СП 2018 - Елиминациона фаза (1/8, 1/4 и 1/2 финале)

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
На страна тоа, на Хрвативе критична точка им е кај Стриниќ и Вида, само што до сега немаше кој да искористи. Се надевам дека некако ќе се стегнаат и ќе поминат. Чудна екипа ми се, во тек на утакмица навивам за нив а ако пукнат си викам добро е што пукнаа пошто не можам да ги слушам како се величаат самите себе и како ги гледаат противниците од високо. Гледав пренос на ББС пред Англија - Шведска и никаде Англичаните не ја омаловажуваа Шведска, зборуваа одмерено и со почит, иако во себе верувааа дека се големи фаворити. После тоа фатив ХРТ2 и се изнаслушав како биле супериорни и како се зависело од нив итн итн...

И пак на крајот за нив навивам, и сам не знам зошто. Можеби заради Брозгара, цар е човекот :)
Сеа ти се чудиш, како Енглезите имаат сенс за пристојност и самокритика, а шабанериве балкански - не.
Среќа Србија не стигна волку високо, кој знае што ќе гледавме.

Последно уредено:
Не знам. И Англичаните се полни со себе ама барем се контролираат во медиуми. Хрвативе се многу напорни за слушање ама ајде, ќе издржиме некако.

Искрено никогаш не сум ги сакал Хрватите, се контра сум одел и неам појма зошто, но после натпреварот со Аргентина кога коментаторите ми го наежија цело тело ги засакав. Многу и од таа победа навивам за нив. Балканци. Шампиони на СП. Најмногу за Модриќ. Момакот заслужува да освои се што може. Единствен играч на ова светско за кој би ми било најмногу мило ако подигне трофеј. (Да играше италија ќе ми беше за Буфон). Ама Хрватска одигра одлична групна фаза. Еден примен погодок и тоа од пенал и седум дадени. Дупло потешка група отколку таа што ја имаа Англија. Секоја чест за тоа што го остварија на ова СП. Но со играта од последните два натпревари, финале е само сон за Модриќ и дружината не па титула. Мора нешто да подобрат. Во 119 паѓаа по терен со Русија, се гледа дека се преморени. Им треба добар одмор. Незнам колку би можеле хрватите тоа да го издржат. Но само напред. Можеби на хартија за сите е најслаба од другите полуфиналисти, но срце на терен и се ќе биде добро.

Не знам. И Англичаните се полни со себе ама барем се контролираат во медиуми. Хрвативе се многу напорни за слушање ама ајде, ќе издржиме некако.

Аиииии

Имам барем делумна заслуга во камбеков? :love:

Да не бидам офтопик скроз, Хрватите се напорни со нивното фалење, тоа го гледаме од коментаторите на Спортклуб кои на секој ебан меч ги фалат нивните играчи, но одувек сум ги сакал.

Општо, мислам дека они се народот од екс-ју кој најмногу не сака нас, односно најмалку гледаат со потценување кон нас, за разлика од србендите кои се ем најсамобендисаната Ју нација ем мнозина не сметаат за ретардирани.

Кај Хрватите ретко сум доаѓал до таков заклучок, обично бил многу позитивен кога било во прашање односот со нас.

Ја секогаш од сите екс-Ју, сум навивал најпрво за Хрватска, али тоа не значи дека треба да се толерираат шабани сељачки од ковот на швајцарските орли.[DOUBLEPOST=1531083613][/DOUBLEPOST]
Но само напред. Можеби на хартија за сите е најслаба од другите полуфиналисти, но срце на терен и се ќе биде добро.
Ни на хартија, ни на нехартија Хрватска не е послаба од Англија.

Шансата на Хрватска мислам дека ќе биде во првото полувреме. Би очекувал да изиграат во подобро издание сега кога не се фаворити според име, но мора да ги искористат шансите во прво полувреме, затоа што Англија ќе биде сигурно подобро физички спремна. Две по ред изиграа Хрвативе у продужетци, и Англичаните имаа една таква, но сепак ќе бидат поодморени.

Nejmar e 20 pati pojak od kopilevo shto igra vo Chelsea.
Pogba vredi 20 denari.
Modric e noviot Zidane komotno vo Real Madrid.
Brazil i Argentina za kur ne gi biva.
Belgija i Francija ne znam koj kje ide dalje. Belgija.
Znachi finale - Belgija - Hrvacka.
Hrvatska kje osvoi. (navijachki i na sekakov drug nacin)

Последно уредено:
Сеа ти се чудиш, како Енглезите имаат сенс за пристојност и самокритика, а шабанериве балкански - не.
Среќа Србија не стигна волку високо, кој знае што ќе гледавме.

Море речи среќа ние шо не учествуваме на вакви настани, имаше на трибини да се скандира за Албанци, солунско поле да ечи на секаде итн итн

Sent from my iPhone using Tapatalk

Слава Украини е дебилно, ама ај некако. Мене ме чуди тоа давај, давај што му значеше. Досега сум го слушнал само од шофери на камиони кога се помагаат за возење во рикверц на тесни улици...
давај давај му викаш на шофер за скратено давај гас.. демек ајде давај гас..

36805874_2008843555844770_7668610218053337088_n.jpg

Ако сеуште не е јасно. :D

Okej e, 20 i kusur igraat za Anglija.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

и 90% од Белгија :)
Да, незнам на Белгијциве која лига им е омилена после Премиер, пред некој ден разбрав дека ниту еден Белгијец не играл за Јуве.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom