СП 2018 - Елиминациона фаза (1/8, 1/4 и 1/2 финале)

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Да не ме сфатиш погрешно, не велам дека ти си очекувал, туку такво беше генералното мислење :) еве види какви се коментарите откако го постирав составот а имаше и во темата за ПЛ исто дискусии https://forum.kajgana.com/threads/СП-2018-генерална-дискусија.79496/page-65#post-8399784
Значи репрезентацијата не е на рамниште со претходните генерации.Ама споредувам квалитет на играчи на Англија со Тунис и Панама и Колумбиј/Полска/Сенегал/Јапонија при 1/8 финале.Од сите овие се класа/и подобри.
А експертизата на членовиве овде нема што да се дискутира.Пола од форумов не знаеше која со која група вкрстува :D

Тоа со its coming home почна на заебанција. Никој не очекуваше да се деси, но како изминува времето надежите се зголемуваат што е и нормално, во полуфинале се.

Англија е пријатно изненадување на Мундијалов. Не дека лесна група имаа, ама и таму прикажаа добри игри. Со Колумбија исто така одиграа солидно, а денес сите типуваа демек уморни се играа 120 мин пред 5 дена, тесна ќе биде, за на крај рутинирано да ги поминат без некои посебни напори.

Мене ми се свиѓа што се влетаа како underdogs на СП, но гладни за перформанс и успех. Лингард на пр. колку и да не е на ниво на некои мега играчи трча по 15км на меч, се трудат. Кејн и да е затворен во текот на мечот играат тимски што прават шанси преку други позиции. И паметно одиграа што одеа на пораз против Белгија затоа што сами си избраа патека по која полесно ќе стигнат до 1/2 финале или финале.

Мегвајр и Трипие ми се помеѓу подобрите играчи на ов СП.

Англија е пријатно изненадување на Мундијалов. Не дека лесна група имаа, ама и таму прикажаа добри игри. Со Колумбија исто така одиграа солидно, а денес сите типуваа демек уморни се играа 120 мин пред 5 дена, тесна ќе биде, за на крај рутинирано да ги поминат без некои посебни напори.

Мене ми се свиѓа што се влетаа како underdogs на СП, но гладни за перформанс и успех. Лингард на пр. колку и да не е на ниво на некои мега играчи трча по 15км на меч, се трудат. Кејн и да е затворен во текот на мечот играат тимски што прават шанси преку други позиции. И паметно одиграа што одеа на пораз против Белгија затоа што сами си избраа патека по која полесно ќе стигнат до 1/2 финале или финале.

Мегвајр и Трипие ми се помеѓу подобрите играчи на ов СП.

Излегува дека и Мартинез и Саутгејт бea истовремено во право кога играа со резерви меѓусебе, и двете се во 1/2ф :)

Русиве играат како побудалени, не им дадоа да мрднат.

Отров утакмица

Ми се појавија до сега неколку статуси на фејсбук (и тоа не само од балканци туку и од странци) со мислење "Ej ke bide zeznato, ke ima nekoja mestenka za Putin ovdeka ke mu popustat"

Или ова се луѓе што не гледаат фудбал и не гледале ниту еден натпревар на Русија на првенствово или се луѓе со IQ 10.

Во спротивно стварно не знам како може некој во здрав разум да помисли дека некој БИ и помогнал на Русија денеска, а уште помалце па и помогнал до сега.

Vidi bratce mesteno e se toa, namerno izgubija od Urugvaj za posle na shpanija da im stavat droga vo supata za spancive da igraat losho, i posle toa namerno hrvatska zavrsi prva vo grupata a ne argentina deka ke im se polesen protivnik na rusive, se e toa mesteno be bratche, golem e Putin pazi sve, mokjni igri se toa, se mestenki, Putin e bog mesti izbori vo Amerika, mesti Svetsko prvenstvo, mesti zglobovi, mesti Volk Fest Valandovo, mora da se pazi ke ima tuka penal nekoj sto posto....sto? VAR? A be se e toa mesteno za pari be prat ke mu dade milionce Putin na sudijata i toa e toa nema sto tuka, se znae unapred mesteno e
1530374921341.jpg

Голиште (y)
Како пички играат повторно Хрвативе иако се поквалитетни, нека бркаат сега резултат кога ќе се начукаат Русиве назад.

Која голчина Черишев, мајсторски!!!!
Кое првенство го игра човеков .. :bravobe:

Аууууу :cuc: :cuc:

Свака им част на русиве, тотално обожавам ваков дефанзивен фудбал на екипи со потпросечен квалитет.

Сфаќам дека 99.99% од луѓево мразат од дното на душата ова ама ако не примат брз гол русиве тотално ќе уживам во оваа копачка игра на Русија.

Знам дека звучи ова и како заебанција или што и да ти знам, ама мртов озбилен сум :D

Тотално би претпочитал Македонија да игра ваков фудбал на светско/европско некогаш ако отиде се додека носи резултати и не бива за тоа.

А русиве богами ги бива за бранење..

Ќе биде напето ова нек си ибе матер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom