СП Ракомет : 12.01.2013 Македонија - Чиле 15.45 часот

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    161
Статус
Затворена за нови мислења.
Лино Червар треба да го смени Шундо. Човекот се навикна на нашиот менталитет, и мислам дека треба да го искористиме дур е тука. Треба после оваа Светско безразлика на постигнатото Шундо да ослободи тренерското место, а со тоа и роднинските врски ќе отпаднат. И на лева бековска позиција обавезно чистка, крилата исто да се позачисти и ќе имаме селекција која ќе трае уште неколку години.

Без разлика дали нашите се штедеа или не, сепак според мене она што го изиграа беше за срамота . По незнам кој пат се повторува нашиот непрофесионализам и незалагање во било кој спорт кога играме против некој аутсајдер. Не велам дека требаше да играат со сите сили , но она што го прикажаа беше за секаква осуда . Ќе ја земам за пример Германија ( во спортовите каде што е јака ) , кога играат со некој далеку полош од нив , и покрај тоа што не се залагаат колку што знаат и играат со половина сили , пак скоро секогаш победуваат со голема разлика , и дури понекогаш и го понижуваат противникот со резултатот . Морам да спомнам нешто и за дрвоно од селектор , кој ми се чини е поставен таму само заради тоа што мора да фигурира некој како селектор . Ниту знае кога да викни тајм-аут , ниту па кога ќе има тајм-аут знае што и како да им кажи .

Па затоа и тој е ставен кај што е.На тајм аут тој треба да им каже сега ќе одиграте така и така.А не само трчајте и дајте гол.Така и ја ќе бидам тренер.Кога сме у напад ќе им викам дајте гол,а кога сме у одбрана ќе им викам - сега мора да се одбраниме.И на крај на прес ќе кажам - слабо изигравме,со ваква игра не може да очекуваме победа против појаки селекции.

Абе у секој спорт правило е ако не му иде на тимот - прво лета тренерот.Само кај нас обратно е изгледа.
Абе вистина не разбира, не го вели некој обратното ама и нема збор тој во репрезентацијата. И мене ми смета дека играчите кажват шо да се прај, ама кај нас тие поќе разбират од него.
Ќе речиш да си оди од репрезентацијата. Кај нас нема такви добри луѓе, сите си го гледат интересот

Абе вистина не разбира, не го вели некој обратното ама и нема збор тој во репрезентацијата. И мене ми смета дека играчите кажват шо да се прај, ама кај нас тие поќе разбират од него.
Ќе речиш да си оди од репрезентацијата. Кај нас нема такви добри луѓе, сите си го гледат интересот

Коментар: ovo je jedini način da se našem čovjeku nešto objasni :pos:

Јас и Crazy in Love; го слушавме натпреварот во ист локал и не видов како играме, а читајќи ве сме биле патетични.
Ајде денес ќе се оправат. Иако од РФМ треба на клоци да се исфрлат што им направија и на жените и на мажите, гниди попарени.

Еве што им се случило на Македонската ракометна репрезентација
Македонската ракометна репрезентација патуваше цели 20 часа до Севиља, преку аеродромите во Софија, Рим, Тревизо, за конечно после толку малтретирање да стигнат на местото каде тие ги играат своите натпревари во рамките на Светското првенство.
:eek:Јадни тие- 20 часа до Шпанија, а замисли да играа во Чиле- ќе требало да тргнат на 1 јануари за да стасаат:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom