Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со астра х 1.4 бензин плин ми јавува недостаток на уље на дисплејот ( свети ламбата) и не се гаси. Со мерачот си покажува нормално ниво на уље и незнам веќе што да и правам на таа кола.

Имам проблем со астра х 1.4 бензин плин ми јавува недостаток на уље на дисплејот ( свети ламбата) и не се гаси. Со мерачот си покажува нормално ниво на уље и незнам веќе што да и правам на таа кола.

Што да правиш?

Извади го ламбичето и послем да ја продадеш и да купиш кола што не е Опел. Најефтино е ова.

Што да правиш?

Извади го ламбичето и послем да ја продадеш и да купиш кола што не е Опел. Најефтино е ова.
zicite proverigi dali ti se iskinati na karterot i avtomatceto za maslo. Ako necini, od kaj martin zomero zemi polovno i resen problem
Автоматски споено мислење:

@ZardonicMKD Mislenje pobaraj i od drug majstor. Koga vadev dpf samo mehanicki go izvadia i na kompjuter go isklucia i senzorot go sekoja i eve tera.

Последно уредено:
Дизната можи е чистена ама дали е исправна, ако дпф проблемите се јавија последователно од дизната, да го средиш проблемот со неа па после можи и со чистење на дпф да поминиш.
Епа ако е неисправна што симптоми- проблеми треба да имам со колата?
Јас мислам дека дпфот е затнат и ги враќа гасовите назад во моторот..

Да прашам, што мислите за Mercedes b200 cdi sport, автоматик, 2006 год., потрошувачка, одржување и сл.?

a6cbed48df598b69f81a10a8fcf1438b.jpg

Скапа кола за одржување, плус автоматик, со минимум 400 000 км поминати од 2006 досега е еднакво на лотарија...што да мислиме, мање-више секој понов мерцедес на таа километража е бунар без дно за фрлање пари.

Помина времето на 190д што одеше и на процеден зејтин по 800 000 км.

ако не се лажам овие се исто тешки и за отворање, пријател имаше постара варијанта од Б класа, за обични сервиси ако деловите коштаа пример 1000че му имаа наплаќано по 2-3 000 работна рака оти била ептен непристапна за поправка.

Да прашам, што мислите за Mercedes b200 cdi sport, автоматик, 2006 год., потрошувачка, одржување и сл.?

a6cbed48df598b69f81a10a8fcf1438b.jpg
Za mercedes imam samo pozitivno mislenje iako ne sum poseduval vakva niska klasa a ili b, ostaj sto ti vikaat deka se skapi za odrzuvanje i takvi slicni muabeti, imat malce poskapi delovi od drugite koli ama mercedes ne e kola sto moze da se rasipuva sekoj den, momentalno poseduvam c klasa 2005 moja sopstvenost veke 4 god i sum prezadovolen, godisno vozam okolu 25-30 iljadi i osven potrosni delovi ne sum smenil nisto drugo (prednica, kocnici, ulje).

Здраво дечки, во план сум да купам прва кола, изминативе 1-2 недели разгледувам до кај 2500-2600 евра макс. Сакав да прашам мислење за Seat Ibiza, околу 2003-та 2004та година, зависи. Исто, која варијанта на мотор е подобра и како се со квалитет, ми кажуваат подобро било измеѓу 1,4tdi и 1,9tdi, а да избегнувам 1,4 бензин.

Да, сум помислил и на вградување на атестиран плин ако воопшто купам бензинец, но тоа не ми е во план во блискава иднина, особено сега со почнувањево на факултетов хахах. Понатаму би вградил, сигурно, а дотогаш, или бензинец шо нема да тегни ко будала, или солиден дизел i guess

Имам ибица 2004 година. 1.2 бензин.
Јас сум презадоволен од неа сеа за сеа. За низ град е топ количето, баш градско количе е, вака низ Скопје 2500 ме коштаат 500 км. Доста прегледна е колата и доста брзо се навикнуваш на неа. Ибиците само не се многу „луксузни“ внатре.
За дизелите 1.9тди доста ги фалат само гледај нешто сочувано да најдеш. Познавам 3-4 луѓе што имале или имаат моментално Ибица и сите се задоволни.

Иначе ако земеш сочувана кола бензинец верувај нема да сакаш после 1 месец возење да и стаиш плин. :D

Затоа што кошта 1500€ а свекици како на пример за бензинецот коштаат 400€
Aj не заебаај? Толку скапи делови?!?
Ја се попалив што за убај пари добивам кожен ентериер, двозонска клима, фул електрика на стакла, борд компјутери и триста пичкеси материне, џоа кола од 3000 еура купувам
Имаш Алфа за 1500€ па 20 места понатака, имаш кола од 3000€ со слична опременост.
Не се разбирам многу и лично не ми смета лошата репутација али сега свеќици 400€?!

Колку е воа неточно?

Aj не заебаај? Толку скапи делови?!?
Ја се попалив што за убај пари добивам кожен ентериер, двозонска клима, фул електрика на стакла, борд компјутери и триста пичкеси материне, џоа кола од 3000 еура купувам
Имаш Алфа за 1500€ па 20 места понатака, имаш кола од 3000€ со слична опременост.
Не се разбирам многу и лично не ми смета лошата репутација али сега свеќици 400€?!

Колку е воа неточно?
Може паднале цените на деловите,другар имаше бензинец кратко време пред 10тина години.Му донесоа поевтино за 350€ свекици од Грција,ги смени и ја продаде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom