СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
Иначе, според мене заслужено Меси ја доби наградата. Милер да направеше нешто финалево он ќе земеше, вака јок, Меси 100% заслужено, у секоја утакмица беше клучен.

Генерацијата Лам,Швајнштајгер,и целиот проект на Германците кој почна таму некаде 2004та денеска го достигна зенитот...

Оваа генерација ќе оди во историјата како една од најуспешните,со сите можни медали кои постојат во фудбалот.

Боатенг СТАМЕН денеска,ја одржуваше Германија во игра..Хеведес солиден исто...Швајни КОМАНДАНТ!!!

Миро-:cuc::cuc::cuc::cuc:
Bows out like a king :cuc:

Ваzно Меси пак поврати.Да не му иде нагон за уште една тура,го утешија со наградата.Што ме зачуди на почетокот,малиот во одбрана се врати...ама затоа после загина,толку чува дрогата.
Тамам се врати за наградата да ја подигне,иначе си се скри во соблекувална негде или и таму повраќаше.

Робен,Маскерано,Милер,Швајнштајгер,Лам,Нојер и Гарај многу подобри беа од Меси,многу.

Џонтра по пријава од Ригелчо колегата е баниран најверојатно штом го нема.Ем колеги,ем му го шупи.
Голем поздрав за него и честито вицешампиони.:pos:

@Rigel Kent

Џони е крив,ги симпатишел повеќе од немците...коефициентот подобар бил..Ај сега напиј се едно чајче од липа,да ги исушиш солзите.:sleep:

ах...најозбилно бе све треба буквално да ти се каже...визуелно и сликовито исто значење имаат...ваљда не си до толку....

Не е тоа поентата на постот , ама ај толку разбираш . Сакаш уште внимание да ти посветам ?

10532361_927538290605232_5949060535976951112_n.jpg

Единствениот сезонава и еден од десетте играчи во историјата што освоиле СП и ЛШ во иста година!

:vozbud:

.. прашајте го Меси што му значи наградата, па после расправајте се. :)

Инаку браво за Германците, со оглед на севкупната игра на ова СП и презаслужено. Генерација за памтење ќе бидат со чело на Лам, Швајни и остали. Аргентина според мене треба да се радува што воопшто стигнаа и до финале.

Виталиј мен оф д меч.

.. и да, конечно нешто и на форумов се погоди кога се пишуваше пред почетокот на СП дека најверојатно Германија е таа што ќе го освои. Капа доле експерти. :LOL:

Па лично е , јас не сум злопамтило па ајде некој ме зезал па да враќам со лични навреди , тоа е случај со Castiel , blanco и други останати да не ги набројувам . Јас ги зезам во другите теми но никогаш лично не ги навредувам .

Пак ти пишувам,највеќе скокаше за Аргентина и наместо машки да издржиш сеир ти бетер си ја бараш бељата.
Сунѓерот боље изигра од тебе у темава.

Џонтра по пријава од Ригелчо колегата е баниран најверојатно штом го нема.Ем колеги,ем му го шупи.
Голем поздрав за него и честито вицешампиони.:pos:

Јас некој што сум пријавил на овој подфорум беше ти со навредите на национална основа пред некоја недела . А џонтра не е баниран заради мене или некаква пријава . Ете нека ти објасни @Ilumious , еднаш да се расчисти ова.

Јас некој што сум пријавил на овој подфорум беше ти со навредите на национална основа . А џонтра не е баниран заради мене или некаква пријава . Ете нека ти објасни @Ilumious , еднаш да се расчисти ова.
Откај да знам па јас кој го банирал., што мислите бе ова НАСА ли дека е па секој чекор се следи :D

Пак ти пишувам,највеќе скокаше за Аргентина и наместо машки да издржиш сеир ти бетер си ја бараш бељата.

Штом сум на темава , трпам сеир , да бев кукавица ќе се одлогирав па не ме интерсира што постираат другите . Верувам многу од овие сега што се силат тоа ќе го направеа.[DOUBLEPOST=1405293599][/DOUBLEPOST]
Откај да знам па јас кој го банирал., што мислите бе ова НАСА ли дека е па секој чекор се следи :D

Нели ти си супермодераторка на форумов , да не сакаш јас да ти гледам кој како е баниран и со кое мислење.

se na se od site sto bea ubedeni deka svabive ke tepaat 5+ gola ispadna na kraj skapanicite od fifa i nivnite marionete odnosno sudiite segde da odlucuvaat koj ke bide pobednik aludiram na toa sto ovaj ricolii ne dade crven karton togas koga trebase toa sto toj dosudi bese samo sledenje na upatsvata na golemcite inace startot na noer vo 1 pol nad iguain e ako bese vo 16 vnatre penal i zolt karton a dokolku bese nadvor toa e sloboden udar i crven karton barem jas kako sto vidov prvin ima kontakt pa potoa golmanot ja boksova tokata koja e tesko da kazam dali e vo ili nadvor od 16,drugo dossta interesno vo taa situacija e reakcijata na pomosnikot (ne dade nikakov signal za faul ocevidno nemaat madinja pa cekase nastimaniot ricolii sam da odluci ) se na se argentincite im izigraa taktici mudro vo 1 poluvreme bea podobri ,sabelja vrska nema se gleda toa i od avion najdobar igrac vo toa poluvreme e laveci koj zaedno so maskerano bea motori ako nekoj trebase da izlezi od igra toa bese mesi ,za iguain ne mi e cudno da luvka prazni golovi znam deka mu trebaat dve tri 103% sansi za daj 1 gol no sekako coekot mnogu pretrca se borese i nikako ne smese da bide smenat od to drvoto palcio ,frustriran sum od odnosot prema igrata na mesi ova bese sansa da odi skalilo pogore onamu kade malkumina se 2 poluvreme mesi se zakova srede centarot i ne mrdna ni metar poveke ,ne sum navivac na argentina ,no prosto ne mozam da navivam za nekoj koj mi sotril pola familija

Браво за Германците, го заслужија Мундијалот. Искрено навивав повеќе за Аргентина, заради нивните навивачи со каква страст, жар влегуваат во секој натпревар, и за Меси нормално, жално е таков играч да остани бев злато од Светско првенство.
Германија како Германија, вредни, со огромен вложен труд без звезди и без многу дигање на прашина дојдоа во Бразил и го освоија тоа што му припаѓаше, и што му бегаше од рацете за малку во минативе Мундијали.

Утакмицава беше како секое финале. Тврда, без многу шанси, а главните шанси ги имаше Аргентина. Сепак со просечен играч како Паласио кој имаше озбилна минутажа на Светсково, неможиш да станиш Шампион (зборувам за 100% шанса). Германците трпеливи си ја искористија шансата, и после заспаноста на Демикелис и мајсторијата на Геце победија. Стварно, не ми е јасно дали Демикелис бркаше сенки во шеснаесетникот. Јас разбирам дека беше 113та минута и дека концентрацијата е на најмало можно ниво, ама онаква почетничка грешка е недопустлива. Затоа и никогаш не бил врвен стопер.

Без да ги читам горните постови, сигурен сум дека 90% од вас не се согласуваат со одлуката за Меси да освои златна топка. По мене нити еден играч на Светсково не се оддели од другите, како пример Зидан, Канаваро, кои однапред се знаеше дека ќе бидат изгласани. Во тесен избор со Ноер според мене, Меси ја освои топката само заради тоа што е звезда.

Епа тоа е луѓе, вакви возбудувања здравје по 4 години. Главно уживавме во едно прекрасно Светско Првенство кое се изедначи во постигнати голови со тоа во Фрацинија 98' и со под 171 гол се најефикасни Светски Првенства во историјата на фудбалот. Светско Првенство заврши, но тука не е и крајот на Фудбалските возбудувања кај вистински вљубеници во најдобрата споредна работа на Светот, за краток период почнуваат и Лигашките возбудувања. BRING IT ON!!! :D

И за крај, се надевам дека на Златко ќе му ја одложат пензијата и дека ќе уживаме во неговата поезија и на наредното Светско.

Германија повеќе од заслужено го освои светсково. Уште од првиот напревар се виде дека се дојдени да освојат. Имаат неверојатна генерација и нормално дека ќе бидат пак фаворити и минимум до полуфинале ќе стигнат на идното првенство.
За Аргенита ќе кажам дека среќно се протнаа до финалето пред се поради реално дупло послабиот распоред за разлика од Германија, и дека финалево го изиграа најдобро од сите утакмици на светсково.
Меси не заслужи златна топка.
Заслужи Лам.

И да ова е трето светско по ред каде што Аргентина испаѓа од Германија.. Што веќе им претставува комплекс.

Иако бев фан на Италија и после нивното испаѓање гледав како неутрален, Германија остави најдобар впечаток и заслужено си ја освоија четвртата титула.:)

Ајде сега нешто позбилно. Си заслужи Германија да го освои СП. Ја увиде грешката Лев, сите му се смеевме за четворицата штопери, за Шкодран, за Лам ДМФ, за Геце лажна 9ка, се поправи човекот, го згази Бразил и им се крена на швабите самодовербата. Мирно си ја чекаа шансата финалево, освен грешката на Крос, не памтам да имаа некој пострашен кикс. Уште една причина зошто ми е мило што се радуваат е зошто недела дена пред СП негде им се повреди најакиот играч па со импровизации, вака, така, го покрија Ројс. Сега па жал ми стана за дечкото што нема да има медал но има време, верувам дека ќе се закити и тој ако продолжи Германија со ваквата работа со фудбалот. Заслужија макотрпната работа да ја крунисаат со ѕвезда, честитки.

Жал ми е СП што завршува, месецов беше рај и за фудбал гледање и за сеир тепање :)

Штом сум на темава , трпам сеир , да бев кукавица ќе се одлогирав па не ме интерсира што постираат другите . Верувам многу од овие сега што се силат тоа ќе го направеа.[DOUBLEPOST=1405293599][/DOUBLEPOST]

Нели ти си супермодераторка на форумов , да не сакаш јас да ти гледам кој како е баниран и со кое мислење.
-.- откај да знам кој го банирал бе човек? Дај да ти дадам јузер и пас и види кој го банирал ако мислиш дека се гледа, сакаш? ејјј напети луѓе значи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom