влијанието на одредени поединци? Еве некој битолчанец нека каже што одблиску го познава човеков како тренер на Пелистер, или било кој друг. Стварно не ми се јасни работите... Сепак стратег со долгогодишно натпреварувачко искуство во сосема солидни екипи и натпреварувања не ми соодветствува со ова што ние го гледаме.
А шо гледаме бе друже?

Прво беше играч и тоа добар играч.

Беше тренер на Пелистер и со него станува шампион на Македонија и освојувач на купот.

Потоа беше тренер го водеше Металург и станаа шампиони на Македонија и се пласираа во лига на шампиони неколку пати ко шо ми текнува и беа со доста послаба екипа од оваа сега. Да напоменам дека Лино со Металург неколку години се мачеше и не можеше да обезбеди пласман во лигата на шампиони.

На светското во Хрватска беше помошник и освоија 11 место.

На европското во Србија беше селектор и освоија 5 место.

Со Констанца која има слаба екипа играат во лигата на шамионите и за малку на два пати ќе ги победеа Атлетико Мадрид имаат во моментот 2 победи и шанса за пласман во осминафиналето.
Во оваа полусезона први се во Романската лига.
На светсково 2013 има 2 победи во две утакмици или 2 од 2.
Нешо не ти е јасно а? :)
Шундовски не е оратор
Шундовски не е политичар
Шундовски не е манекен
Шундовски е бивши ракометар и сегашен тренер :)

Па Вилбек пред една година сам кажа дека само среќа ги спасило од пораз против нас.За разлика од тогаш ние имаме добиено на квалитет,а тој не може да рачуна на Хансен.Денес го пратев Хансен против русите.Очигледно е дека му е падната формата.Иако даде некој гол и 2-3 асистенции изгуби доста топки и беше само бледа слика на оној Хансен од пред 1 година.

Секако уште многу муви треба да лапаме за Данска,но свесни се дека нема лесно да паднеме.

Па Вилбек пред една година сам кажа дека само среќа ги спасило од пораз против нас.За разлика од тогаш ние имаме добиено на квалитет,а тој не може да рачуна на Хансен.Денес го пратев Хансен против русите.Очигледно е дека му е падната формата.Иако даде некој гол и 2-3 асистенции изгуби доста топки и беше само бледа слика на оној Хансен од пред 1 година.

Секако уште многу муви треба да лапаме за Данска,но свесни се дека нема лесно да паднеме.
А го пратеше ли Маркусен на последните 5 утакмици со Лазаров заедно кога играа?
И денес против Русија? :)

Ај ме мрзи да читам наназад, ама само јас ја приметувам дека анкетава не е во ред? 85,7% за Македонија. 35.1% за Исланд :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom