Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
FORD :S Многу се разочарав од тој бренд! Фиеста 2005год, 1.3 машина со 60тина коња да ми троши 10градска? :tapp: Го пуштам од Рамне и директива Охридско!:kesa:
Незнам за тебе...
Колку е стара фиестата твоја, што модел на мотор носи? Нема теорија 10 да троши, или претерано ја држиш стисната, или компјутерот е за на сервис. Трета опција е ако нема поминато 10.000 км, па троши повеќе дури да легни моторт.

Јас имам 2 фордови возила дома, и сум презадоволен. Можам дури да речам дека дизел моторот од Форд 1.8 обичен, е далеку подобар од голфовскиот 1.6 (тој е обичен).... Да не спомнувам дека во караванот слободно можам да паркирам двојка во багажник :baeh:.

Па фиеставаа не е моја, на најдобро другарче, 2005година е, има поминато некој 23-25 илјади, за стисната не ја држи, баш ја вози онака, рационално! Незнам не ми е сватливо од каде таа потрошња! А за караванот знам знам, комоција, спална моеш да ја напраиш! :vozbud:

dali moze nekoj da mi kaze kakov plinski sisten e najdobar za moata kola audi 100 2,3e 92 god i dali ima nekoj isto so vgraden plin i kako e zadovolen,kolku kosta plinot

Јас ке ти кажам дека вујко ми имаше Audi 90 Quatro 2.3 бензин injection и си имаше мака со плинот... Го стави во макпетрол, но никако колата да тргне асолно. Кога ке загрееше под мала гас не работеше, не сакаше да прими до крај гас и сл. Го повози 1 недела и го врати бидејки беше катастрофа. Се надевам дека нема да го има истиот проблем кај тебе.

Инаку кај нас монтираат Lovato или Landirenzo плински уреди, и двата се италјански, мислам дека Landirenzo е подобар.

Пријател мој има Ауди 80 кватро, 2000 кубика (Џиш, може го знаиш, бело од Битола). Го вози такси и на плин. Досега човекот немаше никаков проблем. Тоа што е кватро не би требало да влијае на работата на моторот.

Да, ама работата е што 2.0 е 4 цилиндричен мотор, а 2.3 е 5 цилиндричен и тука настанува проблемот во плинот и поддесувањето на вбризгувањето и палењето.

Сум слушнал од многу луѓе дека воздушните перничиња ги ставаат на ON само кога возат на отворен пат, затоа што во град за мала ситница можело да се активираат, најчест таков случај бил кога паркираш ако малку закачиш на тротоарот со тркалото големи биле шансите да ти се отвори воздушно:toe::toe::toe:

Сум слушнал од многу луѓе дека воздушните перничиња ги ставаат на ON само кога возат на отворен пат, затоа што во град за мала ситница можело да се активираат, најчест таков случај бил кога паркираш ако малку закачиш на тротоарот со тркалото големи биле шансите да ти се отвори воздушно:toe::toe::toe:
Не зезај од каде сега ова...

1. воздушното перниче нон стоп е ON. Немам видено возило на кое можеш да го исклучиш како што се гаси TC и ESP.
2. сензорите на перничето се сместени во крилата и браникот, и се отвараат под удар до 30 степени (ако има возилото 2, ако има повеќе има сензори и перници и по вратите).

Така да и на мал удар, поради пената во браникот можно е да не се активира перничето, а не пак ако тркалото фати на тротоар или нешто слично.

fala za informacijata a dali znaes kakov tip na plin mu vgradile da ne stavam jas takov

a dali znaes kakov plin mu montirale

Не зезај од каде сега ова...

1. воздушното перниче нон стоп е ON. Немам видено возило на кое можеш да го исклучиш како што се гаси TC и ESP.
2. сензорите на перничето се сместени во крилата и браникот, и се отвараат под удар до 30 степени (ако има возилото 2, ако има повеќе има сензори и перници и по вратите).

Така да и на мал удар, поради пената во браникот можно е да не се активира перничето, а не пак ако тркалото фати на тротоар или нешто слично.
На ксарата совозачкото може да оди OFF

возилото на hebocig е ајго.има мислам под воланот се става клучот од колата,и се поставува ON или OFF..ќе си каже он подетално како-шо,ја толку знам:wink:

dzish daliznaes ili prasaj go vujkoti dali imal problem so ler gasta

dali nekoj imal problem so audi 2,3e so ler gasot i kako go popravol

На ксарата совозачкото може да оди OFF
Ама совозачкото... а возачкото?

Патем каде се наоѓа тастерот? Кај мене во Фиестата има 2 перници, ама немам забележано дека може да се исклучи десното (ама има лепенка како да се постави корпа за мало дете).

Ама совозачкото... а возачкото?

Патем каде се наоѓа тастерот? Кај мене во Фиестата има 2 перници, ама немам забележано дека може да се исклучи десното (ама има лепенка како да се постави корпа за мало дете).

Се гаси ако го извадиш осигурачот под хауба кај компјутерот што се наоѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom