Совети

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Давам совети често, т.е секогаш на блиските..И ваљда им помагаат советите мои, затоа што ме научиле више и кога им треба некој совет се обраќаат кај мене...

Интересно е што мојте совети не палат кај мене...

А солење памет..не ме бива за тоа...

Многу ретко давам совети,само ако некој побара од мене совет и само ако имам искуство со ситуацијата.Ич не ме бидува за делење совети,повеќе кажувам свое мислење за нештото,одколку да советувам како и што.Ако имам искуство за нешто или ако однапред сум размислувала како би постапила во таква ситуација(ако сум испраксирана :)) давам совет,кој секако не мора да биде послушан.Не ми е важно дали ќе ме послуша некој,побарал совет,сум го посоветувала и негово е што ќе биде понатаму.

Совети од секого не примам и не барам,многу ме нервираат лица што ќе дојдат и без да побарам ми кажуваат што е “подобро“.Совет барам ретко,само во ситуации каде ептен не знам што понатаму,па ми треба нешто како “водилка“,и најчесто поставувам како што ме советувале,бидејќи сепак не сум знаела како да постапам.

А советувањето преоѓа во солење памет кога советникот настојува да го послушаш неговиот совет.Еднаш бев таков советник и се каам што така сум напињала,ко советот мој да е нешто најсвето,најпаметно,и од тогаш си реков никогаш повеќе,у осталом,која сум јас да им кажувам на другите што да прават.

Тешко им е на луѓето да ми даваат совети затоа што најчесто не ни ги слушам..А јас давам совети некогаш и без нивно барање,ама сакам кога помагам.А кога не ќе ме послушаат и испадни дека е по мое и на глава им се качувам со тоа:,,гледаш дека бев во право гледаш дека требеше да ме послушаш,,..Па јас си знам секогаш сум во право:pipi:

Давам совети секогаш кога сум во можност. Дури давам совети и без да ми побараат, нормално откако претходно ќе ги прашам дали би можела да им дадам некој совет. Обожавам да им помагам на луѓето на психички начин. Знам како е кога не знаеш што да направиш и кога очајно ти треба некој совет и благодарна сум им на оние кои во тие моменти ми се нашле на патот и кои искрено ми помогнале со своите совети бидејќи стварно ми било лошо. Осеќам некаков долг спрема нив и затоа од тогаш редовно и на секој кој ќе изрази желба со радосно срце му давам совет, а на тој начин се осеќам како да им се оддолжувам на тие кои мене ми давале совети. Не ми е товар давањето совети.Напротив многу се радувам кога некој ќе ми се обрати - ама за проблем, а не за совети од типот " Леле маја што да му купам на дечкото за роденден ? " Такви совети не давам затоа што ме иритираат и нервираат.

Примам совети од секого, затоа што на своја кожа имам осетено дека секогаш добиваш помош од личности од кои тоа најмалку го очекуваш. Затоа отворена сум за совети од секого што смета дека може да ми помогне иако не мора да значи дека и ќе го послушам тој совет, но во секој случај не е на отмет.

А не сум напорна во давањето совети. Не инсистирам да ме послушаат затоа што не сакам да бидам одговорна за нечија постапка. Кажувам еднаш па другото останува на соговорникот. Сакал ме послуша- сакал не. Важно јас моето сум го завршила :angel1:.

Nikogas ne sum bil dobar vo davanje soveti,a i ne sum gi ni baral.

Давам совет на секој што ќе побара, зошто да не :) ама па ич не се држам до советите кои што ќе ми ги поделат, многу ретко, не знам зошто хехе не е да неам верба во луѓево, едноставно ете не сум послушен да кажам :pos:

Давам совети секогаш кога тоа ке го побараат од мене иначем секогаш си го кажувам своето мислење и како јас би постапил во таја ситуација. Иначем кога веќе се нафаќам да слушам некого го слушам до карај и му давам искрен совет не само да го тргнам од вратот а никоагш никому не солам памет бидејќи не се чуствувам доволно компанентен некого да солам памет.

Не ум од тие со се тепаат на некој да му делат совети или поинаку кажано да делам памет,ама секогаш кога е потребно и кога можам давам совети

Па да делам совети на таа личност што мислам дека со тоа што ќе му го кажам моето мислење ќе му помогнам. Примам совети од други сакам да слушнам што имаат да ми кажат, А за солење памет не сакам мн мн да кажувам а упте повеќе мене да ми солат памет... незнам од која причина али мразам :)

Soveti..

Mi dojde do idea za vakva tema.Temava ja ima samo vo ljubov i sex..ali znaeme kakvi soveti se toa..ljubovni..pa si vikam zaso da ne otovirme edna tema kade sto sekoj ke si kaze svoj problem ili slucka..i site ke napraime ubav muabet okolu toa..ke gi iskritikuvame licnostite,koj dobro koj losho postapil,pa da dojdeme do eden zaklucok koj se nadevam ke mu pomogne na onoj koj go zadal problemot..
I..koga ke kaze nekoj problem..da go reshime pa drug neka kaze..da ne se nafrlaat 100 raboti odednash..

P.S: "Iskreno neam poima dali ke raboti ova,ali ako go bidne temava ke bide super,i ke im zavrshi rabota,ke im sredi misli,ke im odtrgne dilemi na mnogu luge"

хехе Совет за тебе: Дај некој проблем ако имаш за почеток, колку да почне дискусијата. :helou:

хехе Совет за тебе: Дај некој проблем ако имаш за почеток, колку да почне дискусијата. :helou:

Imav vo skoro vreme ama go reshivme..sea e se ok :P Ako se desi neso..baram sovet od vas forumdzii!

совет.....не давај совети...како и да кажеш ќе ја утнеш работата, па уште и крив ќе испаднеш.
:kesa: со ова горе и ја го прекршив правилото.:kesa:

Темава не е баш за сеир, на некој можеби навистина му е потребен совет.

Споено, офтопиците избришани... сега нека продолжи дискусијата на старите предмети и некој ако има потреба од совет, нека го побара. Секој следен пост кој што ќе содржи сеир, ќе биде избришан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom