Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
“A shto kur ushte sakash da dobijash? Koga ti objasna pod koj okolnosti se slucheni nastanite! Branel teritorija! Od kogo od Kosovari, Od bugari Od Grci?
Ili od tie tvoite drugari vo Chair?”

e poleka sega ,vidi drugar ti (@vouager) kako go priznava sto ste, ne se zamaram se nekoj sto ne postoi i neznae od kade mu e identitetot, Ubav Vecer na site !
... која територија бранеле, ти немаш појма што зборуваш, таму куп платеници имало од други држави што бранеле тие, во Арачиново со кого и што сте бранеле??

Izvlekuvanje-Aracinovo.jpg

Чекај бе неписмен, ради друго те прашувам полека со масакрите. Викаш имаш другари каури. Во куранот алла џелешануху вика вака:

O ye who believe! Take not the Jews and the Christians for friends. They are friends one to another. He among you who taketh them for friends is (one) of them. Lo! Allah guideth not wrongdoing folk.

Имамот Муслим, знаеш кој бил? Ученик на Бухари. Бухари знаеш кој бил? Еве што вика Муслим:

Do not greet the Jews and the Christians before they greet you and when you meet any one of them on the roads force him to go to the narrowest part of it.

Ај кажи ми сега зошто имаш другари каури кога алла забранува. Да почнеме од тоа. Ама прво пробај да употребаш мозок. Напиј се еден голден игл и одговори.
  • Qur’an 60:8
    “Allah does not forbid you from being kind and just to those who do not fight you because of religion…”
  • Qur’an 5:82
    “…You will find the nearest in affection to the believers those who say, ‘We are Christians.’
da imas vakvi prijateli e dozvoleno, da im dades verska ili lojalnost sto ja zamenuva verata ne e dozvoleno .
Автоматски споено мислење:

Quran 5:51
“O you who believe, do not take the Jews and the Christians as awliya. They are awliya of one another. Whoever among you takes them as awliya is one of them. Indeed, Allah does not guide the wrongdoing people.”

ova e ona sto go napisa ti, vidi sto e “awliya”

... која територија бранеле, ти немаш појма што зборуваш, таму куп платеници имало од други држави што бранеле тие, во Арачиново со кого и што сте бранеле??

Прегледај го приврзокот 465577
od site drzavi sto imat Albanci i povise od makedonia imale

...од кога амерички офицери се Албанци :pos:
ti kazuvase deka imase od drugi drzavi, ja go priznavav toa, od Albanija,Kosovo,Albanci od Serbia i mnogu mnogu drugi razlicni nacionalnosti od Turci do Afganistan, gi imas site po google youtube ako sakas idi i proveri gi !

• Qur’an 60:8
    “Allah does not forbid you from being kind and just to those who do not fight you because of religion…”
  • Qur’an 5:82
    “…You will find the nearest in affection to the believers those who say, ‘We are Christians.’
da imas vakvi prijateli e dozvoleno, da im dades verska ili lojalnost sto ja zamenuva verata ne e dozvoleno .

Quran 5:51
“O you who believe, do not take the Jews and the Christians as awliya. They are awliya of one another. Whoever among you takes them as awliya is one of them. Indeed, Allah does not guide the wrongdoing people.”

ova e ona sto go napisa ti, vidi sto e “awliya”

od site drzavi sto imat Albanci i povise od makedonia imale

Сега ти треба да си во право или тие што се меѓународни признаени преводи треба да се во право? Убаво ти пишува со 7 верфицирани преводи што значи тоа. Плус овие се меканските сури. Подоцнежните, мединските се поточни. Прашај било кој упатен познаник од вашите на оваа тема а таква е и фатвата од Ал Азхар дека мединските се поверодостојни затоа што се покасно. Зошто алла се предомислува цело време, а вика дека куранот е најчиста форма на божји збор кога има толку контрадикции?

Сега ти треба да си во право или тие што се меѓународни признаени преводи треба да се во право? Убаво ти пишува со 7 верфицирани преводи што значи тоа. Плус овие се меканските сури. Подоцнежните, мединските се поточни. Прашај било кој упатен познаник од вашите на оваа тема а таква е и фатвата од Ал Азхар дека мединските се поверодостојни затоа што се покасно. Зошто алла се предомислува цело време, а вика дека куранот е најчиста форма на божји збор кога има толку контрадикции?

ova e razlicen kontekst a ist Kuran, nema kontradikcia, na kraj porakata e ista , kako da kazes Shkupi-Skopje ama pak e istata

ova e razlicen kontekst a ist Kuran, nema kontradikcia, na kraj porakata e ista , kako da kazes Shkupi-Skopje ama pak e istata

Така ви викаат во џамија? Дека е исто дека не треба да имаш другари каури и дека треба да ги тераш да одат во најтесниот дел од патот и дека може да имаш другари каури? Тоа исто е за тебе?

А дали ви кажуваат дека мухамед бил педофил и пљачкал каравани со камили? И дека урмата ги лечи сите отрови?

Сакаш да го тестираме ова како праав муслиман? Утре кога ќе станеш изеди урми а после јак ќе дојдам и ќе ти дадам нешто друго да пиеш. Ништо нема да ти биде.

Така ви викаат во џамија? Дека е исто дека не треба да имаш другари каури и дека треба да ги тераш да одат во најтесниот дел од патот и дека може да имаш другари каури? Тоа исто е за тебе?

А дали ви кажуваат дека мухамед бил педофил и пљачкал каравани со камили? И дека урмата ги лечи сите отрови?

Сакаш да го тестираме ова како праав муслиман? Утре кога ќе станеш изеди урми а после јак ќе дојдам и ќе ти дадам нешто друго да пиеш. Ништо нема да ти биде.
da taka pisuva , a za Profetot poleka sto zboris taka , ne bese kako pisuvas, zena mu bese mlada
“He married Aisha, and historical sources say she was young by today’s standards. But in that era, marriage at puberty was normal and socially accepted.”
Znam deka jas i ti nemame da praevme ova posto ziveeme u 2026 , fala ti

Последно уредено од модератор:
da taka pisuva , a za Profetot poleka sto zboris taka , ne bese kako pisuvas, zena mu bese mlada
“He married Aisha, and historical sources say she was young by today’s standards. But in that era, marriage at puberty was normal and socially accepted.”

jas bev kaj topkite na Tatko mi, sto go frlese raketi kon vasite “heroi”
Мора да е тешко тетка ти да ти е и мајка, нели?
Зезнато е инцест.

Ме боли кур за профетот ми го пуши курот секој ден и ужива. Значи во џамија ви викаат дека во тоа време било нормално. Биле нормални и други работи, ама алла тоа што му го пренесол на профетот му рекол оваа е последен мој збор и важи засекогаш. Не му рекол важи само за ова време. Значи за тебе ала пошто му дозволи на педофилот да силува 9 годишно девојче ама оти било во 7 век тогаш е ок? Ала рекол сега е ок ама после нема да биде во 2026. Така му иде некако?

Elhamdulilah Musliman sum, ti?
se glea kakvi ste koga i u vera se fakjate i praete provokaci so vas samo masakri treba da placete kako sekogas po ulici kako praete
Ај сега цитирај од куранот кај шо ѓаолот

Се крија во носот на чоек дури спија ноќе
Прди ко че слушни молитва
Мухамед кај шо ја зел Аиша на 9 години
Мухамед кај шо самиот си кажува дека е обичен смртник а не "пророк"

Ме мрзи да барам од телефон иначе цел реферат че напишев тука.

@Sussaro ако можи да помогниш

Вашата лажна вера беше создадена од вашиот лажен пророк, откако се сретнал со џинот (демонот) во пештерата.

Мухамед кај шо пошол да ја шири неговата измислица сите му се смееле, христијаните го избркале, а јудејците не виделе толкава будала во својот живот.

Зел комбинирал од сѐ по нешто исто ко че пра индијците некое јадење. Учел од аријски монах, си позајмувал од стариот завет и новиот завет.

Исламот е една мала отслика на Аријанизмот, она шо не успеал Ариј на соборот, успеал Мухамед преку насилство и војна по налог на демонот во пештерата.

Никој не го разгневил Бог толку многу колку Мухамед.

Ај сега цитирај од куранот кај шо ѓаолот

Се крија во носот на чоек дури спија ноќе
Прди ко че слушни молитва
Мухамед кај шо ја зел Аиша на 9 години
Мухамед кај шо самиот си кажува дека е обичен смртник а не "пророк"

Ме мрзи да барам од телефон иначе цел реферат че напишев тука.

@Sussaro ако можи да помогниш

Вашата лажна вера беше создадена од вашиот лажен пророк, откако се сретнал со џинот (демонот) во пештерата.

Мухамед кај шо пошол да ја шири неговата измислица сите му се смееле, христијаните го избркале, а јудејците не виделе толкава будала во својот живот.

Зел комбинирал од сѐ по нешто исто ко че пра индијците некое јадење. Учел од аријски монах, си позајмувал од стариот завет и новиот завет.

Исламот е една мала отслика на Аријанизмот, она шо не успеал Ариј на соборот, успеал Мухамед преку насилство и војна по налог на демонот во пештерата.

Никој не го разгневил Бог толку многу колку Мухамед.

Мислам дека од се најјакиот дел од цел живот на мухамед и ова нема да им го кажат во џамија е следново. Во куранот пишува дека алах го рекол следновo, значи цитирам нивни извори не Петко, Станко, ако мухамед излаже ќе го фатам за десна рака и ќе му ја пресечам аортата

Had the Messenger made up something in Our Name,
We would have certainly seized him by his right hand,
then severed his aorta,

директно ала во куранот, цитиран како ние во множина да не те буни зошто е тоа We, нели сепак е алах, не е прво лице еднина

Години подоцна една Еврејка пробала да го отруе со отров во храна, не усппеала одма ама од тој отров ќе си влече компликации до крај на живот. Непосредно пред смртта го има изјавено ова, и пак цитирам нивни изврои не Петко, Станко:

Narrated `Aisha:
The Prophet (ﷺ) in his ailment in which he died, used to say, "O `Aisha! I still feel the pain caused by the food I ate at Khaibar, and at this time, I feel as if my aorta is being cut from that poison."

И се жали на жена му дека се осеќа како аортата да му е пресечена. Ова е во Бухари. Ако не знае кој е Бухари му пуштив видео од Јасир Кади. Ако па не знае кој е Јасир Кади

Qadhi has written books and lectured widely on Islam and contemporary Muslim issues, and is considered one of the most influential Muslim scholars in the United States.<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Yasir_Qadhi#cite_note-:3-10"><span>[</span>10<span>]</span></a> He has also consistently been listed in the annual listicle The 500 Most Influential Muslims.<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Yasir_Qadhi#cite_note-11"><span>[</span>11<span>]</span></a>

Сигурно нема револуција1989 да е поверодостоен извор за исламот од кураанот, бухари и јасир кади.

Значи пази самиот он вика: Дечки ако лажам алах ќе ми ја пресече аортата, за после да и се жали на жена му дека од отровор се чуствува како аортата да му е пресечена. Сето ова во нивните записи. Не записи од нивни непријатели, не записи од неутрални некои, нивните сопствени записи кои они викаат дека се веродостојни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom