Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Епа вака испаѓа дека нема добар мотор
2.0 TDI, срање, 1.6 HDI срање, е она е200 CDI не знам што чудо е

За алфата јас лош збор немам, 4 имав до сега (2x156,147 q2, 159) и одлично служеа.

Тотално се согласувам.....една од причините што купив Алфа е субјективната страна, а втората е тоа што кажуваш: на запад никој не купува Алфа да за тепа милиони км. ја купува за уживање во вожња

Незнам за другите Алфи, но кај мојата на пример шалтерот за менување на брзини е толку стегнат како сеуште да не е разработен(не е сменет...проверено е)

Термостатот страда....и кај мене заглави и тоа на пат. Стигнав некако до Прилеп, купив за 50 евра и за 10 минути го сменив сам и продолжив(во гепек имам алат скоро за ремонт....ми фали само момент клуч)

Според мене на македонските регистарски таблички треба да го пишува кодот на градот и на кирилица исто како што е во Србија (секако не истата форма како кај нив). Кај нас обавезно бидејќи официјална е само кирилицата, а во Србија и латиницата е официјална, но го имаат ставено на кирилица. Може некаде да се предложи ова за идните таблички?
Еве како изгледаат српските (слика од Гугл):
index.jpg

Според мене на македонските регистарски таблички треба да го пишува кодот на градот и на кирилица исто како што е во Србија (секако не истата форма како кај нив). Кај нас обавезно бидејќи официјална е само кирилицата, а во Србија и латиницата е официјална, но го имаат ставено на кирилица. Може некаде да се предложи ова за идните таблички?
Еве како изгледаат српските (слика од Гугл):
Прегледај го приврзокот 335731
Нај-грд фонт имаат овие таблици

Нај-грд фонт имаат овие таблици
Не се секирај друже ќе договорат до Бугарите и само кирилица ќе се користи како кај нив
Автоматски споено мислење:

Не се секирај друже ќе договорат до Бугарите и само кирилица ќе се користи како кај нив
Извини @Kadaif грешен пост цитирав наменето беше за @Бермуда

2.0 TDI, срање, 1.6 HDI срање, е она е200 CDI не знам што чудо е

Ne znam sto tolku ne vi cini 2.0tdi. Go imam na dvete koli. Starata e na okolu 255.000km i e na original turbo, original lamela, original zamaec. Pod hauba samo egr e menuvan. U okolu 125000km u moja sopstvenost niednas me nema ostaveno na pat.

Даде Господ и таа кола да виде асфалт ко во белиот свет. Германската полиција е внимателна кога ќе види кола со таблици од третиот свет. :)
Hahah se gleda na slikata kolku e 'ubav' asfaltot u tvojot bel svet :D, ali ajde bitno e se raboti po patot sekoja godina i nikako da zavrsat. :D
Bitno ima delnici kade e dobar za probuvanje brzini ;)

Кај ауди а6 2.5 тди мотор ?! Добро ли се погодени,зборам 2001-2003 година?

Кај ауди а6 2.5 тди мотор ?! Добро ли се погодени,зборам 2001-2003 година?
‘Нц , јок … Додуше моторот како мотор освен што е голем и тежок и троши бајаги гориво , самиот тој немаше некои големи маани … НО !!! - тука е заебаната Bosch VP44 пумпа , која веќе од 170-180.000 км почнуваше да вади дефект по дефект , а никој не се нафаќаше да ја растура и оправка немаа … Тешка болка е таа пумпа …

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom