СП Ракомет : 12.01.2013 Македонија - Чиле 15.45 часот

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    161
Статус
Затворена за нови мислења.
Битно тепавме...
Мизерија!
Критика до плафон и назад.
Аматерскиот тим на Чиле ни направи едно 15-тина контри :rolleyes: Пикерот ни даде гол од контра...
Па од дома да се пуштев да трчам по него ќе го стигнев во Севилја пред да додје до нашиот гол, а нашиве само со поглед го проследија.
Очекував од тимот да отпаднат Никола Маркоски и Златко Мојсоски. Во најмала рака сомневајќи се дека Злате ќе остане во тимот, очекував да отпадне Гоце георгиевски.
Но...
Отпаѓа човекот ради кого не влеговме на ОИ, ама не зашто изигра лошо, туку затоа што го немаше во одбрана - Темелков. Вистина темелков изигра најлош меч во кариерата против Португалија, но тогаш ниту еден не играше на ниво.
Темелков игра одбрана, Гоце не знае да игра одбрана. Во напад Гоце е подобар. Темелков треба да е стартер, пресд се затоа што игра добро во одбрана, а истовремено може да игра во напад без да се прави измена одбрана-напад која ги умртвува нападите.
Неисе, бате мора да игра.
И видовме што изигра, еден зицер и тој го промаши.
Гоце просечно, даде некој гол, во одбрана невидлив како и останатите.
Како што кажав имаме тројца играчи кои се изградени или со потенцијал, Кире, Манасков и Столе.
Сите беа на ниво. Кире 8 гола иако повеќето од пенали изнудени над Стоилов, Стоилов 3-4 гола, Манасков 6 ако не се лажам.
Манасков слаб во одбрана, но реално нема што многу да му се замери пошто надополнува во напад, а истотака е прв кога идеме во контра, така да пресечена топка сигурно ја претвара во контра и многу веројатно во гол.
Дилемата Марковски-Димовски. И двајцата не покажаа ништо, напротив направија и неколку пробивања. Најдебилна беше одлуката во моменти кога се крши резултат да го стави Димовски место Стоилов ццц
Чим го зема Стоилов немаше никаква потреба да се земе уште еден пикер. Стоилов е лидер, Димовски е веќе стар, во секоја права репрезентација ќе му дадеа предност на Никола, со оглед на тоа што он треба да почуствува како е да се игра на големо натпребарување иако можеби би покажал помалку од Ванчо. Во иднина сигурно ќе биде подобар, така да или требаше да го земат како втор пикер или воопшто да не иде.
Али изгледа и овде изиграл бате Велко...
Трето бате, Кире-Фичо.
Значи неможам да сватам, веќе кога го зема Фичо зошто не игра ни со најслабите?
Па сигурно ќе даде повеќе од Бранче...
Многу сум гневен што не го играат ич, бар како замена, а не таму да се крши Наумче на неприродна пзоиција.
Плус Фичо одлично додава до Столе, ама не битно е да сменат Бранче и Јоноски одбрана-напад и таа замена дур ја направат овие ја формирале одбраната.
Ќе играле брз центар? Брз центар со 4 промени одбрана-напад?
Не се резили шундо :cenzura:
И пак ќе кажам каков грабеж им направија на Кукоски и Ојлески :cenzura:
Незнам што имаат против нив двајца, стварно не ми е јасно.
Го зема Ојлески, и зошто за да го остави на трибини за цела прва фаза и веројатно за цела втора... (во зависност кога смее да има измени).
Па валјда треба и Манасков сда одмори малку, душа ќе му излезе ако игра по 60 минути на секој меч. Ама кој да мисли, 5 меча со едно лево крило :tapp:
БРАВО...

Помина што помина овој меч. Ете ПАТОООО масовно е на цело село, беше крив, уморни биле.
Се гледаше никаква желба дека немаа, останаа 10 секунди за напад, можеа комотно да одат во напад за +3, ама они заспаа го чекаа крајот.
Секогаш стартуваме лошо, али овојпат искрено страв ме фаќа гледајќи ја нашата одбрана.
Невидливо...
И не ми изгледа како да ќе напредне...
Нема шанси кај Европските селекции да поминеме со ваков пристап :cenzura:
Така да, утрешниот меч со Катар е решавачки за пласманот понатаму, мора да се победи :coffee:

Еј ајде доста со тоа Гоце не знаел да игра одбрана.Не е само Португалија,Темелков изигра очајно и против Србија.Гоце го извадија после 10 мин игра во која даде 2 од 2 гола.Па до крај и Темелков и престап не дадоа заедно толку гола.Боли ме курац како игра Мансков во одбрана кога ги пуни голови.Сигурен сум дека Гоце ќе дадеше најмалце уште 3 во второ да не го извадеше шутко,со оглед на поголемиот број контри.

Незнам зошто сеуште си го замислуваш Темелков во таа форма како на Еуро 2012,кога очигледно е далеку од таа форма.

Ајде отварајте сега тема за Македонија - Катар :icon_mrgr:
Со Катар очекувам лесна победа, не да се мачиме толку колку денеска. Наумче нека се пробуди за утре, денеска одигра многу лошо.
За денес очекував лесна победа, но чилеанците беа доста опасни, тоа е.

За мене најдобар поединец кај нашиве беше Гоцета Ѓорѓиевски ( не дека брилијаше туку најмалку грешки имаше) .. Другите тотално потфрлија ....
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 18:00 ---
Ајде отварајте сега тема за Македонија - Катар :icon_mrgr:
Со Катар очекувам лесна победа, не да се мачиме толку колку денеска. Наумче нека се пробуди за утре, денеска одигра многу лошо.
За денес очекував лесна победа, но чилеанците беа доста опасни, тоа е.

Дечко, Катар се поим за овие аматаериве од Чиле ..
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 18:01 ---
Гледајте сега на Сител 3 Исланд - Русија да видите што е WC ракомет ...

значи едно нешто не ми е јасно која е улогата на Шундо у репрезентација дали да носи бурек, дали обезбедил фри карта за секоја утакмица, толку ли голема моќ има човекот у РФМ и на негов грб пари се прават?:eek:
Ах барем Лино или Вујовиќ да ги ангажиравме 1/4 сигурно ќе имавме, вака со Наумчече и Кире како селектори не знам што ќе праиме .. :(

Тоа е кога ќе го потцениш противникот.
Нареден натпревар да се влези посериозно, да не се повторат грешките од денешниот натпревар и Шунда да кажи барем 2-3 реченици за време на тајм-аутите.

п.с. Патот ги уништи бе. :icon_mrgr:

Само знам дека губиме од Русите милијарда посто ... Човече глеј ги какви дибеци се во одбрана !

Старт баш како што очекував :vozbud: , вулканот ке проработи во следните утакмици верувајте во нашите момци не туку плукајте само :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom