СП 2018 - генерална дискусија

Дали сериозно мислите дека ќе се вратат темите?

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Што значи ова?
Дека само еден учесник ќе има од квалификации во Централна и Северна Америка?
Па најверојатно штом домаќините мора да учествуваат.

Не очекував ваков потег од шпанската федерација. Да објавеше Реал дека Лопетеги ги презема пред недела време, па да го отпуштеа дека преговарал зад грб можам да сфатам. Вака да се руши атмосфера на два дена пред првиот нивен меч е ептен бизарно. И според мене беа први фаворити, вака мислам дека ќе се збогуваат од титулата.

Не знам кој го токмат за нов селектор. Ќе мора да бараат некој кој има голема почит и авторитет кај сите играчи. Не знам дали Иеро е таков, Бенитез сигурно не е.

Инаку, за другиот муабет, СП 2026 ќе биде проширено на 48 репрезентации. Така да ќе има сигурно повеќе места за КОНКАКАФ, па повеќе од една репрезентација ќе ги мине квалификациите.

Што значи ова?
Дека само еден учесник ќе има од квалификации во Централна и Северна Америка?

Дотогаш планираат да го зголемат бројот на репрезентации па турнирот ќе биде со 48 екипи, така да сигурно би биле повеќе учесници од Concacaf зоната пример 3-те домаќини плус уште 3 преку квалификации.

Србинот Адем Лајиќ или Љајич или кој го знае како е, за Торино игра.

Иначе се надевам на шпанците сега потоп ќе ги задеси, вакво покажување ароганција на 2 дена пред почетокот не заслужува ништо друго.
Ljajikj sto bi se reklo vo Severna Makedonija ili Ljajic internacionalno:D

Ljajikj sto bi se reklo vo Severna Makedonija ili Ljajic internacionalno:D
со Ќ е македонската транскрипцина на презимињата од екс Југославија потекло, 100 пати е дискутирана темава, ај на форумов ама на телевизија кога ќе видиш некој со Ч дека ги пишал презимињата...

со Ќ е македонската транскрипцина на презимињата од екс Југославија потекло, 100 пати е дискутирана темава, ај на форумов ама на телевизија кога ќе видиш некој со Ч дека ги пишал презимињата...
Abe tocno e toa deka vo Severna Makedonija e so Ќ ama sepak site vo svetot go izgovaraat so Ч zatoa sto nemotat da kazat Ђ ђ kirilica ili Ć latinica.

Фернандо Јеро нов тренер на Шпанија. Баш да видиме дали било до Лопетеги или "што ти е брат Шпанија се и без тренер ќе освојат Свецко."

Глуп потег на Шпанската федерација.

Со Лопетеги работава е само доказ плус колку се исподелени у репрезентацијава на Шпанија, од претседател, стручен штаб, играчи... сите вртат на некоја нивна страна. А ова моментално поише ми делува дека или овие од Барса шо се помалце ги викаат за репрезентација да играат, напраиле галама голема (затоа и овој на федерација рече не играат само од Мадрид играчи ), или Јеро шо се токми долги години уназад да биде тренер на Реал, сеа му паднало криво што овој се договорил (имаше и слика како вчера јако ја испукале со Лопетеги ) па извршил и он плус притисок врз овој кретенов од федерација...
Мал милион тренери до сега биле договорени пред светско/европско па вака не се испонашале од федерација ко овие шупациве сеа, ко демек пичка им е овој Лопетеги па несмее дур е со нив со други да биде договорен. Ко прво кој би одбил да биде тренер на Реал, а ко второ којзнае и колку поголема плата ќе му даваат, шо значи немаат причина вака да се испонашаат на ден пред светсково... али они си знаат најбоље

Каков мадест потег на федерацијата на Шпанија :cuc::cuc: Ова е доказ дека никој не е поголем од националниот дрес, ни играч ни селектор, НИКОЈ! Само ме чуди што Реал кој патем е најдобриот шпански тим го направи ова... Да беше некој странски тим ќе сфатев, кур ги боли нив и за Шпанија и за се, ама вака не ми е јасно али ете се деси.

2 години ги уигруваше со неговиот систем, за сега баш пред Светско да го кикнат.

Kако да ја вртиме работава, мислам дека Лопетеги на крај ќе испадне најголем губитник. Точно дека тешко се одбива Реал, ама веројатно да знаел дека ќе го отпуштат од федерацијата уште сега, ќе почекал да ја каже јавно одлуката.

Ако и донесеше титула на СП на Шпанија ќе отидеше во Реал како херој. Па и да не успееше ќе се повлечеше и никому ништо. Сега вака го избркаа од репрезентација, а прашање е колку ќе биде успешен во Реал. Ако не освои ништо Перез ќе го избрка експресно. И после ќе ги тренира Гетафе или Осасуна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom