СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тунис во Хрватска не изненади,сега сигурно ја имаме научено лекцијата...
Дека се заебани се,и тоа како...
Играат доста агресвно во одбрана,многу се брзи,подвижни,нешто шо не не одговора многу,зошто неаме такви играчи за да парираме...
Имаат искуство,костурот на тимот им е во добри екипи,и сигурно доаѓаа спремни...
Ќе мора и ние да наметниме бавно темпо,без многу брканици по терен..
Се ќе зависи од овај меч,ако тепаме со Тунис,па со лесна победа над Иран и после ќе имаме отворени опции за нокаут фазата,шо се вика ќе си го бираме самиот противникот..
Ако изгубиме ќе биди многу лошо....
Сепак мислам дека спремни ќе ги дочекаме Африканците,сепак имаме повеќе играчи,појјак ростер,плус да се надеваме дека Борко ќе има ден,или Диви...
И одбраната да функционира на потребното ниво....
Да се разбудат од зимски сон Ацо и Велко оти го сркнавме...:D

Тунис според мене се дефинитивно екипа што во топ3 во групава ќе заврши.

Не знам зошто би било изненадување ако не ги победиме Тунис.

Очекувам во последни минути да се решава нашиот меч со Тунис. Сепак и покрај ова 4 победи во групава се must, ако сакаме да докажеме дека сме сериозна репрезентација со сериозна шанса за историски успех.

Најреално јас мислам не треба многу да се трудиме да ги анализираме противниците , туку најголем проблем на ова светско сме самите.Ако на претходните првенства одбраната ни беше најјако оружје моментално ни е швајцарско сирење.Едино би имале шанса да добиеме натпревари (го исклучвам со Иран) е голманите да имаат над 20 одбрани друго чаре нема.Мада и со околу 20 одбрани на голманите ќе треба да дадеме минимум 25-26 гола па со оглед на формата на сите бекови освен Лазаров и то тешка работа.Некои викат сега сме имале повеќе опции во нападот со Прибак и Вугринец.Не да немаме поќе опции туку и тие не знат кај терат.Да ги имавме овие Прибак и Вугринец во Србија кога и тие беа во топ форма ќе беше друга приказна,вака и тие само ќе се вклопат во сивилото.

Последно уредено:
Очекувам кинење живци, нервни сломови, како и секогаш со нашите репрезентации и очекувам еднаш да имаме поголеми амбиции од тоа “да поминеме група“. Знаеме кои сме, што сме и како сме, ама мора борење машки и до крај.
Реално, сега ни е мајката да запнеме, толку силни репрезентации испаднаа, така да, нека запнат малце и нека не се задоволуваат со поминување група. Ако може, мислам.

Очекувам кинење живци, нервни сломови, како и секогаш со нашите репрезентации и очекувам еднаш да имаме поголеми амбиции од тоа “да поминеме група“. Знаеме кои сме, што сме и како сме, ама мора борење машки и до крај.
Реално, сега ни е мајката да запнеме, толку силни репрезентации испаднаа, така да, нека запнат малце и нека не се задоволуваат со поминување група. Ако може, мислам.
Ако не запнат таму, 100% ќе запнат по кафани после светското :masa:

Нека не се занесват овие босанците...
Читам по портали тој селекторот изјавува ќе не победеле нас , Австрија и Иран.:cool:
Моја прогноза е дека освен Иран од сите ќе изгубат во групата . Убеден сум дека ќе се избламираат на првенството , без разлика шо го победија Исланд и се квалификуваа во Катар .

Според мене мислам дека вака ќе изгледа на крајот нашата група :

1. Хрватска
2. Македонија
3. Тунис
4. Австрија
5. Босна
6. Иран (со нула бодови):X3:

Читам по портали тој селекторот изјавува ќе не победеле нас , Австрија и Иран.:cool:
Моја прогноза е дека освен Иран од сите ќе изгубат во групата . Убеден сум дека ќе се избламираат на првенството , без разлика шо го победија Исланд и се квалификуваа во Катар .

1. Хрватска
2. Македонија
3. Тунис
4. Австрија
5. Босна

Ostaj gi toa e adrenalinot, istoto go izjavuva koga odea za Brazil so Fudbalerite pa ostanaa vo grupata. Nie mora da se fokusirame na Tunis toa e od psiholoshki aspekt nasiot najbiten natprevar vo grupata. Prv Natprevar e sekogas biten ali ovaj ima posebna tezina. Se raboti za direkten konkurent za 2mesto. Tunis ke se spravi lesno so Bosancite i so Avstrijcite. Tuka sme nie da im kazeme od pocetok kade e nivnoto mesto. Kako sto nekoj spomna nemora da se zamarame so protivnicite tie se nebitni ako nie ja zavrshime nasata rabota kako sto treba. Odbranata so se golmani e Bullshit i toa vise podolgo vreme. Borko, Divi i Mitrevski raka na srce ne se konstantni. Ke se vide sega na turnirot vo Francija pogotovo na natprevarot so samite francuzi kade sme nie vo sporedba so samiot svetski vrv.

1. Хрватска
2. Македонија
3. Тунис
4. Австрија
5. Босна
Како што го видов составот на босанцие, повеќе се интернационалци во солидни клубови, што да не нашите од пропаднатиот Металург подобри се од нив?

Како што го видов составот на босанцие, повеќе се интернационалци во солидни клубови, што да не нашите од пропаднатиот Металург подобри се од нив?
Подобри се.
Ќе се увериш за некоја недела.:rolleyes:

Ги гледав Тунис вчера со Словачка и денес со Швајцарија ,ке ги спичкаме без проблем .

Ги гледав Тунис вчера со Словачка и денес со Швајцарија ,ке ги спичкаме без проблем .

Само од кај најде толку оптимизам кога Тунис ги преслуша и Словачка ,Швајцарија и Белорусија не ми е јасно :pos:.

Тунис со „три од три”: Совладана и Швајцарија за трофеј пред СП

Јас сфатив дека овие Тунис зависат од 2-3 играчи и највеќе од Жалуз бидејќи он највеќе дава голови, нешто како наш Кире.. Сметам дека ако го сопреме него, 80% ќе го спречиме Тунис..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom