СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Како прво, нели РОНАЛДО Е НАЈДОБАР ФУДБАЛЕР НА ПЛАНЕТАТА?... На него требаше да се темели играта со помош на Нани, Мутињо, Пепе, Коентрао..
Е сега, Роналдо не направи ништо освен еден небитен гол у последната утакмица што не менуваше ништо, додека пак Меси САМ ги однесе Аргентина у 1/8 финале... 4 од 5те гола ги постигна он, плус Босна си даде 1 автогол. Што да напраи повеќе човекот? ШТО?
Стварно не ми е јасно што барате од него со тие трупови у средина и одбрана.
И сега ако одпадне Аргентина пак Меси ќе биде крив, не напраил ништо, до сеа што изигра Аргентина е успеш на цела репрезентација, а ако одпадне нормално Меси ќе биде крив.... Глупа раја еј...:facepalm:

Глупсон еден, ако навиваш за барса ти и си го величиш месијата твој, јас не навивам за реал па немам потреба од величење на роналдо.Така да не кажувам са мозаинает работа.Кој рече дека меси е флоп или слично??? Си изигра просечно човекот, и пред се го изваде утакмицата со нигерија.Не реков никаде ни дека Меси не треба да биде во Дрим тимот.Ама да направиш таква споредба , едниов во дрим тим другиов флоп на првенствово е скрос идиотски.МЕси играл со инвалиди, а роналдо со кој игра бе? со психипатон пепе???? Првата утакмица играа против Германија (која е најдобра моментално) и им досуди пенал и црвен.Што треба да прави роналдо??? дали ти мислиш дека меси ќе направеше нешто повеќе доколку аргентина играше со 10 играчи и губеше 2-0 против Германија???? Па тој на отепанана одбрана од босна и даде еден среќен гол бе , а не против германија.Да не споредуваме тоа што Гана и Уса не смееш никако да ги споредиш со Иран и Нигерија.
Цела глупост е што го ставаат како Флоп на првенствово, а сите околу него одиграа очајно, башла грпата беше не баш лесна и првиот меч апсолутно независеше од него.
Ај сеа можи и во дискусија да влезиме ак осакаш дека Нејмар џупчено дајверско ваше е најдобар на свет, нели ???

Брат можеш да пишуваш колку сакаш, али Роналдо како освојувач на златната топка мораше многу повеќе да покаже на ова Светско. И Меси ништо не напраи на утакмицата со Нигерија ама еден прецизен удар од 20 метри и ја реши што многу му ја дигна самодовербата на него за да на последната утакмица дае 2 гола. Зашто тоа не го напраи и Роналдо? Он е играч со најмногу удари кон гол у групната фаза, али реализација слабо. Тоа ми беше зборот, Роналдо со индивидуални потези можеше да напраи многу повеќе, али ете не му тргна. Меси дае гол со Босна, победија со 1 разлика. Дае гол со Нигерија у 92 победија, дае 2 гола со Иран победија 3-2.. Што повеќе да напраи, да стои на глава? Аргентина е единствена репрезентација што помина прва у групата ради некој индивидуалец, сите други поминаа ради тимската игра, али тоа не ги праи Бензема, Милер, Родригез, Нејмар, Робен. слаби играчи.
Поздрав

Зборот ми беше, дека ако може Меси сам да ја однесе Аргентина у 1/8 финале, можеше и Роналдо. Ама ете он ништо не покажа :love:
Едно прашање само. Тоа срцето на крај ти е за К. Роналдо што не покажа ништо или... ? :D

Кога ќе видам фанови на некој клуб како дудлаат пристрасно за истите играчи од клубот на светсково или нивните земји, јајцава моментално ми се подувуваат како цитрони.

Кога ќе видам фанови на некој клуб како дудлаат пристрасно за истите играчи од клубот на светсково или нивните земји, јајцава моментално ми се подувуваат како цитрони.
Тогаш биди среќен што не си у ПЛ темата :)
Што напраил овој пред светсково па толку јак да биде? Не викам дека е лош, али треба да јаде фурни леб ехееее.

Тогаш биди среќен што не си у ПЛ темата :)

Што напраил овој пред светсково па толку јак да биде? Не викам дека е лош, али треба да јаде фурни ехееее.
Te дупам малце бе плачко. :D

Коста даде повеќе голови од Суарез минатата сезона.

@dragonsky го добивме победникот на светсково :D
:vozbud: :cuc: win, да се играше Европско кошарка летово/есенва сигурно некој од Македонциве ќе го направеше истово :D

Инаку додека см на темава да пишам еден интересен факт:

Роналдо дебелиот како бразилец што е сметан за најдобар напаѓач на сите времиња има многу помалку настапи за Шпанија од уште еден бразилец- Коста.

Стварно не знам до кога луѓе што не се разбираат во фудбал ќе го форсираат Роналдо пред Коста кој што вечер патем ќе игра против Грција. Човек-држава :cuc:

Брат можеш да пишуваш колку сакаш, али Роналдо како освојувач на златната топка мораше многу повеќе да покаже на ова Светско. И Меси ништо не напраи на утакмицата со Нигерија ама еден прецизен удар од 20 метри и ја реши што многу му ја дигна самодовербата на него за да на последната утакмица дае 2 гола. Зашто тоа не го напраи и Роналдо? Он е играч со најмногу удари кон гол у групната фаза, али реализација слабо. Тоа ми беше зборот, Роналдо со индивидуални потези можеше да напраи многу повеќе, али ете не му тргна. Меси дае гол со Босна, победија со 1 разлика. Дае гол со Нигерија у 92 победија, дае 2 гола со Иран победија 3-2.. Што повеќе да напраи, да стои на глава? Аргентина е единствена репрезентација што помина прва у групата ради некој индивидуалец, сите други поминаа ради тимската игра, али тоа не ги праи Бензема, Милер, Родригез, Нејмар, Робен. слаби играчи.
Поздрав
Да бе, зашто Меси како освојувач на Златната Топка во 2009та многу покажа на СП во 2010.
Каква глупост истреска.. :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom