Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дефинитивно е подобро да ме мразат отколку да ме сожалуваат..Всушност,,тоа за мене е најниското чувство кое моежме да го имаме за некој,,што е крајно потценувачко,,и верувам дека никој не би посакал да му го искажат... Инаку сожалување е многу различно од сочувствување...Сочувство е чувство кое се јавува кај секого понекогаш,,кога сочувствуваме со болката или неуспехот на другите,,но наспроти тоа сожалување е еден вид потценувачко чувство,,кое се јавува како резултат на чувството на пониска вредност на другиот..А луѓето кои измислуваат работи за да бидат сожалувани,,веројатно секогаш си имаат и причини,,односно скриени намери,,и сакајќи да ги постигнат своите интереси се служат со вакви работиПорано имаше една ваква тема,ама се избриша и еве ми текна еве пак да ја отворам.
Што мислите вие за сожалувањето?Има една реченица - Подобро да ме мразат отколку да ме сожалуваат.Дали се согласувате со таа реченица?Што мислите за луѓето кои измислуваат работи само колку да бидат сожалувани?Според вас има ли разлика меѓу сожалување и сочувствување?
Моето мислење јас подоцна ќе си го изнесам.
Секој посакува сожалување , но кај мене е малце подруго . Се ставам на место то на неа/него , и како би постапил ја да сум на негово/нејзино место и ако премногу сум згрешил тогаш не очекувам тоа да го направи а ако не многу не се тргам ни настрана и гледам да направам муабет ...![]()
јас често сожалувам а нај што мразам е да ме сожалуваат![]()
Сожалувањето кон некој прави само да му биде потешко ..
Тоа и ми беше зборот, подобро да помогнеш отколку да го сожалуваш ..A da mu se pomogne neli e podobro ili samo onaka da go ostavime kolku da ima nekoj da sozaluvame a ustvari so toa sto ne prezemame nisto nie sme za zalenje.