СП 2014 - Група Г (Германија, Португалија, Гана, САД)

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Уф у пм, заебана утакмица, али многу ми е мило што ги затресоа Германците и сите ко @kazioX што беа убедени у апсолутизмот на Германците се треса пред екран.

Убаво реков на почеток, Џордан ич не ми го праи меракот, ич нејќам такви играчи. Има играчи кои себичат, али ги бива (Суарез жив пример). Овој нит го бива, а себичи. Да ја подадеше све ќе се сменеше.

Овојпат одлична колективна игра, сите се покажаа ко што треба. Штета што Есиен и Боатенг не беа доволно фит за да ги изиграат двете утакмици фул. Со нив и те каква разлика ќе имаше. Само коа ги гледам како бранат корнери се осеќам ко пак да го гледам Ливерпул низ сезонава, ми се тресат нозете коа ќе видам корнер.

Иначе мило ми е и за Клосе, само не мораше баш против Гана да го даде, али добро, не можев ни да се нервирам у тој момент, голем момент беше за фудбалот.

Сега за Гана да иде даље шансите се многу заебани, Португалија мора да тепа без Пепе и Коентрао, а ја убеден дека нема да тепаат ја играв 1X. Али ипак ќе се навива за Португалија. После тоа Германија ќе мора да ги тепа САД, а Гана да ги тепа Португалија. Не е готово.

У секој случај, не верувам некој дека ќе се заебава за Гана и ќе ги гледа со потсмев у блиска иднина.

Najbolja utakmica do sea. Gana vaka ako izigraat protiv portugalcite idat dalje.

Браво за Гана.
Клосе :love:

Уф у пм, заебана утакмица, али многу ми е мило што ги затресоа Германците и сите ко @kazioX што беа убедени у апсолутизмот на Германците се треса пред екран.

Убаво реков на почеток, Џордан ич не ми го праи меракот, ич нејќам такви играчи. Има играчи кои себичат, али ги бива (Суарез жив пример). Овој нит го бива, а себичи. Да ја подадеше све ќе се сменеше.

Овојпат одлична колективна игра, сите се покажаа ко што треба. Штета што Есиен и Боатенг не беа доволно фит за да ги изиграат двете утакмици фул. Со нив и те каква разлика ќе имаше. Само коа ги гледам како бранат корнери се осеќам ко пак да го гледам Ливерпул низ сезонава, ми се тресат нозете коа ќе видам корнер.

Иначе мило ми е и за Клосе, само не мораше баш против Гана да го даде, али добро, не можев ни да се нервирам у тој момент, голем момент беше за фудбалот.

Сега за Гана да иде даље шансите се многу заебани, Португалија мора да тепа без Пепе и Коентрао, а ја убеден дека нема да тепаат ја играв 1X. Али ипак ќе се навива за Португалија. После тоа Германија ќе мора да ги тепа САД, а Гана да ги тепа Португалија. Не е готово.

У секој случај, не верувам некој дека ќе се заебава за Гана и ќе ги гледа со потсмев у блиска иднина.

Гана и со реми денеска на Португалија има реални шанси за 1/8. САД ќе има 4 бода, и гол разлика +1, а Гана ќе има 1 бод, и гол разлика -1. Е сега ако Америте загубат од Германија со два гола разлика а Гана победи со 1, ќе одат понатаму со 1 гол разлика подобра од таа на Американците.

Гана и со реми денеска на Португалија има реални шанси за 1/8. САД ќе има 4 бода, и гол разлика +1, а Гана ќе има 1 бод, и гол разлика -1. Е сега ако Америте загубат од Германија со два гола разлика а Гана победи со 1, ќе одат понатаму со 1 гол разлика подобра од таа на Американците.
Не го слушај Панчев бе, утре играат Португалија :D

Иначе да, САД ако изиграат и нерешено со Португалија, после ќе треба да бидат и потопени од Германците, за што има реални шанси.

It's not over until it's over :)

Најдобрата утакмица на светското засега, 4 гола во вториот дел.:drk:
Гана одлично и се спротистави на Германија, гледавме потполно изедначен натпревар, многу ми е мило за Гана што не загубија и според мене беа поблиску до победата овој Џордан Ају да реагираше подобро во 2 наврати.
Свака му част на Клосе, играч роден за големи натпреварувања, треба од следната утакмица да му се даде шанса од првата минута.

Германија нема светла иднина, цел тим им е со искусни играчи и едвај спасуваат гз против Гана

Ова беше коментар во стилот на бундес фановите, веднаш после поразот на Италија од Костарика

Подруго е со Швајнштајгер во тим и Лам каде што треба.
Пак на исто место играше Лам бе стиропол.

Зашто многу те читам.
Каков торко си.Тоа што го пиша претходно,се чудам кај го прочита.Едно читаш,друго пишуваш.

Пак на исто место играше Лам бе стиропол.

Каков торко си.Тоа што го пиша претходно,се чудам кај го прочита.Едно читаш,друго пишуваш.
Непотребно е Хумелс да се форсира..Потребен е за понатаму.Ќе покриеше Гинтер/Мустафи без проблем.Или пак Боа или Хеведес а на нивно место Гроскројц или Дурм.

Денес Гецињо шоу ќе прави.

ova ne bese fudbal, ova bese fudbal i pol :D
definitivno najdobar natprevar do sega na svetskoto

Германските напаленковци нешто нервозни ааа.. :vozbud:

Непотребно е Хумелс да се форсира..Потребен е за понатаму.Ќе покриеше Гинтер/Мустафи без проблем.Или пак Боа или Хеведес а на нивно место Гроскројц или Дурм.

Денес Гецињо шоу ќе прави.

Јој Shkodran go pokrivall bez probllem.[DOUBLEPOST=1403385670][/DOUBLEPOST]
Абе глупчо види што си пишал.Со влегување на Швајнштајгер,помисли дека Лам се врати на десен бек хехе

Толку ти е капацитетот да разбериш за жал .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom