СП 2014 - Група А (Бразил, Хрватска, Мексико, Камерун)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Овој сајтов на ФИФА е ист како нашиве владини портали, коа Албанците ќе напраат голема пиздарија на кафирите. Штама, као да се ништа није десило, Бразил си победи.... За разлика од тоа, на други светски портали за фудбал, лом ги напраија ФИФА и се осеќа у старт антагонизам кон Бразил. Но, не беше неочекувано ова. Ваљда сите веќе знаеме како судат судиите на натпреварите од големите натпреварувања, кога на фаворитот му фали нијанса (или повеќе). Еве, на прошлото големо натпреварување, сетете се како испаднаа Украина, Данска и Хрватска.
Ко што рече некој - сеа знам зашто не можат да ги доизградат стадиониве - ги дале парите на Јапанецов.
Секако дека не е така, вистината најверојатно лежи во инструкциите кои под маса ги добиваат судиите од Блатер.

Глупо е малку да се потценуваат толку играчите колку што се пишува овде. Не знам искрено дали некој друг има барем приближно толку добра статистика како Нејмар. На 50 утакмици за Бразил има постигнато 33 гола и 21 асистенција. Не е лидер? Глупо... Тоа што игра циркузантот Марсељо (како што го нарече нашиот тренер Ѓуровски, кој патем видов вчера колку не знае за современиот фудбал) може да се криви Сколари. Со златен Луис Филипе не би го ставил овој дотичниот ни на поширок список. Мислам дека се повеќето играчишта во репрезентацијата, ама се сложувам и јас дека играчи како Фред, Хулк и Паулињо треба да сонуваат за во први 11.

Шо му фалеше на Паулињо синоќа?
Ај Хулк е дрво уште од одамна, Фред еден Господ знае зошто е земен (иако он неговото вчера си го направи), ама Паулињо си изигра просечно, ништо посебно, ама далеку од слабо.

Haha go odbra I ti igracisteto mu eba mater. Marselo za Maksvel go ima izmisleno fudbalot.

Sent from my Grand X In using Tapatalk
Не ме разбра. Баш тоа и ја сакав да го кажам, Марсело е Р.Карлос за Максвел и затоа си игра курташак пошто знае дека тешко Сколари би го стаил на клупа за да игра Максвел...
Да беше повикан Филипе друга песна ќе се пееше.

Не ме разбра. Баш тоа и ја сакав да го кажам, Марсело е Р.Карлос за Максвел и затоа си игра курташак пошто знае дека тешко Сколари би го стаил на клупа за да игра Максвел...
Многу ти е глуп муабетот искрено. Марсело си играл кур за репрезентација, зашто не бил под закана на неговата позиција! :facepalm:
Не брат, на домашен терен за репрезентација неможеш да си играш кур, којсакаш биди. Едноставно Марсело сезонава е дупе и тоа што тебе ти заличува дека не го дава максимумот е уствари неговиот максимум зашто сезонава факт е преслаба, тотално надвор од форма. Затоа и така слабо игра, а не зашто не се замара.

Многу ти е глуп муабетот искрено. Марсело си играл кур за репрезентација, зашто не бил под закана на неговата позиција! :facepalm:
Не брат, на домашен терен за репрезентација неможеш да си играш кур, којсакаш биди. Едноставно Марсело сезонава е дупе и тоа што тебе ти заличува дека не го дава максимумот е уствари неговиот максимум зашто сезонава факт е преслаба, тотално надвор од форма. Затоа и така слабо игра, а не зашто не се замара.
Добро, еве не си игра курташак туку е дупе, па за кој кур му го земаа Максвел да му биде резерва и никаква конкуренција.

BqBIcOACcAIzA98.jpg

4ти пат капитен. Единствен во историјата.

Добро, еве не си игра курташак туку е дупе, па за кој кур му го земаа Максвел да му биде резерва и никаква конкуренција.
Е тоа незнам. Според мене грешка на Сколари е што не го зема Фелипе. Со двајца странични бека кои се офанзивни се ствара огромна дупка позади. Вака Дани Алвес ќе излетуваше, а Фелипе ќе беше подефанзивен со што ќе се створеше некој баланс во одбраната (повеќе играчи за покривање во одбрана). Ваљда Сколари идел на картата дека Марсело подобро е воигран со репрезентацијава и играчиве на Бразил, ваљда нема скапо да го чини ова понатака кога ќе дојде појака репрезентација.

Ја па те укапирав дека Максвел е боље од Марсело, викам зар е могуче до волку да е пијан Маки па да пише вакво нешто. :D Чудно ми дое ептен пошо Максвел играше кај нас, го знаеш што говедо е. :D

Ја па те укапирав дека Максвел е боље од Марсело, викам зар е могуче до волку да е пијан Маки па да пише вакво нешто. :D Чудно ми дое ептен пошо Максвел играше кај нас, го знаеш што говедо е. :D
Патарушка е Максвел а ти ми го праиш боље од Нагатомо. :гик:

Вчера за Хрватска ми беше многу жал. Во последно време се збори само за судиски грешки во овој спорт и тоа е факт. Се расипа фудбалот, Јапонецов треба црвен картон да добие. На светско таков пенал да досудиш, имам впечаток дека се игра за Бразил, нормално домаќин, башка фаворит, плус прв натпревар...Жално. Против Бразил до крај!

Мислам дека цел свет беше упати критика, али јебеш га тоа. Резултатот стои. Идеме даље да ги изгледаме и другите фаворити како им судат пеналчиња. Затоа не гледам фудбал јас, за 90мин време еден наместен пенал да го реши натпреварот.

Али пак од друга страна ова ми е најзабавното првенство, Германциве испозакачија на секаде знамиња, дури и на точаците и колите имаат стаено. Позитивно е, вечер ќе биде јако Шпанија - Холандија.

10457573_894750073874174_6966596623573428287_n.png
[DOUBLEPOST=1402675192][/DOUBLEPOST]
maxresdefault.jpg

VS

alg-rafael-marquez-jpg.jpg
[DOUBLEPOST=1402676043][/DOUBLEPOST]Ауу повторно грешка на судиите. Чист гол поништен на Мексико. Многу добро играат засега.

Последно уредено:
Кај виде офсајд бе маме му ебам :D

Не сакав да кењам пред утакмицава, ама нормален ли е што збореше Станојковиќ за Мексико? Си реков маме му ебам може пристрасно гледам на работите како фан на Мексико, ама со проблемите што ги имаа Камерун во никаков случај не може да се фаворити на мечов. Мексико ќе бил само декор во групата. Wtf?

Самуел етООО

Маркез спасува гол за Мексико :pos: Абе Маркез бе ццц

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom