Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Moja greshka.. ne 700,000 tuku 1.1 Miljon.
Ako ne me veriuesh eve, oficiallno.

Прегледај го приврзокот 458133

spored popisot i toa bez diaspora:
Прегледај го приврзокот 458134

63 % of 1,792k e 1.1 Mil
Прегледај го приврзокот 458135

E ovda nema historija shto mozhe da izmislete, i da vazhi samo za vas. Eve matematika cista, ova ne vazhi samo za vas, i ne mozhe da se smeni :D
Бројот на Турците е помал зошто во населените места како Мелница (Велешко), Октиси, Подгорци, Лабуништа (Струшко), Река, Центар Жупа и уште некои места население со Македонци муслимани често поради недоволната грижа на власта и отфрлањето на тие луѓе се накачи бројот на Турци бидејќи тие се пишуваат како Турци, а всушност нивниот мајчин јазик е македонски само што религијата е Ислам.
Вашиот број е исто многу помал или 20% или нешто под 20% знаеме дека од Косово имате Rent a car гласачи кои по потреба престојуваат во Македонија, Косово и Прешевската долина само поради една цел голема Албанија. Доколку не се случеше бегалската криза 1999 година бројот на Албанците во Македонија ќе беше макс 17%.
Ова е веќе друга тема и нема ништо заедничко со темата (соживот во Македонија).
Живео Приштински Корпус.
Автоматски споено мислење:

o drugar ubavo si mu velel. eve primer za cistokrvna ilirka za site sto ne si go znaat istorijata

Прегледај го приврзокот 458136
Ако лично се прашувам мене ми личи на некоја жена од Анадолија или од тие Ашкалите-косовски ако знаете на што мислам. Ашкали се посебна етничка група на Косово нешто се налик на Ромите (со темна кожа) но немаат свој јазик туку зборуваат албански и се Муслимани Сунити.

Торбешите и Горанците се многу повеќе Албанци отколку Словени и се идентификуваат со албанската култура и традиција. Најголем дел од нив не сакаат да имаат ништо со останатите православни.

Торбешите и Горанците се многу повеќе Албанци отколку Словени и се идентификуваат со албанската култура и традиција. Најголем дел од нив не сакаат да имаат ништо со останатите православни.
Се идентификуваат со Отоманската/Турската култрура и традицја, што е нормално после 500 години владеење на Турците тука. Тие се македонци со исламска вероисповед кои зборуваат чист македонски јазик. И доста кажуваш небулози тука.

Ako nashiot sozhivot zavisi od gorancite i torbeshite, jas bi im gi di dal na Makedoncite, neka gi zemat free.

ama xhabe, pak ovde nema sozhivot.. 600 godini ne mozhea da ne asimilirat... sega veke e mnogu ama mnogu docna. Vremeto e nashe :D

Се идентификуваат со Отоманската/Турската култрура и традицја, што е нормално после 500 години владеење на Турците тука. Тие се македонци со исламска вероисповед кои зборуваат чист македонски јазик. И доста кажуваш небулози тука.
Не кажувам небулози. Отиди по торбешки и горански села и сам увери се. Тие немаат никаква допирна точка со православните. Тоа се два различни народи. Погледни ја физиономијата на повеќето од нив. А си прошетал во Сарај или Гора во Косово нема никаква разлика.

Нормално дека ќе е иста орковската физиономија кога религијата ви е таква што се венчате и си правите деца во кругот на семејството и суратите ви се инцестоидни.

Да еве ги еден куп што пред 100 години дедовците им се иселиле во Турција уште македонски песни пеат, дома зборуваат македонски, македонски јадења готват. Тие што ти личат на албанци се имаат мешано со нив, ако земњш жена албанка нормално децата може и на неа да личат. И Албанци се поубави има дека се мешаат со наши.

Денес имало ново рочиште за инцидентот каде родител на дете од Фк Шкупи влета во терен и физички нападна две деца од Фк Брегалница, кои се здобиле со повреди.

На денешното рочиште, родителите на децата од ФК Брегалница, кои сведочеа во судницата, изјавија дека НИКОЈ НЕ ГИ ТЕПАЛ НИВНИТЕ ДЕЦА, туку дека тие сами паднале и се повредиле за време на турканицата на теренот.

Ја земам со резерва веста бидејќи беше пренесена од само неколку медиуми, се молам да не е точно, ако е вистина слободно родителите нека се фрлат од некојa зграда или нека се обесат на сред плоштад, не знам како можат да живеат после ова, како ќе се нарекуваат родители и како ќе си ги погледнат сопствените деца во очи знаејќи дека застанале на страна на тие што крвнички ги тепале.

Сигурно им се заканувале и овие се исплашиле или па се шитнале за пари, нема трето, што и да било позадина, за мене е неприфатливо и крајно кукавички да постапиш на овој начин кога се работи за твое дете.

Пички во душа, идиоти, продадени души, се е мал збор.

Најголем дел од нив не сакаат да имаат ништо со останатите православни.
Верувам дека не сакаат. Вие сакате да сте потомци на Илирите, ние - на античките Македонци, јас сакам комшиката испод да престане да пржи лепчиња на тераса... секој понешто си сака и тоа си е во неговата глава, тоа се неговите чувства. Реалноста е друга работа.

Ako nashiot sozhivot zavisi od gorancite i torbeshite, jas bi im gi di dal na Makedoncite, neka gi zemat free.

ama xhabe, pak ovde nema sozhivot.. 600 godini ne mozhea da ne asimilirat... sega veke e mnogu ama mnogu docna. Vremeto e nashe :D
Vremeto e vase ama istorijata e na nasa strana, sakas vo '12, sakas vo '45 sakas vo 2001.
Автоматски споено мислење:

Денес имало ново рочиште за инцидентот каде родител на дете од Фк Шкупи влета во терен и физички нападна две деца од Фк Брегалница, кои се здобиле со повреди.

На денешното рочиште, родителите на децата од ФК Брегалница, кои сведочеа во судницата, изјавија дека НИКОЈ НЕ ГИ ТЕПАЛ НИВНИТЕ ДЕЦА, туку дека тие сами паднале и се повредиле за време на турканицата на теренот.

Ја земам со резерва веста бидејќи беше пренесена од само неколку медиуми, се молам да не е точно, ако е вистина слободно родителите нека се фрлат од некојa зграда или нека се обесат на сред плоштад, не знам како можат да живеат после ова, како ќе се нарекуваат родители и како ќе си ги погледнат сопствените деца во очи знаејќи дека застанале на страна на тие што крвнички ги тепале.

Сигурно им се заканувале и овие се исплашиле или па се шитнале за пари, нема трето, што и да било позадина, за мене е неприфатливо и крајно кукавички да постапиш на овој начин кога се работи за твое дете.

Пички во душа, идиоти, продадени души, се е мал збор.
Kakvi pari, se ucivikale garant ako im se zakanile indirekno. Ne trebase da odi podaleku koa dozvolile decata doma da gi tepa nekoj, siрtar kaj stasam vo sekoja prilika go ebavam a ne da cekam da me napadane on prv posle kasno e ama ima vreme poleka ke sfatat site deka nema sozivot kao so vika tigrevo

По убави работи сме познати низ Европа благодарение на нашите мирни соѓрагани. @Tigri11 пак правиш глупости низ Австрија.

Прегледај го приврзокот 458264

Иди сеа објасни им на цела Европа и цел запад, на рандом пензионери или рандом тинејџери дека овој нема допирна точка со Македонија.

„Потекло во Македонија„

Потеклото:

kamp.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom