СП 2015 Катар - Група А (ESP, SLO, BLR, BRA, CHI, QAT)

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
По се изгледа нема да настапи, со оглед на тоа што сеуште го нема во составот на Шпанците.
Сега ми е веќе јасно со оглед на тоа што гледам слики е на тренинг во Скопје со Вардар.

Ако има некој кладилничар нека ја пука Катар - Бразил над 50,5 гола да не речите дека не ви кажав :D

Овој со икебанава на глава :sramezliv:

Да играм против него во искушение ќе бидам кога ќе трча контра да го фатам за суканициве :D

Ќе ми биде ќејф доколку Бразил го плесне на домаќинот, онака да ги врати на земја, но не ми се верува дека со ваква игра ќе направи нешто. :)[DOUBLEPOST=1421346266][/DOUBLEPOST]Инаку што е финтава со публиката? толкава сала а празна..
па Бразил има повеќе навивачи од домаќинот.. :D

Ме интересира што репрезентација се Катар кој е повеќе упатен, платеници?

Зошто Раде Стојановиќ не е во составот?

Sent from my iPad using Tapatalk

Brazil bas lezerno si odigraa.Rezultatot ne bese vo prv plan,formata ja tempiraa.:icon_mrgr:

Ме интересира што репрезентација се Катар кој е повеќе упатен, платеници?
абе не се нешто посебно како што ги прават, Шарич ги спаси сега со Бразил, а Бразил се послаби од Аргентина изгубија во финалето 2014 за првак на Јужна Америка..

Бразил
Во прв план е Жоао Силва, младиот бек на Адемар Леон, кој е сметан за еден од најталентираните играчи во Шпанија во овој момент.

Покрај него се и дуото кое настапува за Гвалдахара - Фабио Чуфра и Александро Позер, Толедо и Грама од Грањолерс и некој што скоро стапнал и во Македонија, Тиаго Сантос, левиот бек на Логорњо Ла Риоха.

Сум ги проценил, Чуфра и Силва со 5 и Позер со 4 беа најдобри стрелци кај Бразил. :roker:

Овој Силва без сомнение ќе игра у топ европски клуб. Има одлична „кошаркарска“ техника, денеска играше и принудно лево крило и брцна гол и од таму. Единствено што слаба точка му е шутот, 2-3 пати го промаши голот, ако тоа го поправи ќе биде класа плејмејкер.

Имаат добри млади играчи Бразилците, добар потенцијал, со дисциплина (што најчесто фали кога е во прашање јужноамеричка селекција) можат догодина на ОИ дома да на прават добар успех.

Слаби Катар,ако не беше Шариќ тешко дека ќе тепаа,макар и против ваков Бразил...
Ништо посебно не се,иако се гледа резултатот од работата на тренер како Ривера..
Си ја знае работата стариот,но сепак фалат играчи за да победуваат посилни селекции..
Иако против пацерски селекции како Словенија и Белорусија ништо чудно и да изненадат...
Склони се доста на киксеви овие две селекции,па мишто чудно да земат некој скалп Катарците...
Мислам дека денес имаа и голема помош од судиите,доста шутеви на Бразил беа под фаул,а не беше запрена играта и топката беше доделувана за Катар...
Плус тој црнецот во одбрана,се уби од мавање,и не му дадоа 2 минути,зошто се кршеше резултатот,дури откако Катар се одвои на сигурна разлика во самиот финиш тогаш го исклучија...
Ќе имаат доста помош од судиите,кај шо буши нафтата ништо не буши...:zloo:
Солидно е левото крило,доста добра техника..
И пикерот не е лош...
Марковиќ е класичен шутер,нема некоја техника,ама има шут..
Десното крило не е лош,стара југословенска школа...
Левите бекови не се ништо посебно..
И пред се Шариќ,се друго просек...
Се на се слаба селекција се Катар,ама доста вложуваат,па ништо чудно да направат некое изнендување и да тепаат некоја од европските селекции...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom