Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zatoa sto nema nepravdi... nema priznati nepostoecki golovi, nema nepriznati postoecki golovi, site penali se penali.. itn itn... mi ja sfakjas poentata..Најдоброто СП што сум го гледал, а ги следам сите од 1990 наваму.
И оној од Данска што го промаши пеналот добивал смртни закани ама овде дека Колумбија е во прашање и се крева помпаНепотребно се креваат тензии,колку новинарите да пишуваат.Нема теорија да се случи нешто што се случувало пред 25 години.
Непотребно се креваат тензии,колку новинарите да пишуваат.Нема теорија да се случи нешто што се случувало пред 25 години.
Едвај чекам да почнат 1/4 финалињава. Нормално, си навивам за Бразил ко и увек али и за Хрватска пошо се “наши“ нели.Ме интересира господинот Мартинез со каква постава ќе искочи против Бразил, мислам дека ако пак излезе со Караско на лев бек ќе доживее тежок блам, мозокот ќе му го испие Нејмар. Од друга страна Бразил нема што да менува, таа им е поставата освен Марсело ако не се опорави и да влезе на местото на Фелипе Луис.
Хрватска е фаворит против Русија ама до сега на првенствово не се покажаа во најдобро светло кога се во фаворитска улога. Предност на Русија е секако домашниот терен, али според мене играчки се каде каде послаби од Хрватска. Ако не се пичкаат Хрватите ко со Данска би требало да ги добијат во регуларниот дел.
Шведска со Англија ми е на некој начин сличен меч ап со Хрватска-Русија. Англија има проблем со бункер екипи, до душа Шведска не игра класичен бункер ама многу добро и организирано се бранат а имаат одлична контра. Очекував многу повеќе од Англија против Колумбија, ме разочараа некако, и тренерот и играчите. Би требало да имаат тежок меч и против Шведска која ЗА МЕНЕ е изненадување и не верував дека може да стигнат до 1/4 финалето.
Франција и Уругвај, дуел на две дијаметрално различни екипи, едните преполни со талент, брзина во нападот, другите цврсти во одбрана кои немаат премногу шанси но доста добро ги користат и тие малце шанси што ги имаат. Франција на турниров покажа дека има мака со позатворените екипи, не играат течно и брзо против екипи што се бранат. Уругвај е многу заебана екипа за било која репрезентација, назад ја имаат одбраната на Атлетико, напред Суарез и Кавани, во средината големи борци како Тореира и Весино, првиот нарочито изгази против Португалија. Иако Франција е фаворит сепак не очекувам така лесно да поминат овде.