Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам во иднина да ги посетам браќата Талибани. Се гледа дека се многу чесни, срдечни, гостопримливи и храбри луѓе. Сакам да дознаам на што се должи тој нивен силен дух што никој не успеа да ги порази.

Na toa deka imaat kaurski krf od Skender na konj sto go gradele na kaurskiot plostad. Ja deka sum star sme go ucele namerno kaurska historija za nekoj Skender ilir sto go kradele ovie kauri maqedonci i grekët sega sto mu go kradat na niv. On bil nas ilir i go osvojuval sve do tamu do afganistan i zatoa tie se isti kako nas a kauri mislat deka oni se takvi hahahah

Планирам во иднина да ги посетам браќата Талибани. Се гледа дека се многу чесни, срдечни, гостопримливи и храбри луѓе. Сакам да дознаам на што се должи тој нивен силен дух што никој не успеа да ги порази.

Да не заборавиш да си понесеш вазелинче :sekcza:

Поновата историја сеуште трае, а Трамп ќе се враќа у Баграм.

Само ради анти-христијанството и нормализираната педофилија заслужуваат да им се вратат таму Американците.
Дали навистина е така? Кој е поголем анти-христ? Талибаните или Македонците?

На осветувањето на црквата Св. Константин и Елена во Скопје имаше едвај 300 луѓе барем по тоа што видов на сликите. За град со 320 илјади “православни“ на хартија според последниот попис. Каде се останатите? Патем црквата Св. Константин и Елена ја срушија македонските комунисти. Не Албанци муслимани. На местото кај Официрскиот дом на ЈНА постоела Албанска католичка црква и албанско училиште каде се школувала Мајка Тереза. Тоа земјиште никогаш не се врати на Албанците и католичката црква.

Зошто на Пиволенд, Д Фестивал, Окторфестови, Егзити, Пастрмајлијади и слични “културни“ манифестации во Македонија каде се собира сиот наркомански и безделничарски џган на таа декадентна, грда и кич музика се собираат 50 илјади млади, а во црква нема ни 10 души? Вие самите си го мразите и не си ја живеете и почитувате православната вера, а очекуваш некој таму Талибан да го прави наместо тебе?

Верувај дека во еден Талибанец или Беким од Бутел има 5 пати повеќе православни вредности во нив отколку во 95% од “православни“ во Мкд. Заклучно и со овие тука што пишуваат на темата. Полни им се усните со христијанство и православие, а претставуваат тотална спротивност на се тоа што христијанството наводно проповеда.

orthodoxmonk.jpg

Солидизирај се со твоите идоли и исклучи се од интернет.
Не исклучуваат тие интернет, туку градат свој паралелен. Единствена земја која ја порази Пан Британика културолошки.

Дали навистина е така? Кој е поголем анти-христ? Талибаните или Македонците?

На осветувањето на црквата Св. Константин и Елена во Скопје имаше едвај 300 луѓе барем по тоа што видов на сликите. За град со 320 илјади “православни“ на хартија според последниот попис. Каде се останатите? Патем црквата Св. Константин и Елена ја срушија македонските комунисти. Не Албанци муслимани. На местото кај Официрскиот дом на ЈНА постоела Албанска католичка црква и албанско училиште каде се школувала Мајка Тереза. Тоа земјиште никогаш не се врати на Албанците и католичката црква.

Зошто на Пиволенд, Д Фестивал, Окторфестови, Егзити, Пастрмајлијади и слични “културни“ манифестации во Македонија каде се собира сиот наркомански и безделничарски џган на таа декадентна, грда и кич музика се собираат 50 илјади млади, а во црква нема ни 10 души? Вие самите си го мразите и не си ја живеете и почитувате православната вера, а очекуваш некој таму Талибан да го прави наместо тебе?

Верувај дека во еден Талибанец или Беким од Бутел има 5 пати повеќе православни вредности во нив отколку во 95% од “православни“ во Мкд. Заклучно и со овие тука што пишуваат на темата. Полни им се усните со христијанство и православие, а претставуваат тотална спротивност на се тоа што христијанството наводно проповеда.

Прегледај го приврзокот 457166

Не исклучуваат тие интернет, туку градат свој паралелен. Единствена земја која ја порази Пан Британика културолошки.
Cekaj, cekaj, cekaj, zastani malku. Site onie so klanjaat na dzuma u petok se vernici vistinski, pa vasiot odza sto zborese pred nekoe vreme, kolku pati se ispukavte posle molitva kaj jaja pasa, kolku pati ispadnale videa kako se mavate so boksovi posle vrakanje od dzamija kaj taksinjata, ako dzamite se so poveke narod mislis deka toa e vera, deka kvantitetot ja pravi vera. Totalna greska si, nasata vera e dokazana tuka uste pred 150 i 200 godini, ja dokazuvame i sega vo Sirija, Palestina, Nigerija, Kongo, kade ne ubivate i probuvate da napravite se da ne snema, vie ste tie istite sto posle sekoja vasa "molitva" baravte pradva za ubijci na deca, ne nie. Mislis deka site ovie raboti ve pravata vernici, ustvari da spored vasiot bandit prorok da, toa e i celta na vaseto postenje, dokazano e mal milion ako ne i milijarda pati, sreken sum sto konecno stana world wide sto vsusnost e islamot i poleka ama sigurno site znaat, moze i zatoa sto site custvuvaat na svoja koza deka i na zapadot unistivte se sto mozevte, od siluvanje do ubivanje. A koa veke gi spomna i Talibancite, za toa kao narod deka si ja branele zemjata okej, nivna rabota, ama ete pred nekoe vreme imase zemjotres kade nekolku desetici zeni go zagubija zivotot, aj pogodi od koja pricina od prva? Mazite ne gi dopirale zenite sto ne se nivni deka poradi serijatot e zabraneto, zamisli ja taa logika kao vernik si ama ostavas da izgine necin covek, i trgni ti od religiozna strana, mislis deka toa ne e napraven grev so samiot cin ama po vasata logika na banditot znam deka ne e. Da ne zboram pa za ova so feminizirani mazi sto glumat zeni i igraat haha se e jasno natamu koi ste i sto ste. Propadnata e taa propaganda na "religija na mirot" i demek vie ste pocituvaci na nesto, vie ste bukvalni sledbenici na bandit i nisto poveke a so bandit realno tesko se ispaga na kraj koga si covek so vistinski vrednosti, pa tuka vie dobivate na sila no ne za dolgo.

Какви неандерталци сеее брееееееееејјјј...

Абе ебате муслиманите ебате, светот оди напред бе дебили, човекот треба да расте, да се унапредува, да еволуира, да се гради и шири а не да тапка во место во јебена пустина. Што вера ќе бевте бе толку проста, глупа, ограничена... Скапете сами, умрете у соба 2 на 2 помеѓу ѕидови ебаве глупаците.

Па овие дебиливе тука што се прават некои големи верници, мрсат муда по цели денови како ашљаков nakedeye (мада на игнор ми е не го читам што пишува гледам само дека е активен), 3 дена нема да издржат на вакви места. Они се најгласни а да отидат кај што имаат вакви радикални мерки ќе плачат да се вратат во Македонија, или од кај и било да доаѓаат. Е ова доле што го пишале, чим толку си ја бранат верата, сите диви орки на форумов нека си го следат овој „закон“ и насока дадена од нивните лидери по кои копнеат и нека одјебат. Ако сте толкави верници и исламот е над сите, почитувајте си вакви одлуки и да не ве гледаме. Скапете без никаков контакт со други човечки суштества.

„Оваа мерка е преземена за спречување на неморал“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom