- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 7.286
- Поени од реакции
- 43.941
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Средновековни традиции во 2022 год. офф-мори мајко, ај не ме чуди за Албанците, него и многу Македонци пукаат и со огнено оружје како и со пиротехника (петарди и огномети) како за Нова Година, така и по свадби, крштевки, родендени, матурски, полу-матурски... Досега не сум чул или видел некој да биде казнет од полицијата за таквото однесување !ВО 21 ВЕК УШТЕ ПРАВИМЕ КАМПАЊИ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПУКА ПО СВАДБИ - МВР во Арачиново за Безбедно лето 2022 година
пази сега, казна е 200 до 500 евра ако ништо не се случи, а во комшии населба Аеродром каури пукаа на свадба со стартен пиштол, казна 500 евра, толку е трошокот за вештото лице да утврди дека е пиштол плашливец...
ВО 21 ВЕК УШТЕ ПРАВИМЕ КАМПАЊИ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПУКА ПО СВАДБИ - МВР во Арачиново за Безбедно лето 2022 година
пази сега, казна е 200 до 500 евра ако ништо не се случи, а во комшии населба Аеродром каури пукаа на свадба со стартен пиштол, казна 500 евра, толку е трошокот за вештото лице да утврди дека е пиштол плашливец...
од кај СЕГА голема потрошувачка, не е зима да треба гтеењеСе додека не е мешана етнички средина нека пукаат нека се утепаат.
Иначе им ја исклучиле струјата. Јас се надевам дека нема да им ја уклучат пак и ќе ги остават да испоцркаат во зима, ама секако пошто сме во северен фиром, ќе дојде артан груби да пошиптaросува со закани или онаа курвана дека ќе ги облече чизмите од таван и ќе им ја вратат за 2 до 3 дена.
од кај СЕГА голема потрошувачка, не е зима да треба гтеење![]()
Мислиш козаров ќе ти го разбере напишаново
Не останаа наши во селово, не сум бил 3-4 години, ама полека нашите избегаа.Ми се чини дека Албанците ќе почнат со пиздарии малку повеќе од вообичаено.
![]()
Оштетен крст во дворот во црква во Пресил
Вчера во 10.50 часот во СВР Битола, Б.Б.(61) од Битола пријавил дека ноќта на 15/16.08.2022 бил оштетен крстот во дворот на црквата „Св. Ѓорѓија" во с.Пресил.www.mkd.mk
Шиптаpи, има неколку луди фамилии, а има и неколку ок фамилии што се со генерации таму и рмбаат како луди (садат тутун по 50-100 декари секоја фамилија).Што се овие ?Турци, торбеши ? Пошиптрени торбеши, пошиптарени турци ?
Зар има населено од племето инцестоидно козоебачко од зад Кавказ во тој крај (општо селата околу Крушево)?Не останаа наши во селово, не сум бил 3-4 години, ама полека нашите избегаа.
Иако рака на срце од ваму знам неколку ок шиптаpи, ама таму се со генерации, не се од племево што ни го увезоа.
Автоматски споено мислење:
Шиптаpи, има неколку луди фамилии, а има и неколку ок фамилии што се со генерации таму и рмбаат како луди (садат тутун по 50-100 декари секоја фамилија).
Да, ги има и тоа во неколку села, претежно на делот кон Долнени, али има и Крушевско. Најбитно е дека сите овие работат во општините по рамковен, и истовремено си тераат приватни бизниси со тутутн, брашно и тн.Зар има населено од племето инцестоидно козоебачко од зад Кавказ во тој крај (општо селата околу Крушево)?
Не се сите Албанци и Турци кои со генерации живеат таму? Не знам искрено и не сум истражувал, само што сум слушал муабети.
Искрено преку глава веќе од истото оправдување што го слушаме од ЕВН веќе 20 години.Се додека не е мешана етнички средина нека пукаат нека се утепаат.
Иначе им ја исклучиле струјата. Јас се надевам дека нема да им ја уклучат пак и ќе ги остават да испоцркаат во зима, ама секако пошто сме во северен фиром, ќе дојде артан груби да пошиптaросува со закани или онаа курвана дека ќе ги облече чизмите од таван и ќе им ја вратат за 2 до 3 дена.