СП Атлетика - Москва 2013 (10-18 август)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
4184334-3x2-940x627.jpg

Јас сакам ѕверов да победи пак и ќе го следам првенствово. Штата само за стотчето сум на свадба па нема да следам во живо.
Во диск Вторник е финалето па супер би било да ги слушам германците на Das Erste како слават. :D

Еуроспорт му е мајката. Овие од Алфа, мамицата да им а **ам што наставале во програмата само српски емисии и филмови.
Ќе пренесувале првенството, а повеќето од дисциплините нема да ги пренесат или им пишале снимка дека ќе емитуваат.
Ах, зошто нема атлетика на МРТ. Кога почнуваше од 9 сабајлето до 15 попладнето, сите дисциплини ги дадеа.
Маратонот само мене ми е симпатичен за гледање? :P

Еуроспорт му е мајката. Овие од Алфа, мамицата да им а **ам што наставале во програмата само српски емисии и филмови.
Ќе пренесувале првенството, а повеќето од дисциплините нема да ги пренесат или им пишале снимка дека ќе емитуваат.
Ах, зошто нема атлетика на МРТ. Кога почнуваше од 9 сабајлето до 15 попладнето, сите дисциплини ги дадеа.
Маратонот само мене ми е симпатичен за гледање? :P
Мене брзо одење ми е поинтересно :)
А на Алфа нема шанси да гледам, златни МТВ шо убаво си коментираа, овие две чисти од атлетика немаат, имињата им ги грешаваа на митинзите, а со толкави букви им ги пишува на градите.
Трагедија се, ама добра е Еуроспорт е тука, ако не на крај краева на линкови ќе ги бараме Хрватите.

Зошто бе ја кудите Алфа, не знам дали сте им ја виделе програмската шема, таман си е со директните преноси, секогаш кај нас само попладневната програма ја пренесувале, никогаш немало пренос од утринските натпреварувања.
Иначе временската разлика од нас и Русија е 2 часа, па да не ве чуди што преносите се толку рано. Првиот ден мислам дека се од 15 часот, а послем од 17.
Така е и на РТС, исто и на ХРТ.

Ај ќе видиме што ќе направат. ;)

Е сеа, немој да очекуваш нешто „вау“ во коментирањето, не се учи тоа од 2-3 преноси од Дијамантска лига, ти треба пракса т.е константно пренесување на митинзи, што не е случај со Алфа, или со некоја наша друга телевизија. Ама за во врска со преносите, од тоа дали ќе има преноси или снимки, мислам дека ќе сме задоволни сите.
Еве првиот ден ..
13:50 СП во Атлетика
15:00 СП во Атлетика (директен пренос)
19:00 Свечено отворање на СП во Атлетика

Е сеа, немој да очекуваш нешто „вау“ во коментирањето, не се учи тоа од 2-3 преноси од Дијамантска лига, ти треба пракса т.е константно пренесување на митинзи, што не е случај со Алфа, или со некоја наша друга телевизија. Ама за во врска со преносите, од тоа дали ќе има преноси или снимки, мислам дека ќе сме задоволни сите.
Еве првиот ден ..

МТВ си имаа константност реално ако правиме муабет. Калински со Милковски мислам дека беше двојката која одеше и во живо коментираше СП во Атлетика. И си ја знаеа работата, дсота добри коментатори беа, и историја и се. Плус поезиите на Калински абе милина.

Zoran sto otide vo penzija znaese se za olimpiski sportovi :D

Aбе види, Калински го вадеше Милковски,, иначе човекот појма си нема реално да збориме, дрво е, преносите му се у стилот „Македонската телевизија наредна недела ќе пренесува ова и ова..“ наместо да си го коментира тоа што го гледаме, тој врши реклама за нареден пренос. Не дека и МТВ пренесуваа митинзи, ама барем бевме навикнати таму да си гледаме атлетика.

Оф топик сме, ама ме погодува муабетот :))

Zoran sto otide vo penzija znaese se za olimpiski sportovi :D

Работи хонорарно, мислам дека има и емисија на Наша ТВ.

Еве првиот ден ..
Не зборев за коментирањето зашто не ја пратев дијамантската лига. Муабетот ми беше колку што видов програмата дека ќе даваат многу снимки, а не во живо да ги пренесат. :)

Шели-Ен Фрејзер ќе трча на 100?

btw: Што се случи со Џереми Воринер? Едно време блескаше на 400 метри....

Шели-Ен Фрејзер ќе трча на 100?

btw: Што се случи со Џереми Воринер? Едно време блескаше на 400 метри....
navodno uste ne mozel da se vrati od povredata kako sto treba. Istata povreda sto go oddaleci od London lani. Verojatno od slednata godina ke se vrati.

Ристе Пандев и Болт :)

971592_10200558695672700_2041786573_n.jpg

Во коментар на сликава стои "Болт ме замоли да се слика со мене" :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom