СП Атлетика - Москва 2013 (10-18 август)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Едно време мислам дека некој на аватар ја носеше малава :)
1098515_589875434388938_68491316_n.jpg

Само Пандев ќе трча во Москва од нашите? :)

Само Пандев ќе трча во Москва од нашите? :)

Колку што слушнав на вести Пандев е нашиот единствен претставник на ова СП.

Ај некој поупатен да ми кажи за сликата на драгонски, гледам дека пречкртан е и Јоан Блејк, знам дека ќе отсуствува во Москва ради повреда а кога бил позитивен на допинг тест дека до сега јас немав слушнато и за него:eek: ?* За другите веќе добро познато е.
*Прогуглав и најдов во 2009 и бил суспендиран на три месеци, не сум знаела за него....:confused:

Сам на себе си е конкуренција Болт на ова СП. Ни Блејк нема да учествува.
Иначе да, само Пандев ќе е претставник на ова СП, за жал. Но тоа е македонската реалност. На ова СП ќе учествуваат рекордни број на учесници и држави, а ние ќе сме со само еден претставник.. доволно говори за тоа колку сме за никаде во спортот.

Стотката ќе биде премногу слаба во Москва, Болт најавуваше уште за во Лондон дека може да оди на рекорд, ама со оваква конкуренција мислам дека ќе оди на сигурна опција и само ќе си го врати златото шо го изгуби во Даегу. Нема зошто да форсира и пак некоја глупост да направи.
Ама затоа има други дисциплини кои што ќе бидат повеќе од интересни.
Жените посебно 100 и 200 ќе биде многу весело.

Meне ѓуле ми е интересна дисциплина, посебно мажите. Доста добра конкуренција има.

Иначе „стотката“ ќе се одржи во недела, квалификациите се во сабота.

Корисен линк - http://www.bbc.co.uk/sport/0/athletics/23589262 .. a овој е одличен за тие што ќе коментираат, за да имаат што да кажат во преносот. http://iaaf-ebooks.s3.amazonaws.com/Moscow-2013-Statistics/sources/index.htm

И долгите и средните патеки да не ги заборавам.
Британциве уште се молат на Мо Фарах, ама може да си има проблеми, иако реално гледано моментално е доста доминантен.
Од скокачките скок во далечина кај жени би требало да биде интересно, а ѓулето брат кај жените не е забавно оноа дивон од Нов Зеланд ќе владее пак :).
Туку толку ли сме шо ќе го следиме Светсково бе, двајца без тројца?

Има некаде листа на натпреварувачи по дисциплини ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom